Çalışma Dairesi’nden İnşaat Müteahhitlerine ve İnşaat Taşeronlarına İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Çalışma Dairesi’nden İnşaat Müteahhitlerine ve İnşaat Taşeronlarına  İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Çalışma Dairesi’nden İnşaat Müteahhitlerine ve İnşaat Taşeronlarına

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi Müdürlüğü tarafından, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği üyelerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği Başkanı Güvenç Yüksel ve Çalışma Dairesi yetkili eğitim kurumlarından Denge Yetişkin Eğitim Merkezi yetkilisi, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Gülcan Yalınca tarafından verilen eğitimlere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da katıldı.

Bakan Taçoy, eğitimin başında yaptığı konuşmasında , yalnızca çalışanların değil işverenlerin de iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyması gerektiğine işaret etti. Bakan Taçoy, sadece inşaat sektöründe değil, terzi atölyesinden bir berber salonuna, bir fabrikadan bir makiniste kadar her sektörde iş sağlığı ve güvenliği bilincinin önceliğinin önemine vurgu yaptı.

‘‘Bana bir şey olmaz ’’ deyip , ben bu işi yaparım demenin ve bir anlık ihmalin büyük bir kazaya sebep olabileceğini anımsatan Taçoy, iş sağlığı ve güvenliği farkındalığını arttıracak etkinliklerin arttırılmasının bu açıdan önemli olduğunu söyledi. Taçoy, eğitimi düzenleyen ve katkı koyan eğitimciler ile katılımcılara teşekkür etti. İnşaat sektörü ile eğitimlere başlamak istediklerini kaydeden Taçoy, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin ve kültürünün farklı sektörlere de yaygınlaştırılması için bir yol haritası ve başlangıç olmasını temenni etti.

Daha sonra, inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konusunda izlenmesi gereken kurallar ve alınması gereken önlemler konusunda , iki oturum halinde birlik üyelerine Çalışma Dairesi İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi Sorumlusu Fatma Cellatoğlu, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği Başkanı Güvenç Yüksel ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Gülcan Yalınca tarafından sunum yapıldı.

Sunumların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy tarafından eğitimcilere teşekkür belgesi verildi.

Print
Yayınlanma tarihi: May 10, 2022,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22
GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu , Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi'nin iş birliğinde düzenlenen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin destek verdiği “Siyaset ve Liderlik Okulu’nun” açılış törenine katıldı.

Devamını oku
232425262728
293012345

Arşiv