1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde "Yaşlanmak değil, keyifle yaş almak için birlikteyiz " mesajı verildi.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde "Yaşlanmak değil, keyifle yaş almak için birlikteyiz " mesajı verildi.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde "Yaşlanmak değil, keyifle yaş almak için birlikteyiz " mesajı verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında, "Yaşlanmak değil, keyifle yaş almak için birlikteyiz " sloganıyla , bu yıl ilk kez bir dizi etkinlik düzenliyor.

Etkinliklerin ilki dün akşam 20 Temmuz Mete Adanır stadyumunda gerçekleşti.

Dün akşam Doğan Türk Birliği ile Dumlupınar takımları arasında, 20 Temmuz Mete Adanır Stadyumu’nda gerçekleşen futbol maçına Lapta Huzurevi’nde kalan yaşlılar da seyirci olarak katılarak tribünlerde keyifli vakit geçirdi ve heycanla maçı izledi.

Maç öncesinde futbolcular ve huzurevi sakinleri, farkındalık yaratmak amacıyla , üzerinde "Yaşlanmak değil, keyifle yaş almak için birlikteyiz”sloganının yer aldığı bir pankartla sahaya çıktı.

,Etkinlikte konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında, bu yıl bir dizi etkinlik organize edildiğini belirterek, bilgi verdi.

İlk etkinlikte Lapta Huzurevi Yaşlılarının, 20 Temmuz Mete Adanır Stadyumunda bir maç izleyerek farkındalık amacıyla pankart açacağını dile getiren Akcan, bunun yanında Lapta Huzurevi’nde de bir dizi etkinlik yer alacağını anlattı.

Sosyal Hizmetler Dairesi olarak , yaşlıların toplumsal yaşama katılmasına yönelik birçok projeleri olduğunu , Lapta Huzurevi yaşlıları için her ay 2-3 etkinlik düzenlemeye çalıştıklarını dile getiren Akcan, pandemi döneminde, huzurevi yaşlılarını korumak için izole etmek zorunda kaldıklarını, yaşlıların ailelerinden bile uzak kaldığını anımsatarak, bu sıkıntılı dönemi telafi etmeye çalıştıklarını anlattı. Sosyal Hizmetler Dairesi’nin, toplumun her kesimine doğumdan –ölüme hizmet veren bir yapısı olduğunu dile getiren Akcan, sosyal hizmetlerin daha güçlü bir yapıya ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde, yaşlılık döneminin sosyal yaşamdan ve toplumdan kopmadan, değişik aktivitelere dahil olarak keyifle geçirilebileceğine dikkat çekmek istediklerini belirterek, bakanlık olarak yaşlılar için yaşamlarının bu dönemini umutla keyifle , huzurla geçirebilecekleri bir yapı oluşturmak istediklerini kaydetti.

Lapta Huzurevi’nde kalan yaşlılarının ilk etkinlikte futbol maçına katılarak, farklı bir ortamı yaşadığını dile getiren Taçoy, ikinci etkinlikte, huzurevi yaşlıları , sosyal yardım ve yaşlılık maaşı alan kişilerin de Lapta Huzurevi’nde, yoga , seramik boyama etkinlikleri yaparak ,canlı müzik eşliğinde yemek yiyeceğini belirtti.

Yaşlıların bir gün değil, her gün toplum ve sosyal yaşam içinde olması gerektiğini söyleyen Taçoy, yaşlılara saygı, yaşlı hakları gibi konularda farkındalık yaratmayı hedeflediklerini anlattı.

Konuşmasında, ülkede yaşlılara yönelik yatılı hizmet veren huzurevleri yanında, aileleriyle çocuklarıyla yaşayan yaşlıların, gün boyu hizmet alabilecekleri, sosyalleşebilecekleri , çeşitli aktivitelere katılabilecekleri gündüz bakımevlerini de yaşama geçirmeyi hedeflediklerini belirten Taçoy, amaçlarının daha sosyal bir yapı oluşturmak olduğunu da ifade etti.

Türkiye’de, şehir merkezinde , yaşlılara toplumsal sosyal yaşamdan kopmadan farklı aktiviteleri yapma imkanı sunan, huzurevleri bulunduğunu dile getiren Taçoy, bu şartları ülkede de oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

1Ekim Dünya Yaşlı Hakları gününde, Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği işbirliğinde hayata geçecek Lapta Huzurevi yeni binasının ilk etap ihale sürecinin tamamlandığını kaydeden Taçoy, Lapta’dan sonra Lefkoşa’da da benzer bir projeyi hayat geçirmeyi istediklerini söyledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Eki 1, 2022,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçiye verilen faiz oranını yüzde 48’e yükseltti. Karar, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Devamını oku
1
GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nünde sosyal güvenlik yatırımlarını düzenli yapan örnek işyerlerini ziyaret ederek çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Devamını oku
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv