Şehit ile Maluller ve Yakınlarını Tespit Komitesi, 6 Şubat Depreminde hayatını kaybeden GMTMK Kafilesinin '' Görev Şehidi'' sayılmasına karar verdi.

Şehit ile Maluller ve Yakınlarını Tespit Komitesi, 6 Şubat Depreminde hayatını kaybeden GMTMK Kafilesinin '' Görev Şehidi'' sayılmasına karar verdi.
Şehit ile Maluller ve Yakınlarını Tespit Komitesi, 6 Şubat Depreminde hayatını kaybeden GMTMK Kafilesinin '' Görev Şehidi'' sayılmasına karar verdi.
Şehit ile Maluller ve Yakınlarını Tespit Komitesi, yeni üyeleriyle ilk toplantısını yaptı.
Toplantı sonunda Komite, 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’nin Adıyaman ilinde meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden GMTMK spor kafilesinde bulunan kişilerin, 1974 Şehit Aileleri ve Malullere Yardım Yasası kapsamında, ‘‘GÖREV ŞEHİDİ’’ sayılmasına ve yasa kapsamındaki tüm haklardan yararlanmalarına karar verdi.
İlgili yasada yapılan düzenlemeyle komitenin 3 olan üye sayısı 5’e çıkarıldı ve komitenin şekli değiştirilerek, yasaya "malulen gazi, malulen emekli, malulen şehit ve görev şehidi" tabirleri yerleştirildi.
Sosyal Hizmetler Dairesi’nde yer alan toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Bakanlık Müdürü Meray Dürüst, Dışişleri Bakanlığı Müdürü Keziban Sivri, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Personel Müdürü Personel Albay İlker Garip, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği adına Genel Sekreter Osman Akın katıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy toplantıda yaptığı konuşmada, Şehit ve Hadise Kurbanı Aileleri ile Malullere Yapılacak Yardımlar, Yardım Komiteleri Kurulması, Yetkileri ve Diğer Hususlarda Hükümler Koyan Yasa’sının yeniden düzenlenmesi sonrası Şehit ile Maluller ve Yakınlarını Tespit Komitesi’nin bugün ilk toplantısını yaptığını söyledi.
Yasada yapılan düzenlemeyle komitenin 3 olan üye sayısının 5’e çıkarıldığını ifade eden Taçoy, 1974 yılından bu yana yürürlükte bulunan yasanın görülen lüzum üzerine değiştirdiklerini kaydetti.
Yasaya eklenen yeni tabirler
6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketi diye nitelendirilen depremde kaybedilen Şampiyon Melekleri anarak, yaşanan felaketin ardından yasada değişikliğe gidildiğini belirten Bakan Taçoy, komitenin şeklinin değiştirilerek, yasaya "Görev gazisi ve Görev Şehidi" tabirlerinin yerleştirildiğini aktardı.
Yasada ayrıca 3 kişiden oluşan komite yönetim kurulu üyesi sayısının da 5’e çıkarıldığını belirten Taçoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Sosyal Hizmetleri, Dışişleri Bakanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri temsilcilerinden oluşan üyelere, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği ile Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nden de 1’er temsilcinin yenin eklendiğini söyledi.
Bugün yeni üyelerle yapılan ilk toplantı olduğuna işaret eden Bakan Taçoy, toplantıda yasanın içeriği gereği başvuruların değerlendirilerek, kimin görev şehidi, kimin malulen gazi veya şehit olduğuna karar verilerek, Bakanlar Kurulu’na havale edileceğini söyledi.
İhtiyaç duyulan başka konularda da komite yönetimin değerlendirmeler yaparak, hükümetle istişarelerin yapılacağını belirten Bakan Taçoy, ilk toplantının gündeminin şehitlerin tespiti olduğuna işaret etti.
Yapılacak işin oldukça meşakkatli ve duygusal olduğuna işaret eden Bakan Taçoy, toplantıdan bugün çıkacak sonucun hızlıca Bakanlar Kurulu’na götürüleceğini kaydetti.
Taçoy: "6 Şubat'taki acı, 1974 kadar derin"
6 Şubat’ta yaşanan depremin 1974’te yaşanan acıya ek, onun kadar derinden sarsan bir acı olduğunu ifade eden Bakan Taçoy, Şampiyon Melekler için neler yapılabilir, yapılması gerekenlerin belirlenerek, sorumluluk ve görevlerini yerine getirebilmeleri için komitenin gerekli kararları üretmesi gerektiğini vurguladı.
Bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Bakan Taçoy, devletin elinden gelen katkıyı yapmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.
Print
Yayınlanma tarihi: Tem 27, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ekim 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829
KKTC’NİN İLK OTİZM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

KKTC’NİN İLK OTİZM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

KKTC’nin ilk Otizm Merkezi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde Lefkoşa’da hizmete açıldı.

Devamını oku
3012
HASİPOĞLU: “BÜYÜKLERİMİZ, GEÇMİŞİMİZDEN GELECEĞİMİZE UZANAN EN KIYMETLİ HAFIZAMIZ”

HASİPOĞLU: “BÜYÜKLERİMİZ, GEÇMİŞİMİZDEN GELECEĞİMİZE UZANAN EN KIYMETLİ HAFIZAMIZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Devamını oku
34
56
KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ PROJESİ’NİN 8. DÖNEMİ MARAŞ’TA BAŞLADI

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ PROJESİ’NİN 8. DÖNEMİ MARAŞ’TA BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından yürütülen Kadın Girişimciliği Projesi’nin 8. dönem kursları, Gazimağusa Maraş MAGEM’de başladı.

Devamını oku
7891011
1213
BAKANLIK, İSTANBUL’DAKİ KKTC VATANDAŞI GENÇ KADINLA İLGİLİ SÜRECİ TAKİP EDİYOR

BAKANLIK, İSTANBUL’DAKİ KKTC VATANDAŞI GENÇ KADINLA İLGİLİ SÜRECİ TAKİP EDİYOR

İstanbul’da bir parkta barındığı basına yansıyan KKTC vatandaşı genç kadınla ilgili durumun Bakanlığımıza ulaşmasının ardından, Sosyal Hizmetler Dairesi ve KKTC İstanbul Başkonsolosluğu aracılığıyla İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile temasa geçilmiştir.

Devamını oku
1415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Arşiv