Lapta Huzurevi Projesinin Hayata Geçirilmesi ile İlgili Protokol İmzalandı.

Lapta Huzurevi Projesinin Hayata Geçirilmesi ile İlgili Protokol İmzalandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği arasında yaşlı kişilerin bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlandırılmasını sağlayacak yeni Lapta Huzurevi binasının yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer arasında imzalanan protokol çerçevesinde, yeni huzurevi en fazla üç yıl içerisinde tamamlanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na teslim edilecek.
Daha önce 2007 yılında taraflar arasında imzalanan protokol çerçevesinde Lapta’daki eski huzurevinin bulunduğu arazi üzerinde temelleri atılan ancak bir takım nedenlerle tamamlanamayan bakım evi projesi ile yaşlı kişilerin yaşamlarını sağlık, huzur ve güven içinde sürdürmeleri amaçlanıyor.
3 bin 973 metrekare alana sahip, bodrum +3 kattan oluşan yaşlı bakım evi projesinde, ideal bir huzur evi için gerekli kolaylık tesisleri yanında otuz tam donanımlı yatak odası bulunuyor.
Modern Bir Tesis Yapılacak…
Protokole koyulan imza sırasında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman, huzurevinin yapımını üstlenen Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin gösterdiği duyarlılıktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bakım evinin yapımı ile ilgili belirtilen süre içerisinde hedeflenen amaç doğrultusunda her türlü işbirliğini gerçekleştireceklerini belirten Bakan Çağman, sevgiye en çok muhtaç olan yaşlı insanların yaşayabilecekleri modern bir tesis yapılacağını dile getirdi.
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer de, protokolde yapım süresi üç yıl olarak öngörülen yeni bakım evinin çok daha kısa sürede tamamlanarak, hizmete sunulacağını belirtti.
Print
Yayınlanma tarihi: Kas 18, 2021,
Haber Kategorisi: Duyurular 2021,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1
BAKAN HASİPOĞLU'NUN 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

BAKAN HASİPOĞLU'NUN 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu'nun 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.Hasipoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Çocuklarımız, geleceğimizin en değerli hazinesi, toplumumuzun umudu ve yarınlarımızın teminatıdır. 1 Haziran Dünya Çocuk Günü vesilesiyle, tüm çocuklarımızın bu anlamlı gününü kutluyor; sağlıklı, güvenli, mutlu ve sevgi dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.
Devamını oku
23
"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR VE GENÇ ERİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASYON İLE TAHLİYE SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR VE GENÇ ERİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASYON İLE TAHLİYE SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

Ceza infaz kurumunda bulunan 16-24 yaş arası KKTC vatandaşı çocuk ve genç erişkinlerin rehabilitasyon sürecinin desteklenmesi ve tahliye sonrasında topluma uyumlarının güçlendirilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Devamını oku
4567
89101112
ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER "ENGELLERİ AŞ HAYATA KARIŞ" ETKİNLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER "ENGELLERİ AŞ HAYATA KARIŞ" ETKİNLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından Girne’de “Engelleri aş, hayata karış” etkinliği düzenlendi.

Devamını oku
1314
1516
İRFAN NADİR REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE İLK KARNE SEVİNCİ

İRFAN NADİR REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE İLK KARNE SEVİNCİ

HASİPOĞLU ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN KARNE HEYCANINA ORTAK OLDU

Devamını oku
17
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDAN ÇOCUKLARIN DİJİTAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDAN ÇOCUKLARIN DİJİTAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çocukların dijital dünyada daha güvenli bir ortamda bulunmalarını sağlamak amacıyla önemli iş birliklerine ve projelere imza atıyor.

Devamını oku
18192021
22232425262728
293012345

Arşiv