Menu

Sucuoğlu, SOS bünyesinde hizmet veren Girne Gençlik Gelişim Merkezi (GİGEM) ile Gençlik Evi'ni ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu; SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Akter ve yönetim kurulu üyeleri eşliğinde Girne Gençlik Gelişim Merkezi’ni gezerek, merkezin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Ziyarette konuşan ; SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Akter, merkezde gençlerin sosyalleşmesine imkan tanıyan kendilerini geliştirebilecekleri mesleki eğitimler ve yabancı dil, bilgisayar tabanlı programlar gibi kursların sunulduğunu, danışmanlık hizmetinin verildiğini ifade etti. Merkez aracılığıyla, 16 ile 35 yaş arasındaki gençlere sosyal, psikolojik ve kültürel anlamda paylaşımda bulunarak kendilerini geliştirebilecekleri alanlar yaratıldığını kaydeden Akter, programların aylık olarak , haftada iki gün, iki saat şeklinde düzenlendiğini belirterek, açıldığı tarihten itibaren merkezden 461 gencin faydalandığını söyledi.
Akter, Girne Gençlik Gelişim Merkezi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile birlikte hayata geçirilecek ‘‘Genç İstihdamı Geliştirme Projesi’’nin gençlerin istihdamının güçlendirilmesinde önemli rol oynayacağına dikkat çekti.
SOS Çocuk Köyü Derneği Genel Sekreteri Fevzi Özersay da, binanın donanımı konusunda bilgi vererek, merkezde farklı atölye eğitimlerinin verildiğini ancak binanın artan talep sebebiyle yetersiz kaldığını kaydetti ve binaya eklenmesi planlanan yeni mimari proje hakkında Bakan Sucuoğlu’na bilgi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu daha sonra atölyeleri dolaşarak bilgi aldı.
Bakanlık çatısı altında oluşturulacak veri tabanı ile, 16-25 yaş arasındaki işsiz gençlerin ve işverenlerin bir araya getirileceğini, bu amaçla bir program hazırlandığını kaydeden Sucuoğlu, özellikle yaz tatilini değerlendirmek ya da tatilde staj yapmak isteyen üniversite ile lise öğrencilerinin Bakanlık tarafından maddi yönden destekleneceğini söyledi. Sucuoğlu, altı ay süre ile Bakanlığa başvuru yapan işsiz gençlere 1500-1800 TL arasında maaş bağlanması yönünde çalışmaların yapıldığını da ifade etti.
Ülkenin lokomotif sektörü olan turizm sektöründe 16 970 kişinin çalıştığını, bu rakamın yalnızca %22’sinin KKTC vatandaşı olduğunu ve son bir yılda bu oranın %20’ye düştüğünü anlatan Sucuoğlu, turizm sektöründe yerel işgücü istihdamının desteklenmesi ve piyasaya kalifiye eleman yetiştirilmesi için özellik lise ve üniversite öğrencisi gençlerin yaz tatilinde turizm sektöründe çalışmasının teşvik edilmesinin önemine işaret etti.
İşsizliğin çok önemli bir sorun olduğuna vurgu yapan Bakan Sucuoğlu, gençlere yeni istihdam olanakları sağlayacak, yerel işgücü istihdamını destekleyecek ve güçlendirecek projelerde işbirliği yapmaya Bakanlık olarak her zaman hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Bakan Sucuooğlu daha sonra SOS Gençlik Evi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı. Gençlik evinin gençlerin topluma ve geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için özveriyle çalışan bir kurum olduğunu belirten Sucuoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak SOS Çocuk Köyü, Gençlik Evi ve bakanlığına bağlı diğer birimlerde, çocuklara ve gençlere daha iyi olanaklar tanımak için çalışacaklarını ifade etti.

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 17, 2019,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ağustos 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829303112
3
ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DAÜ ARASINDA DİJİTAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DAÜ ARASINDA DİJİTAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İhtiyat Sandığı Dairesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında bilişim projelerinin yönetimi ve teknik danışmanlığına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Protokole Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç imza koydu.

Protokol kapsamında İhtiyat Sandığı Dairesi’nin yazılım sistemleri günün teknolojik şartlarına uygun olarak yeniden düzenlenecek, yeni bilişim projeleri bilimsel yöntemlerle planlanacak ve proje yönetimi süreçleri DAÜ'nün teknik danışmanlığında yürütülecek. Yazılım geliştirme çalışmaları ise İhtiyat Sandığı Dairesi’nin kendi bilişim personeli tarafından DAÜ ile koordinasyon içerisinde gerçekleştirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, dijital dönüşümün kamu hizmetlerinin kalitesini artıran en önemli unsurlardan biri olduğuna dikkat çekerek, vatandaşlara daha hızlı, daha etkin ve daha güvenilir hizmet sunabilmek amacıyla İhtiyat Sandığı Dairesi’nin bilişim altyapısını modern teknolojilerle güçlendirmeye devam ettiklerini ifade etti.

Hasipoğlu, üniversiteler ile iş birliğinin kamu yönetiminde yenilikçi çözümler geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, Doğu Akdeniz Üniversitesi ile gerçekleştirilen iş birliğinin yalnızca mevcut projelere değil, gelecekte hayata geçirilecek dijital dönüşüm çalışmalarına da önemli katkılar sağlayacağını vurguladı ve protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını temenni etti.

Devamını oku
456789
101112
HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMETİNİN İSTİKRARI; ETKİN HİZMETİ SAĞLADI

HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMETİNİN İSTİKRARI; ETKİN HİZMETİ SAĞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Hakikat Web TV’de Güven Arıklı’nın konuğu olarak çalışma hayatından hükümetin icraatlarına ve Kıbrıs sorununa kadar gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devamını oku
13141516
17
AŞIRI SICAKLARDA AÇIK ALANDA ÇALIŞMA YASAĞI 23 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI

AŞIRI SICAKLARDA AÇIK ALANDA ÇALIŞMA YASAĞI 23 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI

BAKAN HASİPOĞLU: “SICAKLIK DEĞERLERİ NORMALE DÖNENE KADAR ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞINI RİSKE ATMAYACAĞIZ”

Devamını oku
181920212223
24252627282930
31123456

Arşiv