Menu

Son günlerde yaşanan iki İş kazası ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklama yaptı.

28 Şubat 2018 tarihinde, Alayköy’de faaliyet gösteren bir gece kulübünde mermer işinde çalışırken iş kazası geçiren ve parmağı yaralanan 17 yaşındaki Mustafa Barış Polat ve kendisine iş veren Deniz Arslandoğan’ın çalışma izinsiz olarak çalıştıkları Çalışma Dairesi Müdürlüğü tarafından tespit edilmiş olup, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası uyarınca, işveren olan İmparator Gece Kulübü’ne iki asgari ücret idari para cezası uygulanmıştır.

Kayıtdışı çalışırken yakalanan her iki kişi için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerekli yasal prosedür izlenerek; İçişleri Bakanlığı Muhaceret Dairesi’ne gereğinin yapılması için bildirim yapılmıştır. 5 Mart 2018 tarihinde ise Alayköy- Türkeli anayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında ML 944 Z plakalı aracı süren Yıldıray Ünsal, ve araçta yolcu olarak bulunan Katip Gürbüz ile Bedri Sönmez’in iş dönüşü kaza geçirdiği Çalışma Dairesi tarafından tespit edilmiştir.

35/2008 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’na göre iş kazası : " Bir işyerinde veya iş gereği olarak işyeri dışında veya işyerine gidiş gelişlerde meydana gelen ve bağımsız olarak veya bir işverene bağlı olarak çalışan şahısları hemen veya sonradan bedence veya ruhça arızaya uğratan beklenmedik, planlanmamış ve istenmeyen bir olay" olarak tanımlanmaktadır.

Meydana gelen trafik kazası, iş dönüşü olduğu için Daire tarafından iş kazası tahkikatına başlanmıştır. Kaza yapan araçta bulunan yolcuların birinin seramikçi, ikisinin boyacı olduğu; Alayköy’de faaliyet gösteren Sexy Lady isimli gece kulübünde iş yaptıkları; birinin çalışma izinli olduğu ancak çalışma izninin başka bir işveren adına olduğu diğer iki çalışanın ise kayıt dışı olduğu ve Çalışma Dairesi tarafından tespit edilmiştir.

Çalışma Dairesi ile Polis Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili tahkikatı devam etmektedir.Tahkikatın tamamlanmasıyla; Daire tarafından ilgili yasal mevzuat uyarınca gereken yaptırımlar uygulanacaktır." KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Print
Yayınlanma tarihi: Mar 7, 2018,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
HASİPOĞLU’NDAN İŞVERENLERE ÇAĞRI: ‘‘ 1 MAYIS’TA KEPENKLER EMEĞE SAYGI İÇİN KAPANSIN’’

HASİPOĞLU’NDAN İŞVERENLERE ÇAĞRI: ‘‘ 1 MAYIS’TA KEPENKLER EMEĞE SAYGI İÇİN KAPANSIN’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Devamını oku
30123
4567
HASİPOĞLU: “İŞ GÜVENLİĞİ ERTELENEMEZ”

HASİPOĞLU: “İŞ GÜVENLİĞİ ERTELENEMEZ”

4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi müfettişleri tarafından Girne’de geniş kapsamlı iş sağlığı ve güvenliği denetimi gerçekleştirildi.

Devamını oku
8910
ENGELLER BİRLİKTE AŞILACAK

ENGELLER BİRLİKTE AŞILACAK

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

Devamını oku
11
AİLELERE UMUT OLACAK OTİZM MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

AİLELERE UMUT OLACAK OTİZM MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, tadilatı devam eden Otizm Merkezi’nde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha önce Çağlayan Çocuk Yuvası olarak kullanılan binanın, kapsamlı tadilat çalışmalarının ardından 2-3 ay içerisinde otizme yönelik bir eğitim merkezi olarak hizmet vermesi hedefleniyor.

Devamını oku
121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Arşiv