Menu

Son günlerde yaşanan iki İş kazası ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklama yaptı.

28 Şubat 2018 tarihinde, Alayköy’de faaliyet gösteren bir gece kulübünde mermer işinde çalışırken iş kazası geçiren ve parmağı yaralanan 17 yaşındaki Mustafa Barış Polat ve kendisine iş veren Deniz Arslandoğan’ın çalışma izinsiz olarak çalıştıkları Çalışma Dairesi Müdürlüğü tarafından tespit edilmiş olup, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası uyarınca, işveren olan İmparator Gece Kulübü’ne iki asgari ücret idari para cezası uygulanmıştır.

Kayıtdışı çalışırken yakalanan her iki kişi için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerekli yasal prosedür izlenerek; İçişleri Bakanlığı Muhaceret Dairesi’ne gereğinin yapılması için bildirim yapılmıştır. 5 Mart 2018 tarihinde ise Alayköy- Türkeli anayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında ML 944 Z plakalı aracı süren Yıldıray Ünsal, ve araçta yolcu olarak bulunan Katip Gürbüz ile Bedri Sönmez’in iş dönüşü kaza geçirdiği Çalışma Dairesi tarafından tespit edilmiştir.

35/2008 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’na göre iş kazası : " Bir işyerinde veya iş gereği olarak işyeri dışında veya işyerine gidiş gelişlerde meydana gelen ve bağımsız olarak veya bir işverene bağlı olarak çalışan şahısları hemen veya sonradan bedence veya ruhça arızaya uğratan beklenmedik, planlanmamış ve istenmeyen bir olay" olarak tanımlanmaktadır.

Meydana gelen trafik kazası, iş dönüşü olduğu için Daire tarafından iş kazası tahkikatına başlanmıştır. Kaza yapan araçta bulunan yolcuların birinin seramikçi, ikisinin boyacı olduğu; Alayköy’de faaliyet gösteren Sexy Lady isimli gece kulübünde iş yaptıkları; birinin çalışma izinli olduğu ancak çalışma izninin başka bir işveren adına olduğu diğer iki çalışanın ise kayıt dışı olduğu ve Çalışma Dairesi tarafından tespit edilmiştir.

Çalışma Dairesi ile Polis Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili tahkikatı devam etmektedir.Tahkikatın tamamlanmasıyla; Daire tarafından ilgili yasal mevzuat uyarınca gereken yaptırımlar uygulanacaktır." KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Print
Yayınlanma tarihi: Mar 7, 2018,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ekim 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789
EN ÖZEL ADIMLAR ENGELSİZ YAŞAM EVİ İÇİN ATILACAK

EN ÖZEL ADIMLAR ENGELSİZ YAŞAM EVİ İÇİN ATILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, bakanlık personeli, Engelsiz Yaşam Evi ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve eğitmenleriyle bu yılki Lefkoşa Maratonu’na kayıt yaptırdı.

Devamını oku
10
Bakan Hasipoğlu, Ulusal Birlik Partisi’nin 50. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı

Bakan Hasipoğlu, Ulusal Birlik Partisi’nin 50. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Ulusal Birlik Partisi’nin 50. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Bakan Hasipoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Toplum olarak başladığımız, devlet kurarak halk olarak devam ettiğimiz mücadeleye layıkıyla hizmet eden partimizin 50. yılını tamamlamanın mutluluğu içindeyiz. Üç yıl üst üste seçilerek onurla yürüttüğüm Genel Sekreterlik görevim süresince, üç kıymetli Genel Başkanla çalışıp; iki olağan ve ikisi olağanüstü olmak üzere dört kurultay gerçekleştirdim.

Devamını oku
1112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv