Menu

GARDİYANOĞLU : “UCU KİME DOKUNURSA DOKUNSUN, YANLIŞ, USULSÜZ YADA VİCDANEN RAHATSIZ EDEN HER TÜRLÜ UYGULAMANIN KARŞISINDA OLACAĞIZ.”

GARDİYANOĞLU : “UCU KİME DOKUNURSA DOKUNSUN, YANLIŞ, USULSÜZ YADA VİCDANEN RAHATSIZ EDEN HER TÜRLÜ UYGULAMANIN KARŞISINDA OLACAĞIZ.”

GARDİYANOĞLU : “UCU KİME DOKUNURSA DOKUNSUN, YANLIŞ, USULSÜZ YADA VİCDANEN RAHATSIZ EDEN HER TÜRLÜ UYGULAMANIN KARŞISINDA OLACAĞIZ.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu sigorta reçeteleri üzerinden yapılan usulsüzlük ile ilgili Tabipler Birliği, Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Tıp-İş ve Eczacılar Birliği temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı ile ilgili Bakan Gardiyanoğlu’nun açıklaması şöyle;

“Malumunuz olduğu üzere Bakanlığımıza bağlı Sosyal Sigortalar Dairesi’nin sigortalıların ilaç ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan sistemindeki aksaklıkları fırsat bilenlerin içinde bulunduğu büyük bir usulsüzlük tespit etmiş durumdayız.

Basında da yer aldığı gibi bazı eczaneler ve bazı doktorların içinde bulunduğu tespit edilen bu usulsüzlükle ilgili bilgi ve bulgular bugün itibarı ile Polis Genel Müdürlüğü’ne iletilmiş, kriminal soruşturma başlamış durumdadır. Tabipler Birliği, Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Tıp-İş ve Eczacılar Birliği temsilcileri ile bu konu özelinde bir toplantı gerçekleştirdim.

Bu güzide meslek örgütlerimizden bu soruşturma ile ilgili tam destek sözü aldığım için son derece memnunum. Zaten aralarına sızmış kötü niyetlilerin ayıklanması konusunda onlarla hemfikiriz. Bu konuyu yönetim Kurullarında enine boyuna tartışmayı ve gerekli önlemlerle birlikte, kamuoyuna açıklama yapmak üzere buradan ayrılmışlardır. Bu örgütlerimizle yaptığımız toplantıda ayrıca sistemin aksaklığını bir nebze tadil etmek ve sürekli aynı ilacı kullanmak zorunda olan hastaları bu ani gelişme karşısında mağdur olmamaları ve ilaçların teminin devamı için doktorlar ve eczacılar hassasiyet gösterecekleri ile ilgili beni temin ettiler. Biz de sistemde çok hızlı bir şekilde yapacağımız değişiklikle

sistemdeki açıkları ortadan kaldırmak için hareket geçmiş bulunuyoruz. Bilinmesini isterim ki, Bakanlığımın her noktasında ucu kime dokunursa dokunsun, yanlış, usulsüz yada vicdanen rahatsız eden her türlü uygulamanın karşısında olacağız.”

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 12, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26
GARDİYANOĞLU: "KKTC’NİN OLMADIĞI BİR TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI DÜŞÜNÜLEMEZ"

GARDİYANOĞLU: "KKTC’NİN OLMADIĞI BİR TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI DÜŞÜNÜLEMEZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev sahipliğinde "Küreselleşen Dünyada Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi" temasıyla düzenlenen Uluslararası Aile Forumu'nda, İhlas Haber Ajansı muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Devamını oku
27282930
BAKAN GARDİYANOĞLU OTROPEDİK ÖZÜRLÜLER DERNEĞİ KABUL

BAKAN GARDİYANOĞLU OTROPEDİK ÖZÜRLÜLER DERNEĞİ KABUL

GARDİYANOĞLU: “ENGELLİ BİREYLERİN İSTİHDAM ALANLARININ ÇOĞALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Devamını oku
311
234
GARDİYANOĞLU: ''KADIN KOOPERATİFLERİ 5 YILLIK  PRİM DESTEĞİ İLE  GÜÇLENDİRİLECEK ''

GARDİYANOĞLU: ''KADIN KOOPERATİFLERİ 5 YILLIK PRİM DESTEĞİ İLE GÜÇLENDİRİLECEK ''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, kadın kooperatiflerine yönelik prim desteği çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Devamını oku
5678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Arşiv