Menu

GARDİYANOĞLU: “ ENGELLİLERİMİZ İÇİN ÇOK CİDDİ BİR DUYARLILIK GÖSTERDİK, GÖSTERMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ’

GARDİYANOĞLU: “ ENGELLİLERİMİZ İÇİN ÇOK CİDDİ BİR DUYARLILIK GÖSTERDİK,  GÖSTERMEYE DE DEVAM  EDECEĞİZ’
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından düzenlenen  “Kuzey Kıbrıs Web Erişilebilirlik” basın toplantı’sına katıldı.
 Toplantıda konuşan Gardiyanoğlu, Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesiyle bir çok ortak proje paylaştıklarını ifade ederek katkılarından dolayı teşekkür etti.
 Bakanlık görevine geldiği tarihten itibaren kırılgan gruplara özel bir hassasiyetle yaklaştığının altını çizen Gardiyanoğlu, herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkat çekti.
2024 yılını Sosyal Hizmet Yılı ilan ettiklerini ve  uzun yıllardır açılmayı bekleyen  ve engelli bireylerin ihtiyacı olan Demirhan Engelsiz Yaşam Evi’nin ilk etabını açtıklarını kaydeden Gardiyanoğlu,  sosyal hizmetler alanında  Güneşköy, Girne ve Mağusa İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezlerini yenilediklerini belirtti.
Kalkanlı Yaşam Evi’ni otel seviyesine çıkardıklarını,  35 yıldır bekleyen Sosyal Hizmetler Dairesi Teşkilat Yasası’nı yenileyerek personel sayısını 200’e çıkardıklarını kaydeden Gardiyanoğlu, yıl içinde 6 engelli aracının  hizmete kazandırıldığını  söyledi. 
"Eleştiriye açığız ama eleştiri yaparken çözümünü de altına koymak gerekir. Tesis açmak önemli değil,  idamesini yapabilmek önemli." ifadelerini kullanan Gardiyanoğlu,  tüm sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini, nereden nereye gelindiğini görmek için Bakanlığına  bağlı tesisleri  ziyaret etmeye davet etti.
Tüm sosyal tesislere teknolojik anlamda alt yapı desteği sağlayan Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesine katkılarından dolayı teşekkür eden Gardiyanoğlu;" Engellilerimizin  ulaşım, dolaşım ve erişim haklarının  genişletilmesi için ciddi bir duyarlılık gösterdik,  göstermeye de devam  edeceğiz’’ dedi. 40 yıldır  devletin elinin değmediği Yenierenköy  Dipkarpaz bölgesine de Haziran ayında 18 yaş üstü rehabilitasyon merkezi ve huzur evinin  temellerin atılacağını belirten Bakan Gardiyanoğlu büyük  bir gönüllü ordusunun yürekten çalıştığını  söyledi. 
 600’den fazla otizmli bireyin olduğu Kuzey  Kıbrıs’ta bugüne kadar  neden bir otizim merkezinin olmadığını  soran  Bakan Gardiyanoğlu  bu  konuda  adım  attıklarını  vurgulayarak  eski Çağlayan Çocuk Yuvası’nın otizim merkezine dönüştürülme çalışmalarının  devam ettiğini kaydetti.  Gardiyanoğlu ayrıca Otizm  merkezinin kısa bir nefes  projesi ile  de ailelere  yardımcı olmayı  hedeflediğini belirtti.
Haziran ayı sonunda Demirhan Engelsiz  Yaşam Evi’nin 24 saat  esasına dayalı  bölümünün açılacağını da hatırlatan   Gardiyanoğlu engelli  oteli olarak da bir başka  bölümün  yine burada hizmete gireceğini vurguladı. Gardiyanoğlu “ Her zaman her  türlü  desteğe  ve yardıma açığız. Yapılan her proje  bizim için önemlidir. Katkılarından dolayı Turkcell ailesine ve emeği geçen herkese  teşekkür ediyorum.”dedi.
Print
Yayınlanma tarihi: May 15, 2025,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ağustos 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829303112
3
ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DAÜ ARASINDA DİJİTAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DAÜ ARASINDA DİJİTAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İhtiyat Sandığı Dairesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında bilişim projelerinin yönetimi ve teknik danışmanlığına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Protokole Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç imza koydu.

Protokol kapsamında İhtiyat Sandığı Dairesi’nin yazılım sistemleri günün teknolojik şartlarına uygun olarak yeniden düzenlenecek, yeni bilişim projeleri bilimsel yöntemlerle planlanacak ve proje yönetimi süreçleri DAÜ'nün teknik danışmanlığında yürütülecek. Yazılım geliştirme çalışmaları ise İhtiyat Sandığı Dairesi’nin kendi bilişim personeli tarafından DAÜ ile koordinasyon içerisinde gerçekleştirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, dijital dönüşümün kamu hizmetlerinin kalitesini artıran en önemli unsurlardan biri olduğuna dikkat çekerek, vatandaşlara daha hızlı, daha etkin ve daha güvenilir hizmet sunabilmek amacıyla İhtiyat Sandığı Dairesi’nin bilişim altyapısını modern teknolojilerle güçlendirmeye devam ettiklerini ifade etti.

Hasipoğlu, üniversiteler ile iş birliğinin kamu yönetiminde yenilikçi çözümler geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, Doğu Akdeniz Üniversitesi ile gerçekleştirilen iş birliğinin yalnızca mevcut projelere değil, gelecekte hayata geçirilecek dijital dönüşüm çalışmalarına da önemli katkılar sağlayacağını vurguladı ve protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını temenni etti.

Devamını oku
456789
101112
HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMETİNİN İSTİKRARI; ETKİN HİZMETİ SAĞLADI

HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMETİNİN İSTİKRARI; ETKİN HİZMETİ SAĞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Hakikat Web TV’de Güven Arıklı’nın konuğu olarak çalışma hayatından hükümetin icraatlarına ve Kıbrıs sorununa kadar gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devamını oku
13141516
17
AŞIRI SICAKLARDA AÇIK ALANDA ÇALIŞMA YASAĞI 23 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI

AŞIRI SICAKLARDA AÇIK ALANDA ÇALIŞMA YASAĞI 23 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI

BAKAN HASİPOĞLU: “SICAKLIK DEĞERLERİ NORMALE DÖNENE KADAR ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞINI RİSKE ATMAYACAĞIZ”

Devamını oku
181920212223
24252627282930
31123456

Arşiv