Menu

GARDİYANOĞLU, 18-24 MART YAŞLILAR HAFTASI DOLAYISIYLA LAPTA HUZUREVİ’Nİ ZİYARET ETTİ

GARDİYANOĞLU, 18-24 MART YAŞLILAR HAFTASI DOLAYISIYLA LAPTA HUZUREVİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu,  18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla  Lapta Huzurevi’ni  ziyaret etti.
 Ziyarette,  Mare Monte Girişimci Yardımseverler Derneği Organizasyonunda,   Merit Oteller  Grubu ve sponsor iş insanlarının desteğiyle , Lapta Huzurevi’nde, yaşlıların yaşam alanlarını daha konforlu hale getirmek amacıyla 8 odada gerçekleştirdiği tadilat projesinin tamamlanması nedeniyle , bir tören düzenlendi. Happy Face Pre School öğrencileri de törende hazır bulundu.
Mare Monte Girişimci Yardımseverler Derneği Başkanı  Zekiye Davman, dernek olarak sadece yaşlılar haftası ve özel günlerde değil, her zaman yaşlıların yanında olduklarını vurgulayarak , huzurevinde bakım gören yaşlıların yaşam alanlarını daha konforlu hale getirmek için bu tadilat projesine hayat verdiklerini söyledi.Proje kapsamında, sponsor iş insanlarının  desteğiyle 8 odanın mefruşatı ve mobilyaları iç donanımı ile  boyasının yenilendiğini dile getiren Davman;  Merit Oteller Grubu’nun katkılarıyla  da binanın  dış cephe boyasının yapıldığını söyledi.
Merit Otelleri Sosyal  İşler  Koordinatörü  Mine Gürses de, yaşlılığın tüm insanların ulaşacağı bir nokta olduğunu belirterek, yaşlıları sürekli ziyaret ederek onların yanında olmaya çalıştıklarını kaydetti. Merit Otelleri olarak, huzurevi yaşlılarının , yaşam alanlarını  daha rahat , temiz konforlu  bir hale getirecek bu projeye katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını  ifade eden Gürses, projeye emek koyan herkese teşekkür etti.
Lapta Alsancak Çamlıbel  Belediye Başkanı Fırat Ataser de, Lapta Huzurevi’nin mevcut  binasında, yaşlıların yaşamlarını daha iyi noktaya taşımaya yönelik her projenin büyük değer taşıdığını belirterek,projeye emek koyan herkesi kutladı.
Huzurevi yaşlılarının  rahat,sağlıklı ve konforlu bir ortama kavuşması ve yaşanan sıkıntıların  çözülmesi  için yapılması gerekenin, yarım kalan huzurevi binasını tamamlamak olduğunu  vurgulayan Ataser, belediye olarak üzerlerine  düşeni yapmaya hazır olduklarını  kaydetti.Son dönemde yaşlı bakım evlerine olan ihtiyacın arttığını dile getiren Ataser, beldede özel  huzurevi açmak isteyen yatırımcılara da kapılarının  açık olduğunu ifade etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da konuşmasında, 18 aylık görev süresinde, Mare Monte Girişimci Yardımseverler Derneği, Merit Otelleri ve iş insanlarının işbirliğiyle Lapta Huzurevi’nde birçok projenin hayat bulduğunu dile getirerek, tadilat projesine katkı  koyan herkese teşekkür etti.
Göreve geldiği günden beri sosyal hizmetler alanına çok büyük önem verdiğini ,  12 yılda tamamlanamayan Demirhan  Engelsiz Yaşam Evi’nin tamamlandığını , yıllardır sorunlarla anılan  Kalkanlı Yaşam Evi’nin çok daha iyi bir noktaya getirildiğini kaydeden Gardiyanoğlu, Alsancak Bölgesinin , ihtiyaç duyduğu yeni bir  ilkokul binasının  yapılabilmesi için de bakanlığa ait bir arazinin, LAÇ belediyesine  tahsis edildiğini anımsattı.
Yeni Lapta Huzurevi Binası için birçok kez temel atıldığını ancak kendi hedefinin temel atmak değil, açılış kurdelesini  kesmek olduğunu  dile getiren Gardiyanoğlu, proje için çalışmaların  hızlandığını kaydetti.
Yeni Lapta Huzurevi binasıyla ilgili olarak projenin sorumlu mimarlarıyla bir araya geldiğini  ve projenin daha çağdaş bir hale getirilmesi için tadilat projesi  hazırlanacağını dile getiren Gardiyanoğlu tadilat dosyasının  önümüzdeki hafta  teslim  edileceğini belirtti.
Lapta Huzuevi Yeni Binasının inşası için  ön keşif bedelinin 180 milyon Türk Lirası olarak belirlendiğini ve bu miktarın üçte ikisinin kaynak olarak  bulunduğunu dile getiren Gardiyanoğlu, geriye kalan rakamın da en kısa sürede tamamlanacağına inanç belirtti.
Hedeflerinin Lapta Huzurevi Yeni Binası Projesi  ihale sürecini 2025  ortalarında  başlatarak, 2026 yılı içinde tamamlamak olduğunu kaydeden Gardiyanoğlu, herkesin bir gün yaşlanacağını anımsatarak, tek hedeflerinin , huzurevi yaşlılarının yaşamlarını huzurlu  ve rahat bir ortamda geçirmelerini sağlamak olduğunu  ifade etti.
Konuşmaların ardından projeye katkı koyanlara teşekkür plaketleri verildi ve odalar gezildi.

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 20, 2025,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ağustos 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829303112
3
ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DAÜ ARASINDA DİJİTAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DAÜ ARASINDA DİJİTAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İhtiyat Sandığı Dairesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında bilişim projelerinin yönetimi ve teknik danışmanlığına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Protokole Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç imza koydu.

Protokol kapsamında İhtiyat Sandığı Dairesi’nin yazılım sistemleri günün teknolojik şartlarına uygun olarak yeniden düzenlenecek, yeni bilişim projeleri bilimsel yöntemlerle planlanacak ve proje yönetimi süreçleri DAÜ'nün teknik danışmanlığında yürütülecek. Yazılım geliştirme çalışmaları ise İhtiyat Sandığı Dairesi’nin kendi bilişim personeli tarafından DAÜ ile koordinasyon içerisinde gerçekleştirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, dijital dönüşümün kamu hizmetlerinin kalitesini artıran en önemli unsurlardan biri olduğuna dikkat çekerek, vatandaşlara daha hızlı, daha etkin ve daha güvenilir hizmet sunabilmek amacıyla İhtiyat Sandığı Dairesi’nin bilişim altyapısını modern teknolojilerle güçlendirmeye devam ettiklerini ifade etti.

Hasipoğlu, üniversiteler ile iş birliğinin kamu yönetiminde yenilikçi çözümler geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, Doğu Akdeniz Üniversitesi ile gerçekleştirilen iş birliğinin yalnızca mevcut projelere değil, gelecekte hayata geçirilecek dijital dönüşüm çalışmalarına da önemli katkılar sağlayacağını vurguladı ve protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını temenni etti.

Devamını oku
456789
101112
HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMETİNİN İSTİKRARI; ETKİN HİZMETİ SAĞLADI

HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMETİNİN İSTİKRARI; ETKİN HİZMETİ SAĞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Hakikat Web TV’de Güven Arıklı’nın konuğu olarak çalışma hayatından hükümetin icraatlarına ve Kıbrıs sorununa kadar gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devamını oku
13141516
17
AŞIRI SICAKLARDA AÇIK ALANDA ÇALIŞMA YASAĞI 23 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI

AŞIRI SICAKLARDA AÇIK ALANDA ÇALIŞMA YASAĞI 23 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI

BAKAN HASİPOĞLU: “SICAKLIK DEĞERLERİ NORMALE DÖNENE KADAR ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞINI RİSKE ATMAYACAĞIZ”

Devamını oku
181920212223
24252627282930
31123456

Arşiv