Menu

DOWN SENDROMLU GENÇLERDEN CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR'A ANLAMLI ZİYARET

DOWN SENDROMLU GENÇLERDEN CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR'A  ANLAMLI ZİYARET
Sosyal Hizmetler Dairesi'ne bağlı İrfan Nadir ve Güneşköy 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilatasyon merkezine devam eden  gençler, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ziyaret etti.
Ziyarette, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit de  down sendromlu gençlere eşlik etti.
Ziyarette konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Down Sendromlu çocukların ülkenin çocukları olduğuna dikkat çekerek KKTC devletinin artan imkanları doğrultusu öğrencilerin topluma kazandırılması yönünde yapılan çalışmaları takdirle izlediklerini vurguladı.
Öğretmenlere, anne-babalara yaptıkları fedakârlıktan dolayı teşekkür eden Tatar, çocukların eğitilmesi ve topluma kazandırılmasının herkesin görevi olduğunu dile getirerek, tek farkın bir kromozom olduğunu belirtti.
Öğrencilerin topluma kazandırılmasının önemine vurgu yapan Tatar, devletin güçlendikçe imkânlarının da artırılacağına dikkat çekerek, tıp dünyasındaki gelişmelerin de takip edilmesi gerektiğini kaydetti.
Hassasiyet ile sevginin bambaşka bir duygu olduğunu ve bunların da yapılan çalışmalarda görüldüğünü dile getiren Tatar, devletin kurumlarındaki çalışanları da bu değerlere sahip çıkmalarından dolayı tebrik etti.
Gardiyanoğlu: “Göreve geldiğimiz günden itibaren sosyal hizmetler anlamında çok ciddi atılımlar yaptık”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da konuşmasında, 21 Mart Dünya Down Sendrom Günü’nde kendilerini kabul eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkür etti.
Gazimağusa İrfan Nadir ve Güneşköy Rehabilitasyon Merkezi’ndeki Down Sendromlu kişilerle birlikte ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getiren Gardiyanoğlu, göreve geldiği günden itibaren sosyal hizmetler anlamında çok ciddi atılımlar yaptıklarını kaydetti.
Gardiyanoğlu, adadaki var olan merkezilerin mevcut binalarının tadilatlarını yaparak modern hale getirmeye de devam ettiklerini belirtti.
Tesislerin gerek eğitim gerekse altyapı anlamında Avrupa standartlarına yakın bir durumda olduğuna dikkat çeken Gardiyanoğlu, eğitim müfredatlarında da düzenlemeler yaptıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Down Sendromlu Emine Hacıoğulları taleplerini içeren mektubu Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a takdim etti.
İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi Esra Tülek de mektubu okudu.
Mektupta şu ifadelere yer verildi:
“Merhaba!
Kısaca size kendimden bahsedeyim. Çok farkımız yok aslında. Tek fark kromozom sayımızda. Siz 46, ben ise 47 kromozom. Yani +1 fazlayım sadece. Ben de hayaller kuruyorum; aynı sizin gibi.
Ama hayallerimi gerçekleştirebilmem biraz da sizin elinizde. Mutluluk paylaştıkça büyür ya! Benim gibi özel arkadaşlarımın, abilerimin, ablalarımın ve bize koşulsuz bakım veren ailelerimizin daha rahat yasayacağı bir ülke hayal ediyorum. Okul dışında bir kafede, bir pastanede ya da ne bileyim herhangi bir yerde çalışmayı hayal ediyorum.
Bunlar çok büyük hayaller mi? Gerçekleşmesi çok mu zor? 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dilerim ki hayallerimi fark edersiniz! Dilerim ki her gününüz benimki gibi keyifle geçer, Benim gibi hayata tutunmuş, coşku dolu geçer Kucak dolusu sevgiler benden size.”
Kabulün sonunda öğrenciler okullarındaki atölye çalışmalarında yaptıkları hediyeleri Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a takdim etti.
Print
Yayınlanma tarihi: Mar 21, 2025,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1
BAKAN HASİPOĞLU'NUN 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

BAKAN HASİPOĞLU'NUN 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu'nun 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.Hasipoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Çocuklarımız, geleceğimizin en değerli hazinesi, toplumumuzun umudu ve yarınlarımızın teminatıdır. 1 Haziran Dünya Çocuk Günü vesilesiyle, tüm çocuklarımızın bu anlamlı gününü kutluyor; sağlıklı, güvenli, mutlu ve sevgi dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.
Devamını oku
23
"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR VE GENÇ ERİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASYON İLE TAHLİYE SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR VE GENÇ ERİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASYON İLE TAHLİYE SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

Ceza infaz kurumunda bulunan 16-24 yaş arası KKTC vatandaşı çocuk ve genç erişkinlerin rehabilitasyon sürecinin desteklenmesi ve tahliye sonrasında topluma uyumlarının güçlendirilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Devamını oku
4567
89101112
ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER "ENGELLERİ AŞ HAYATA KARIŞ" ETKİNLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER "ENGELLERİ AŞ HAYATA KARIŞ" ETKİNLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından Girne’de “Engelleri aş, hayata karış” etkinliği düzenlendi.

Devamını oku
1314
1516
İRFAN NADİR REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE İLK KARNE SEVİNCİ

İRFAN NADİR REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE İLK KARNE SEVİNCİ

HASİPOĞLU ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN KARNE HEYCANINA ORTAK OLDU

Devamını oku
17
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDAN ÇOCUKLARIN DİJİTAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDAN ÇOCUKLARIN DİJİTAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çocukların dijital dünyada daha güvenli bir ortamda bulunmalarını sağlamak amacıyla önemli iş birliklerine ve projelere imza atıyor.

Devamını oku
18192021
22232425262728
293012345

Arşiv