Menu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı , KKTC’de yaşanan toplumsal sorunların ele alınıp incelenmesi için araştırma programı başlatıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı , KKTC’de yaşanan toplumsal sorunların ele alınıp incelenmesi için  araştırma programı başlatıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı , KKTC’de yaşanan toplumsal sorunların ele alınıp incelenmesi için  araştırma programı başlatıyor.

TC Aile ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığı Aile ve  Toplum Hizmetleri Dairesi tarafından  yürütülen  Türkiye Aile  Araştırması  bünyesinde hayata geçirilen Türkiye Aile Araştırması’nın (TAYA) anket soruları örnek  alınarak yapılacak araştırmalar neticesinde çıkan başlıklar, KKTC’de  zaman içinde yaşanan  toplumsal dönüşümlerin analiz edilmesinde kullanılacak.

Son yıllarda yaşanan hızlı toplumsal değişimle birlikte ortaya çıkan sosyal risklerin analiz edilmesini amaçlayan araştırma programı ile bu analizlerden çıkacak sonuç ve öneriler doğrultusunda, Sosyal Hizmetler Dairesi koordinatörlüğünde politika ve eylem planı üretilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşteşarı Ecevit Alper başkanlığında bir çalışma toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi,  Uluslararası Kıbrıs  Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi temsilcileri ile Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ecevit Alper, üniversitelerin ve paydaş örgütlerin katkısı ile, ülkenin değişen koşullarını göz önünde tutarak; evlilik, boşanma, kadının toplumdaki yeri, hukuksal tanımlama, yaşlılık, özel gereksimli bireyler, çocuk ve destek mekanizmaları (ebeveynlik  eğitimi), vb., başta olmak üzere toplumu zaman içinde etkileyen dönüşümleri  tespit etmek için için  geniş çapta bir araştırma yapmak istediklerini kaydetti.

Üniversitelerin bu konuda vereceği destek ve katkıyla, Bakanlık olarak  toplum huzuruna ve gelişimine engel  teşkil eden noktalara  dokunmayı amaçladıklarını kaydeden Alper, oluşturulacak araştırma soruları ile  Kıbrıs Türk toplumunun psikososyal  ihtiyaçlarının analiz  edileceğini söyledi. Alper, Bakanlığın üniversitelerle işbirliği içinde yol haritası belirlemek için bu çalışmanın başlatıldığını ifade etti.

Print
Yayınlanma tarihi: Ara 14, 2022,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Aralık 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
242526
KKTC'DE 2026'NIN "AİLE YILI" İLAN EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

KKTC'DE 2026'NIN "AİLE YILI" İLAN EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

"İŞKUR (Türkiye) ve İşbul (KKTC) arasında online bir iş gücü portalı oluşturulması konusunda son aşamaya gelindi"

Devamını oku
27282930
1
Bakan Hasipoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde Bakanlarla bir araya geldi

Bakan Hasipoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde Bakanlarla bir araya geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş ile biraraya gelerek verimli görüşmeler gerçekleştirdi.

Devamını oku
234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Arşiv