Menu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Kaan Mındıkoğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Memur Sendikası ( Memur-Sen) yeni yönetim kurulunu kabul etti

Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner,  Kaan Mındıkoğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Memur Sendikası ( Memur-Sen) yeni yönetim kurulunu kabul etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Kağan Mındıkoğlu  nezaket ziyaretinde yaptığı konuşmada , Memur-Sen’in yeniden yapılanma sürecinde  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner’e sendikal mücadelerinde verdiği  destekten dolayı teşekkür etti.  İki buçuk  yıldan beri sendika içindeki sıkıntıları aşmak için uğraştıklarını kaydeden Mındıkoğlu,  Çalışma Bakanı Saner’in  ilgili yasayı uygulayarak demokrasinin  önünü açmak adına  cesaret gösterdiğini söyledi.  Mındıkoğlu , Bakan Saner’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde  hayata geçirdiği reform niteliğindeki  kararların  ve uygulamaların hem  halk tarafından hem de kendi üyeleri tarafından  olumlu karşılandığını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner  de , yeni seçilen yönetim kurulu üyelerine başarı dilerken, demokratik ülkelerde sendikal faaliyetlerin bulunduğunu, bu faaliyetlerin uzlaşı ve diyalog  içinde yürütülmesi  gerektiğini ifade etti.
Sendika içindeki sorunların  çözüme kavuşturulması için ,sendikal yaşamdan sorumlu bakanlık olarak  yasanın gerektirdiklerini ivedilikle  uygulamaya koyduklarını belirten Saner,  sendika yönetimlerinin sendika üyeleri tarafından belirlenmesinin demokrasinin vazgeçilmez unsuru  olduğunu  ve bunun bir bayrak yarışı olduğunu kaydetti.

Saner, sendikanın hassasiyeti olan yıkıcı değil yapıcı tavırdaki yaklaşımların tüm yönetimler tarafından olumlu karşılanacağına inanç belirterek, her türlü yardım ve desteğe Bakanlık olarak hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 9, 2016,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ağustos 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829303112
3
ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DAÜ ARASINDA DİJİTAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DAÜ ARASINDA DİJİTAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İhtiyat Sandığı Dairesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında bilişim projelerinin yönetimi ve teknik danışmanlığına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Protokole Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç imza koydu.

Protokol kapsamında İhtiyat Sandığı Dairesi’nin yazılım sistemleri günün teknolojik şartlarına uygun olarak yeniden düzenlenecek, yeni bilişim projeleri bilimsel yöntemlerle planlanacak ve proje yönetimi süreçleri DAÜ'nün teknik danışmanlığında yürütülecek. Yazılım geliştirme çalışmaları ise İhtiyat Sandığı Dairesi’nin kendi bilişim personeli tarafından DAÜ ile koordinasyon içerisinde gerçekleştirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, dijital dönüşümün kamu hizmetlerinin kalitesini artıran en önemli unsurlardan biri olduğuna dikkat çekerek, vatandaşlara daha hızlı, daha etkin ve daha güvenilir hizmet sunabilmek amacıyla İhtiyat Sandığı Dairesi’nin bilişim altyapısını modern teknolojilerle güçlendirmeye devam ettiklerini ifade etti.

Hasipoğlu, üniversiteler ile iş birliğinin kamu yönetiminde yenilikçi çözümler geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, Doğu Akdeniz Üniversitesi ile gerçekleştirilen iş birliğinin yalnızca mevcut projelere değil, gelecekte hayata geçirilecek dijital dönüşüm çalışmalarına da önemli katkılar sağlayacağını vurguladı ve protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını temenni etti.

Devamını oku
456789
101112
HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMETİNİN İSTİKRARI; ETKİN HİZMETİ SAĞLADI

HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMETİNİN İSTİKRARI; ETKİN HİZMETİ SAĞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Hakikat Web TV’de Güven Arıklı’nın konuğu olarak çalışma hayatından hükümetin icraatlarına ve Kıbrıs sorununa kadar gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devamını oku
13141516
17
AŞIRI SICAKLARDA AÇIK ALANDA ÇALIŞMA YASAĞI 23 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI

AŞIRI SICAKLARDA AÇIK ALANDA ÇALIŞMA YASAĞI 23 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI

BAKAN HASİPOĞLU: “SICAKLIK DEĞERLERİ NORMALE DÖNENE KADAR ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞINI RİSKE ATMAYACAĞIZ”

Devamını oku
181920212223
24252627282930
31123456

Arşiv