Menu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı (KTTO) ziyaret etti:


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı (KTTO) ziyaret  etti:

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Fikri Toros Başkanlığındaki  Kıbrıs Türk Ticaret Odası’ nın, bakanlığı devraldıktan sonra kendilerine yapmış olduğu ziyarete karşılık iade-i ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, ziyaretin amacının ülkedeki iş insanlarının sıkıntılarını birlikte tartışarak ne gibi katkılar konabileceği konusunda istişare etmek olduğunu söyledi.

Bakan Saner, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak ilk günden beri yapılan görüşmelerde ortaya çıkan sorunların üzerine kararlılıkla gittiklerini, iş dünyasının kaliteli işçi bulma konusundaki  çalışmalarını rahatlatmak ve tıkanıklığın önünü açmak için de Kanun Hükmünde Kararname Yayınladıklarını, ancak bunun daha sonra mahkeme tarafından durdurulmasına rağmen ayni kararlılıkla konunun üzerine giderek yasayı önce alt komiteden daha sonra da meclisten oy birliğiyle geçirerek çok ciddi bir adım attıklarını söyledi.

Ziyarette yapılan Yasa değişikliğine de değinen Saner, yapılan Yasa değişikliğiyle birlikte Hükümetin iş verenlere ceza kesmek  yerine önce uyarıda bulunma, daha sonra şartlar yerine gelmezse cezai uygulama yapmak zorunda kalınacağını çok net bir şekilde ifade ettiklerini belirterek, böylece herhangi bir iş yerinde kayıt dışı çalışan bir kişi bulunduğu zaman direk ceza yazmak yerine işverene uyarı yapılacak, bu süre içerisinde gerekli işlemler yapılmadığı taktirde ceza uygulamasına gidileceğini ve cezanın da beş asgari ücretten, bir asgari ücrete düşürülerek iş insanlarını rahatlatma adına kararlı adımlar attıklarını söyledi.

Bakan Saner, özellikle Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Müteahhitler Birliği ve diğer kurumların Bakanlık’larından bu konularda çok ciddi talepleri olduğunu, diğer sıkıntılı konular da  da iş insanlarının ve çalışanların önünü açmak için talep edilen konular doğrultusunda her zaman istişareye hazır olduklarını belirtti.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros’da konuşmasında, kendisi ve Yönetim Kurulu olarak  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner’i  odalarında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın Kıbrıs Türk özel sektörünün en büyük ve en önde gelen ekonomik örgütü olduğunu, ana misyonlarının Kıbrıs Türk ekonomisinin büyümesi ve Kıbrıs Türk halkının uluslararası refah seviyesine ulaşması olduğunu söyledi.

Toros, ekonominin sermaye ve emeğin birleşiminden oluşan bir olgu olduğunu belirterek, ekonomik büyüme için sermaye ve iş  gücünün birlikte çalışması gerektiğine vurgu yaptı. Bu iki unsurun dengeli bir şekilde ekonomiyi büyütmesi için; birbiriyle uyumlu yasaların ve düzenlemelerin şart olduğunu söyledi.

Konuşmasının devamında Toros, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile  Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın ve genelde de iş dünyasının iş birliği içerisinde olmasının çok önemli olduğunu, Saner’in göreve  gelmesinden  sonra bu işbirliğinin gözle görülür bir biçimde arttığını ve olumlu somut sonuçlarla büyük bir ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Konuyla ilgili örnek de veren Toros, ülkede en çok ihtiyaç duyulan mesleki teknik eğitimle alakalı “VETLAM” projesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte imzalayarak hayata geçirdiklerini, bundan dolayı da çok memnun olduklarını söyledi.

Ülkede yaklaşık  % 20 oranında olan işsizliğe vurgu yapan Oda Başkanı Toros , profesyonel genç mezun kişilerin bu işsizlik oranını oluşturduğuna dikkat çekerek, yaklaşık otuz  bin yabancı çalışana bakıldığı zaman  alanında uzman mesleki teknik eğitim sahibi ara elemana ihtiyaç ifade etti. Toros, bu konuda dengesizlik olduğunu belirterek, bakanlıkla imzalanan protokolün önemine vurgu yaptı.

Toros, uzun süreden beri işverenlerin  kamu reformu beklentisi içinde olduğunu kaydederek,bakanlık ile birlikte  ekonomik büyümenin önünde en büyük engel olan rekabet edebilirliğe,  özel sektör çalışma saatleri ile uyumlu kamu sektörü çalışma saatlerine ve bürokratik prosedürlerin hantallığı ile ilgili sorunlara el attıklarını söyledi ve bu verimli çalışmaların çok iyi sonuçlar doğuracağına inanç belirtti.

Konuşmasının sonunda Toros, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gerek muhaceret affı gerekse çalışma izinlerindeki prosedürlerin basitleştirilmesi ve amaca daha pratik bir şekilde katkı koymasıyla ilgili koyduğu tüm katkılar için oda adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner’e teşekkür etti.


Print
Yayınlanma tarihi: Kas 16, 2016,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ağustos 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829303112
3
ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DAÜ ARASINDA DİJİTAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DAÜ ARASINDA DİJİTAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İhtiyat Sandığı Dairesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında bilişim projelerinin yönetimi ve teknik danışmanlığına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Protokole Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç imza koydu.

Protokol kapsamında İhtiyat Sandığı Dairesi’nin yazılım sistemleri günün teknolojik şartlarına uygun olarak yeniden düzenlenecek, yeni bilişim projeleri bilimsel yöntemlerle planlanacak ve proje yönetimi süreçleri DAÜ'nün teknik danışmanlığında yürütülecek. Yazılım geliştirme çalışmaları ise İhtiyat Sandığı Dairesi’nin kendi bilişim personeli tarafından DAÜ ile koordinasyon içerisinde gerçekleştirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, dijital dönüşümün kamu hizmetlerinin kalitesini artıran en önemli unsurlardan biri olduğuna dikkat çekerek, vatandaşlara daha hızlı, daha etkin ve daha güvenilir hizmet sunabilmek amacıyla İhtiyat Sandığı Dairesi’nin bilişim altyapısını modern teknolojilerle güçlendirmeye devam ettiklerini ifade etti.

Hasipoğlu, üniversiteler ile iş birliğinin kamu yönetiminde yenilikçi çözümler geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, Doğu Akdeniz Üniversitesi ile gerçekleştirilen iş birliğinin yalnızca mevcut projelere değil, gelecekte hayata geçirilecek dijital dönüşüm çalışmalarına da önemli katkılar sağlayacağını vurguladı ve protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını temenni etti.

Devamını oku
456789
101112
HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMETİNİN İSTİKRARI; ETKİN HİZMETİ SAĞLADI

HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMETİNİN İSTİKRARI; ETKİN HİZMETİ SAĞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Hakikat Web TV’de Güven Arıklı’nın konuğu olarak çalışma hayatından hükümetin icraatlarına ve Kıbrıs sorununa kadar gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devamını oku
13141516
17
AŞIRI SICAKLARDA AÇIK ALANDA ÇALIŞMA YASAĞI 23 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI

AŞIRI SICAKLARDA AÇIK ALANDA ÇALIŞMA YASAĞI 23 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI

BAKAN HASİPOĞLU: “SICAKLIK DEĞERLERİ NORMALE DÖNENE KADAR ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞINI RİSKE ATMAYACAĞIZ”

Devamını oku
181920212223
24252627282930
31123456

Arşiv