Menu

Çalışma İzni İşlemleri Artık Online

1 ARALIK’TA UYGULAMAYA GİRECEK OTOMASYON PROJESİYLE ÇALIŞMA ÖN İZNİ, YATAY GEÇİŞ VE UZATMA BAŞVURULARI HEM BİLGİSAYAR ORTAMINDA YAPILABİLECEK HEM DE DOLDURULMASI GEREKEN BELGE SAYISI ÖNEMLİ ORANDA AZALACAK ÇALIŞMA İZNİ ALAN ÇALIŞANLARA “ÇALIŞMA İZNİ KARTLARI” DA VERİLECEK ÇALIŞMA DAİRESİ MÜFETTİŞLERİ ÇALIŞANIN BİLGİLERİNE KARTINDAKİ BARKOD SAYESİNDE ULAŞABİLECEK SANER: “ÇALIŞMA İZİNLERİYLE İLGİLİ ONLINE UYGULAMAMIZ, ÇALIŞMA DAİRESİ İÇİN REFORM OLACAK. 23 SAYFALIK FORMU BİRKAÇ SAYFAYA İNDİRDİK. VATANDAŞI DAİRE DAİRE DOLAŞIP BELGE VE MÜHÜR TOPLAMA ZULMÜNDEN DE KURTARIYORUZ”

Çalışma izinlerinde tüm işlemler 1 Aralık’tan itibaren bilgisayar ortamında online olarak yapılabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 1 Aralık’ta kullanıma koyacağı çalışma izni prosedürlerini kolaylaştırarak hem zaman hem de emek tasarrufu sağlayacak “Çalışma izin işlemleri otomasyon projesi”yle, çalışma izni başvurularında doldurulması gerekli formların sayısı da azaltıldı. Ayrıca kimlik kartı formatında “Çalışma izin kartı” uygulamasına da geçiliyor. Farklı renklerde 6 aylık, 1 yıllık ve 2 yıllık verilecek çalışma izin kartlarındaki barkod sayesinde, Çalışma Dairesi müfettişleri çalışma izinli kişiyle ilgili bilgilere barkodu cep telefonlarında okutarak ulaşabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, bugün düzenlediği basın toplantısıyla “Çalışma Dairesi için reform” diye nitelediği “Çalışma izin işlemleri otomasyon projesini” tanıttı.

Saner, sistemden yararlanmak isteyen işveren ve muhasebecilere 1 Aralık’a kadar Çalışma Dairesi’ne başvurmaları çağrısı da yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın e-bakanlığa dönülmesinde son noktaya gelindiğini belirten Saner, 1 Aralık’tan itibaren tüm daireleri bilgisayar ağında görüp her türlü işlemleri takip edebilecek noktaya geleceklerini söyledi. “VATANDAŞI KOŞUŞTURACAĞIMIZA BİLGİSAYARLARI KONUŞTURALIM” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, basın toplantısında yaptığı konuşmada, “vatandaşı koşuşturacağımıza bilgisayarları konuşturalım” sloganıyla hazırladıkları ve işverenleri veya onların görevlendirdiği muhasebecileri çok yoran çalışma izni prosedürlerini sadeleştirip kolaylaştıran projeyi anlattı. Şu andaki uygulamanın hem vatandaşları çok yorduğunu hem de bakanlıklarda verimsizliğe yol açtığını kaydeden Saner, e-bakanlık sistemine geçecekleri yeni bilgisayar yazılımıyla, büyük rahatlama sağlanacağını vurguladı. “HIZLI VE KOLAY HİZMET” Saner, vatandaşların daha hızlı ve kolay hizmet alabileceğini ifade ederek, şu anda Çalışma Dairesi’ne çalışma ön izni başvurusu için giderken Vergi Dairesi, Sosyal Sigortalar Dairesi ve İhtiyat Sandığı’ndan “borcu yok” yazısı almak durumunda olduklarını kaydetti. Bunun hem vakit hem de para kaybına yol açtığına işaret eden Saner, “Vatandaş dört yeri dolaşıp belge toplamak zorundaydı. Vatandaşı koşuşturacağımıza bilgisayarları konuşturalım dedik ve şimdi sadece Çalışma Dairesi’ne başvurduğunda borcu olup olmadığını görüp varsa ilgili daireye yönlendireceğiz. Daireler birbirini online görebilecek. Çalışma izinlerinde yatay geçiş ve uzatma işlemleri için de online işlem yapılabilecek” dedi.

İŞ ADAMLARI VE MUHASEBECİLERE “1 ARALIK’A KADAR ÇALIŞMA DAİRESİ’NE BAŞVURUN” ÇAĞRISI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, tüm iş adamları ve muhasebecilere çağrıda bulunarak, bu sistemden yararlanmak ve işlemlerini online yapmak isteyenlerin 1 Aralık’a kadar Çalışma Dairesi’ne başvurmalarını istedi. Sistemin 1 Aralık’ta kullanıma açılacağını ifade eden Saner, çalışma iznine başvuracak bir işverenin sadece teminat mektubunu elden getireceğini; doldurmak zorunda olduğu form sayılarında da önemli miktarda azalma olacağını böylece kağıt sarfiyatının da azaltılacağını vurguladı. Saner, yeni sistemle, çok büyük sıkıntıların ortadan kalkmasının sağlanacağını belirtti. “TARİHİN TOZLU RAFLARINA…” Ön izin ve yatay geçiş işlemlerinde şu anda 23 sayfalık form doldurulması gerektiğini, yeni sistemle sadece birkaç sayfalık online form doldurularak ve sağlık raporu getirilerek işlem yapılabileceğini kaydeden Ersan Saner, diğer bilgilerin online görülebileceğini ve onlarca sayfalık form doldurma işlemlerinin de tarihin tozlu raflarına kalkacağını söyledi. Saner, yeni sistemin halen Müteahhitler Birliği ve 5 muhasebeci tarafından deneme amaçlı kullanıldığını, 1 Aralık’tan itibaren yeni uygulamanın sisteme katılmak isteyen tüm muhasebeciler için aynı anda kullanıma konulacağını ifade etti.
“VATANDAŞI ZULÜMDEN KURTARIYORUZ” Bakan Saner, “Çalışma izinleriyle ilgili online uygulamamız, Çalışma Dairesi için reform olacak. Bu kadar çok formu birkaç sayfaya indirdik. Vatandaşı daire daire dolaşıp belge ve mühür toplama zulmünden de kurtarıyoruz. Tüm bunlar çok büyük kolaylık olacak” diye konuştu. YENİ ÇALIŞMA İZİN KARTLARI… “DENETİM DE KOLAYLAŞACAK” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, yeni bir uygulamayla, çalışma izinli kişilerin pasaportlarını sürekli yanlarında taşımamasından kaynaklanan sorunların, verilecek “çalışma izin kartı”yla çözüleceğini söyledi. 6 aylık, 1 yıllık ve 2 yıllık olmak üzere farklı renklerde verilecek kartların arkasındaki barkodlar sayesinde, Çalışma Dairesi müfettişlerinin denetimlerinin de kolaylaşacağını anlatan Saner, müfettişlerin telefonlarına yüklenecek yazılımla işçinin tüm bilgilerine anında ulaşabileceğini kaydetti. “100 BİN ÇALIŞMA İZİNLİYE KARŞILIK SADECE 57 ÇALIŞMA MÜFETTİŞİ VAR…” Ülkede 100 bin çalışma izinliye karşılık sadece 57 çalışma müfettişi bulunduğunu bildiren Saner, yatırımlarının düzenli yapılıp yapılmadığı, yasal sürenin aşılıp aşılmadığı gibi bilgilere kolayca ulaşılarak emek tasarrufu sağlanabileceğini söyledi. “Denetim için sistemi temelden yarattık” diyen Saner, çalışma izni süreleri dolmazdan 2 veya 3 ay önce işverenlerin mesajla uyarılacağını, böylece müfettişlerin de zamanlarını daha kaliteli işlemlere ayırabileceğini anlattı. ÖĞRENCİ ÇALIŞMA İZİNLERİ Öğrenci çalışma izinleri konusunda da açıklamalar yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, İş Yasası çerçevesinde öğrencilerin de yarı zamanlı çalışma izni alabildiğini, onlara da bu kartlardan verileceğini; TC vatandaşı öğrencilerden 2; üçüncü ülkelerden 1 yıl ikamet izni şartı aranacağını ifade etti. Saner, öğrencilerin kayıt dışı çalışmalarının önlenmesi için Eğitim ve İçişleri bakanlıklarıyla birlikte bir anlaşmaya vardıklarını, bunun için üniversitelerden gelecek devam bilgilerinin de önemli olduğunu vurguladı. Saner, geçtiğimiz günlerde medyada yer alan “bakanlık denetim yapmıyor” şeklindeki eleştirilerin kendilerini üzdüğünü çünkü henüz üniversitelerden devam bilgilerinin kendilerine gönderilmediğini söyledi. Ersan Saner, konuşmasının sonunda, yeni sistemin çalışma yaşamına hayırlı olmasını da diledi ve katkıda bulunanlara teşekkür etti. Saner’in ardından Çalışma İzin Merkezi amiri Berhan Ongan, sistemi yazan Analiz Sistem Özgü Ltd. personeliyle birlikte çalışma izinlerinde uygulanacak online sistemle ilgili sunum yaptı. Bu sırada basın mensupları için bir uygulama yapılarak, çalışma izin kartı hazırlandı ve kimlik kartı formatındaki çıktısı alındı.
Print
Yayınlanma tarihi: Kas 8, 2017,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1
BAKAN HASİPOĞLU'NUN 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

BAKAN HASİPOĞLU'NUN 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu'nun 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.Hasipoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Çocuklarımız, geleceğimizin en değerli hazinesi, toplumumuzun umudu ve yarınlarımızın teminatıdır. 1 Haziran Dünya Çocuk Günü vesilesiyle, tüm çocuklarımızın bu anlamlı gününü kutluyor; sağlıklı, güvenli, mutlu ve sevgi dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.
Devamını oku
23
"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR VE GENÇ ERİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASYON İLE TAHLİYE SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR VE GENÇ ERİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASYON İLE TAHLİYE SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

Ceza infaz kurumunda bulunan 16-24 yaş arası KKTC vatandaşı çocuk ve genç erişkinlerin rehabilitasyon sürecinin desteklenmesi ve tahliye sonrasında topluma uyumlarının güçlendirilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Devamını oku
4567
89101112
ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER "ENGELLERİ AŞ HAYATA KARIŞ" ETKİNLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER "ENGELLERİ AŞ HAYATA KARIŞ" ETKİNLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından Girne’de “Engelleri aş, hayata karış” etkinliği düzenlendi.

Devamını oku
1314
1516
İRFAN NADİR REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE İLK KARNE SEVİNCİ

İRFAN NADİR REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE İLK KARNE SEVİNCİ

HASİPOĞLU ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN KARNE HEYCANINA ORTAK OLDU

Devamını oku
17
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDAN ÇOCUKLARIN DİJİTAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDAN ÇOCUKLARIN DİJİTAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çocukların dijital dünyada daha güvenli bir ortamda bulunmalarını sağlamak amacıyla önemli iş birliklerine ve projelere imza atıyor.

Devamını oku
18192021
22232425262728
293012345

Arşiv