Menu

ŞEHİT EŞİ, ŞEHİT EBEVEYNİ VE YAKINLARI, MALUL, MALUL GAZİ VE YAKINLARI KARTI DAĞITIM TÖRENİ YAPILDI

ŞEHİT EŞİ, ŞEHİT EBEVEYNİ VE YAKINLARI, MALUL, MALUL GAZİ VE YAKINLARI KARTI DAĞITIM TÖRENİ YAPILDI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen Şehit Eşi, Şehit Ebeveyni ve Yakınları, Malul, Malul Gazi ve Yakınları Kartı Dağıtım töreni yapıldı.
Törende, Başbakan Ünal Üstel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit ile Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan konuşma yaptı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu ilk kart takdimini Baf’ta gerçekleşen çatışmalarda yaralanan ve bir ay hastanede yatan Başbakan Ünal Üstel’e yaptı.
Başbakan Ünal Üstel törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının bugün özgür yaşamasının, şehitler ve gazilerin mücadelesi sayesinde mümkün olduğunu vurguladı.
Üstel, “Kıymetli şehit aileleri, değerli malul gazi kardeşlerim ve sevgili Kıbrıs Türk Halkı, bu anlamlı günde sizlerle beraber olmaktan büyük onur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.
Kıbrıs Türkü'nün varoluş mücadelesinin Osmanlı'nın adayı İngilizlere devrinden sonra başladığını kaydeden Üstel, bu süreçte Kıbrıs Türkü’nün yılmadan, korkmadan, toprağını terk etmeden mücadele ettiğini vurguladı.
Üstel, “Bu mücadelenin başında destek aldığımız tek ülke Anavatan Türkiye Cumhuriyeti idi. Dün de öyleydi. Bugün de öyle” şeklinde konuştu.
HASİPOĞLU: “KIBRIS TÜRK HALKININ ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ KAHRAMANLARIMIZIN EMANETLERİ HER ZAMAN BAŞ TACI OLACAKTIR.”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, şehit yakınları ve gazilere kartların dağıtılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, uygulamanın Türkiye sınırları içinde de geçerli olacağını açıkladı.Bakan Hasipoğlu, Kıbrıs Türk halkının özgür ve egemen bir devlet çatısı altında yaşayabiliyorsa bunu canlarını feda eden şehitlere ve gazilere borçlu olduklarını belirtti. Hasipoğlu, “Bizler de Sayın Başbakanımız Ünal Üstel’in başkanlığında hükümet olarak onların emanetlerine sahip çıkmayı sadece bir görev olarak değil tarihi bir vefa borcu olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Başbakan Üstel ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın imzaladığı protokolle, kartların kapsamının Türkiye sınırları içine de sirayet ettiğini aktaran Hasipoğlu, kart sahiplerinin kamu sosyal tesislerinden yararlanabileceğini, müze ve ören yerlerine ücretsiz giriş yapabileceğini, devlet tiyatrolarından faydalanabileceğini, Kredi ve Yurtlar Kurumu burslarında öncelik hakkına sahip olacağını ve yükseköğrenimde harç ile ücret muafiyetinden yararlanabileceğini belirtti. Hasipoğlu ayrıca, Türk Hava Yolları seferlerinden yüzde 50 indirim imkânı sağlanacağını duyurdu.Hasipoğlu, yapılan çalışmayı devletin şehitlerine ve gazilerine duyduğu minnetin, saygının ve vefanın somut bir göstergesi olarak değerlendirerek, katkıda bulunanlara teşekkür etti. “Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi hiçbir zaman unutulmayacak. Bu mücadeleyi veren kahramanlarımızın emanetleri her zaman baş tacı olacaktır.” dedi.
GARDİYANOĞLU: “TÜM KAPILAR BAKANLIĞIMIZA AÇILDI”
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, kartların hazırlanması sürecinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Başbakan Üstel’in ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın desteğiyle sürecin tüm kapılarının açıldığını belirtti.
Gardiyanoğlu, törende yaptığı konuşmada, hazırlığı kendi bakanlığı döneminde başlayan kartlarla ilgili emeği geçenlere teşekkür etti.
ECEVİT: “ŞEHİT VE GAZİLERİN YAKINLARINA YÖNELİK BİR ÖDEVMİZİ DAHA YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞU İÇİNDEYİZ”
Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit de , ülkede huzur ve güven ortamını sağlayan şehitlerin ve gazilerin yakınlarına yönelik bir ödevlerini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Kartların kapsamını anlatan Ecevit, şehit eşi, şehit çocuğu, şehit ebeveyni, malül gazi, mahlul gazi eşi ve malül gazi çocuklarının kart alabileceğini ancak kardeş, torun, gelin, damat ve diğer aile üyelerinin kapsam dışında olduğunu belirtti.
Kart sahiplerinin istifade edebileceği daha çok alanın yaratılabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile istişarelerinin sürdüğünü kaydeden Ecevit, kartın kullanım alanıyla ilgili bilgiye Daire’nin internet adresinde ulaşılabileceğini aktardı.
BENAN: “KART, ‘BİZ SİZİ UNUTMADIK, DAİMA YANINIZDAYIZ!’ MESAJINI TAŞIYOR”
Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan törende yaptığı konuşmada, vatanın can verilerek, kan dökülerek ve fedakârlıkla kazanıldığını söyleyerek, canlarını hiç tereddüt etmeden feda eden şehitlerin milletin kalbinde ebediyen yaşayacak en yüce kahramanlar olduklarını ifade etti.
Konuşmasında malül gazilere de seslenen Benan, “Gösterdiğiniz kahramanlık, milletimizin hafızasında daima saygıyla anılacak; gelecek nesillere vatan sevgisinin en güçlü örneklerinden biri olarak aktarılacaktır.” dedi.
Benan, Şehit Eşi, Şehit Ebeveyni ve Yakınları, Malul, Malul Gazi ve Yakınları için hazırlanarak, dağıtımı yapılacak kartın tasarımının kendisine ait olduğunu belirterek, “Bugün sizlere takdim edeceğimiz kartlar, devletimizin sizlere duyduğu vefanın ve minnetin bir nişanesidir.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, 395 hak sahibinden toplam 221 kişiye Şehit Eşi, Şehit Ebeveyni ve Yakınları, Malul, Malul Gazi ve Yakınları Kartı’nın takdimi yapıldı.
Kart sahipleri, müze ve ören yerlerinden ücretsiz yararlanma hakkı, Devlet Tiyatroları’ndan ücretsiz yararlanma hakkı, Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs Önceliği hakkı, Yüksek Öğrenim Harç ve Ücret Muafiyeti Hakkı, THY ile imzalanan protokol kapsamında KKTC-Türkiye arasında karşılıklı seferlerde ekonomi sınıfı net ücretler üzerinden vergiler hariç yüzde 50 oranında indirim hakkı sahibi olacak.
Kartın kullanım alanıyla ilgili bilgiye http://shd.gov.ct.tr/SHD-KART adresinden ulaşılabilir.
Print
Yayınlanma tarihi: Mar 12, 2026,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan 8 Mart’a Özel Panel: “Dijital Alanda Kadın Olmak”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan 8 Mart’a Özel Panel: “Dijital Alanda Kadın Olmak”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında dijital mecralarda kadınların karşı karşıya kaldığı şiddet ve hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenliyor.

Devamını oku
3
BASIN DUYURUSU

BASIN DUYURUSU

İŞVERENLERİMİZİN DİKKATİNE: 5 VE ÜZERİ ÇALIŞANI OLAN İŞYERLERİNDE BANKA ÖDEME ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR

Devamını oku
456
“DİJİTAL ALANDA KADIN OLMAK” KONUŞULDU

“DİJİTAL ALANDA KADIN OLMAK” KONUŞULDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında dijital mecralarda kadınların karşı karşıya kaldığı şiddet ve hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Devamını oku
78
9
KADIN EMEĞİ TOPRAKLA BULUŞUYOR

KADIN EMEĞİ TOPRAKLA BULUŞUYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteğiyle, Beyarmudu Belediyesi himayelerinde ve Mesaryalı Kadınlar Tarım ve Sanat Derneği iş birliğinde yürütülen “4 Mevsim Meyve Bahçesi Projesi” kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirilecek.

Devamını oku
10
“4 MEVSİM MEYVE BAHÇESİ PROJESİ” KAPSAMINDA FİDANLAR DİKİLDİ..

“4 MEVSİM MEYVE BAHÇESİ PROJESİ” KAPSAMINDA FİDANLAR DİKİLDİ..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteğiyle Beyarmudu Belediyesi himayelerinde ve Mesaryalı Kadınlar Tarım ve Sanat Derneği iş birliğinde yürütülen “4 Mevsim Meyve Bahçesi Projesi” kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
“Toprağa hayat, geleceğe nefes oluyoruz” sloganıyla hayata geçirilen proje; tarım ve turizm alanında kadın iş gücünü desteklemeyi, üretime katılımı artırmayı ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor. Kadın emeğinin güçlendirilmesi ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi hedefiyle yürütülen proje çerçevesinde Beyarmudu Belediyesi ev sahipliğinde fidanlar toprakla buluştu.
Devamını oku
1112131415
16
ENGELLİ YOKLAMA BİLDİRGELERİ İÇİN SON TESLİM TARİHİ:31 Mart 2026

ENGELLİ YOKLAMA BİLDİRGELERİ İÇİN SON TESLİM TARİHİ:31 Mart 2026

Bakanlığımıza bağlı Çalışma Dairesi’nden nakdi yardım almakta olan engellilerimize her yıl olduğu gibi bu yıl da yoklama bildirgeleri gönderilmiş olup, bu bildirgelerin en geç 31 Mart 2026 tarihine kadar Çalışma Dairesi Bölge Amirlikleri veya Büroları’na ulaştırılması gerekmektedir.

Devamını oku
17
Hasipoğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görev yapan  PERSONELİN Dünya Sosyal Hizmet Günü’nü kutladı.

Hasipoğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görev yapan PERSONELİN Dünya Sosyal Hizmet Günü’nü kutladı.

Her yıl Mart ayının üçüncü Salı günü kutlanan Dünya Sosyal Hizmet Günü kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan  Hasipoğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi Şube ve Kaza Amirleri ile makamında bir araya geldi.

Devamını oku
1819202122
23242526272829
303112345

Arşiv