Yeni Çalışma Saatleri hk.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kış mevsimi dolayısıyla   özel sektörde   işe başlama saatlerinin yeniden düzenlenmesi için Bakanlar Kurulu’na  önerge hazırlamis  ve yürürlükte olan 

Y(K-1) 1442 -2014 Sayı  ve 23.07.2014 Tarihli ‘’ İşyeri veya İşlerin  Açılış ve Kapanış  Gün ve saatlerini duzenleyen kararıni iptal ederek  yeni duzenlemeyi uygulamaya koymustur.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapilan degisiklik ile 5 Aralik 2016 tarihinden itibaren gecerli olmak uzere ozel sektorde calisma saatlerinin baslama saatini  sabah saat 08.30 olarak belirlemiştir.

 

22/1992 Sayılı İşYasası’nın  35. Maddesinin 1. Fıkrasının Bakanliga verdiği yetkiye dayanarak , özel sektördeki İşyeri veya İşlerin  Açılış ve Kapanış  Gün ve Saatleri  şu şekilde düzenlenmiştir:

 

a)Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren  ve ağırlıkı ticari faaliyet konusu ; gıda ürünleri, içecek, tütün ve içki gibi malların perekende ticaretini yapan iş ve işyerleri ile; çiçekçi, gazete bayi ve büfeler  yukardaki 1. Madde kapsamında  olmayıp  kapanış saatleri 24.00 olarak uygulanır.

 

b)Berber ve kuaför salonu olarak  faaliyet gösteren  işyerlerinin kapanış saatleri  01 Nisan- 30 Eylül Yaz Döneminde saat 21.30, 01 Ekim -31 Mart Kış Dönemi’nde saat 20.30 olarak belirlenir.

 

-Bu işyerlerinde hafta içi Perşembe günü için kapanış saati 13.00 olarak  uygulanır.

-Berber salonları ( erkek kuaförü)  Pazar günleri faaliyet göstermezler.

-Kuaför salonları  ( kadın kuaförü)  Pazar günleri saat 13.00’a kadar faaliyet göstermezler.

c) Bilgi ve iletişim bankacılık, finans, ofis, büro ve benzeri  hizmetlerde faaliyet gösteren işyerlerinin hafta içi  mesai saati başlangıç saati 08.30’dur.

 

Kamuoyunun bilgisine saygi ile sunulur.

 

 

 

 

 

 


Print
Yayınlanma tarihi: Ara 6, 2016,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
HASİPOĞLU’NDAN İŞVERENLERE ÇAĞRI: ‘‘ 1 MAYIS’TA KEPENKLER EMEĞE SAYGI İÇİN KAPANSIN’’

HASİPOĞLU’NDAN İŞVERENLERE ÇAĞRI: ‘‘ 1 MAYIS’TA KEPENKLER EMEĞE SAYGI İÇİN KAPANSIN’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Devamını oku
30123
4567
HASİPOĞLU: “İŞ GÜVENLİĞİ ERTELENEMEZ”

HASİPOĞLU: “İŞ GÜVENLİĞİ ERTELENEMEZ”

4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi müfettişleri tarafından Girne’de geniş kapsamlı iş sağlığı ve güvenliği denetimi gerçekleştirildi.

Devamını oku
8910
10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

ENGELLER BİRLİKTE AŞILACAK
10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında “Engelleri Aş, Hayatı Paylaş” sloganıyla toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan bir dizi etkinlik düzenliyor.
Devamını oku
11
AİLELERE UMUT OLACAK OTİZM MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

AİLELERE UMUT OLACAK OTİZM MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, tadilatı devam eden Otizm Merkezi’nde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha önce Çağlayan Çocuk Yuvası olarak kullanılan binanın, kapsamlı tadilat çalışmalarının ardından 2-3 ay içerisinde otizme yönelik bir eğitim merkezi olarak hizmet vermesi hedefleniyor.

Devamını oku
1213
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ENGELLİ ANNELERİNİ KAHVALTIDA BULUŞTURDU

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ENGELLİ ANNELERİNİ KAHVALTIDA BULUŞTURDU

HASİPOĞLU: “ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN ANNELERİNİN HER BİRİ BİRER KAHRAMANDIR”

Devamını oku
14151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Arşiv