TOCED Koordinasyon çalışmaları devam ediyor

TOCED Koordinasyon Çalışmalarında “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalıştayı” Düzenlenmesi ve “Eşitlik Eylem Planı” Oluşturulması Ele Alındı…

Kadınlara ve LGBTI bireylere yönelik şiddet ve ayrımcılığın önlenmesi amacıyla oluşturulan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi (TOCED) Koordinasyon toplantıları yaklaşık bir aydır Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Doğuş Derya koordinasyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda sürdürülüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcileri, kadına yönelik şiddetle ilgili sivil toplum örgütleri ve gönüllü avukatların desteği ile sürdürülen toplantılarda, yaşamın her alanında eşitlik sağlayıcı politikalar üretmek, kadınlar ve LGBTI bireylere yönelik şiddet ve ayrımcılığın önlenmesi için izlenecek yol haritası üzerine çalışmalar yapılıyor.

Cinsiyet temelli ayrımcılığın ortadan kaldırılması için etkin bir mekanizma olarak tasarlanan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin (TOCED) devam eden koordinasyon çalışmalarının rutin olarak gerçekleştirilen haftalık toplantısında “Eşitlik Eylem Planı" ele alındı.

TOCED Teşkilat Yasası'nın öngördüğü Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalıştayı'nın düzenlenmesi ve Eşitlik Eylem Planı'nın oluşturulması hedefiyle düzenlenen toplantıya; Maliye, İçişleri, Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları Cinsiyet Odak Noktaları, Polis Şiddete Müdahale Birimi, ALO 183 personeli, LTB Sığınma Evi temsilcileri ve İstatistik Kurumu başkanı katıldı.

Sivil toplum örgütleri ve ilgili devlet kurumlarının işbirliği ile ortaya çıkması hedeflenen Eşitlik Eylem Planı, çalışma yaşamı, yerel yönetim politikaları, sağlık, eğitim, şiddetin önlenmesi alanları başta olmak üzere yaşamın her alanında cinsiyet eşitliğinin sağlanacağı bir kılavuz niteliğinde olacak.

Bakan Dr. Koral Çağman: “TOCED Toplumsal Yaşama Büyük Katkı Sağlayacak…”

TOCED Koordinasyon çalışmalarına eşlik eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman, TOCED'in tam teşekkülü bir şekilde faaliyet göstermesinin toplumsal yaşama sağlayacağı katkıdan söz ederek, eşitlik politikalarının daha etkin bir şekilde yürürlüğe girmesinin demokrasi açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Print
Yayınlanma tarihi: Haz 4, 2021,
Haber Kategorisi: Haberler 2021,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Eylül 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
123456
BİRİKMİŞ PRİM  BORÇLARI İÇİN SİGORTA AFFI

BİRİKMİŞ PRİM  BORÇLARI İÇİN SİGORTA AFFI

1 Ocak 2010 - 31 Temmuz 2025 tarihleri arasında çalışanları ve kendileri için gecikmiş prim borçlarını ve gecikme zamlarını kararnameler çerçevesinde ödemek isteyen işveren ve bağımsız çalışanlar, 22 Eylül 2025 tarihine kadar Sosyal Sigortalar Dairesi şubeleri veya bürolarına başvuru yapabilecektir.

Devamını oku
7
89101112
ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI’NDAN SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ANLAMLI BAĞIŞ

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI’NDAN SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ANLAMLI BAĞIŞ

Merit Oteller Grubu çalışanları, Sosyal Hizmetler Dairesi’nden yardım alan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. “Bir Oyuncak da Benden” kampanyası kapsamında toplanan okul çantası ve kırtasiye malzemeleri, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılmak üzere bağışlandı.

Devamını oku
1314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv