SUCUOĞLU: '' “YATIRIMLARINI DÜZENLİ YAPAN İŞLETMELER DE ÖDÜLLENDİRİLECEK” “

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu Birinci Boyut programına konuk oldu.

Bakan Sucuoğlu, yarın Bakanlar Kurulu’na sunulacak olan “Gecikmiş Sosyal Sigorta ve Sosyal Güvenlik Prim Borçlarının Gecikme Zamlarında İndirim” adı altında ödeme planı ile sigortalara yaklaşık 50-60 Milyon Türk Lirası tahsilatın olacağını açıkladı.

Sucuoğlu, “Özellikle orta düzeydeki işletmelerde çok ciddi maddi sıkıntılar yaşanıyor. Maalesef bu işletmeler belli dönemlerde primlerini ödeyemiyorlar. Böyle bir durumda bu işletmeler herhangi bir açılıma da girişemiyor ve borçlarından dolayı önleri kesiliyor.

Bizim amacımız sıkıntılı bir süreçte olan işletmelerin önünü açmaktır. Yaptığımız hesaplamalarda Gecikmiş Sosyal Sigorta ve Sosyal Güvenlik Prim Borçlarının Gecikme Zamlarında İndirim” uygulaması ile sigortalarda 50-60 Milyon TL tahsilat olacak” dedi.

Bakan Sucuoğlu, işletmelere 3 yıllık süreyi kapsayacak 4 ayrı ödeme alternatifi sunulacağını da belirtti.

Sucuoğlu, “Ödeme için 36 ay yani 3 yıllık bir takvimleme çıkardık. 4 ayrı ödeme alternatifi sunuyoruz. İlk birinci ve bana göre en önemlisi eğer peşin ödeme söz konusu ise ana para ödenecek.
Faizden olan cezanın da yüzde 15’i ödenecek. Cezanın yüzde 85’ini bağışlıyoruz. Ödemeye başlandığı gün itibarıyla da faiz dondurulacak”diye konuştu.

Bakan Faiz Sucuoğlu yatırımlarına özen gösteren işletmelere de teşvik anlamında katkıyı hayata geçireceklerini söyledi.

Faiz Sucuoğlu, “Kesinlikle yatırımlarını düzenli yapan işletmelere bir mükafat olacaktır.Bu konuda teşvik edici bir adım atacağız. Bunun boyutu ve hangi süreyi kapsayacağı üzerinde şuanda çalışmalar yapılıyor. Tahmin ediyorum bu çalışmada bir hafta içerisinde netleşir” dedi.

Bakan Sucuoğlu, İlaç Sağlık Kurulu’ndan gelen sigortalıların ilaç raporlarını geçikmeden halledildiğini ancak sıkıntının Sağlık Bakanlığı’ndan kaynaklandığını söyledi.

Faiz Sucuoğlu, “Bizim sıkıntımız şuanda Sağlık Bakanlığı’ndaki kurul toplantılarının çok birikmesi nedeniyle oradan alacağımız teyidin gecikmesidir. Herhangi bir maddi sorunumuz yok. Bize gelen tüm evrakları 1-2 gün içerisinde hallediyoruz” diye konuştu
Bakan Sucuoğlu bir soru üzerine sosyal sigorta kapsamındaki ilaç listelerine prim ödeyen hak sahibi sigortalıların internet üzerinden ulaşması için adım atacaklarını da açıkladı.

Sucuoğlu, “ Elimizde ilaç listesi belli. Şuanda yanılmıyorsam 560 civarı ilaç listemiz bulunuyor. Hemen bunu değerlendirelim ve listeye internet üzerinden ulaşılmasının yolunu açalım. Güzel bir fikir biz de bunu değerlendirelim” dedi.

Print
Yayınlanma tarihi: Eki 23, 2019,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Aralık 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
242526
KKTC'DE 2026'NIN "AİLE YILI" İLAN EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

KKTC'DE 2026'NIN "AİLE YILI" İLAN EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

"İŞKUR (Türkiye) ve İşbul (KKTC) arasında online bir iş gücü portalı oluşturulması konusunda son aşamaya gelindi"

Devamını oku
27282930
1
Bakan Hasipoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde Bakanlarla bir araya geldi

Bakan Hasipoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde Bakanlarla bir araya geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş ile biraraya gelerek verimli görüşmeler gerçekleştirdi.

Devamını oku
234
HASİPOĞLU, AZERBAYCAN'DA TEMASLARDA BULUNUYOR

HASİPOĞLU, AZERBAYCAN'DA TEMASLARDA BULUNUYOR

HASİPOĞLU, AZERBAYCAN'DA TEMASLARDA BULUNUYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Türk dünyasında iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Çalışma, İstihdam ve Sosyal Güvenlik Bakanları Birinci Toplantısı’na katılmak üzere üç günlük resmi temaslar kapsamında Bakü’ye gitti.
Devamını oku
567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Arşiv