Sosyal Sigortalar(Değişiklik) Yasa Tasarısı komiteden geçti

Değişiklikle, Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar Yasası uygulamalarında ortaya çıkan pek çok soruna çözüm bulmak,yoruma açık bazı konuları daha açık ve net belirtmek, genel olarak yasayı günümüz koşullarına uyarlamak ve yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Yasası’na uyum sağlayarak her iki Yasa arasında standart ve norm birliği sağlamak amaçlanıyor. Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, saat 10:00’da UBP Milletvekili Dr. Ahmet Kaşif başkanlığında toplanan komite “Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile “Çalışma Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüştü. “Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oy birliğiyle kabul eden komite, “Çalışma Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”yla ilgili çalışmalarını bir sonraki toplantıda ele almaya devam edecek. Komite toplantısına davetli olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Personel Dairesi’nden yetkililer katıldı. İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Kaşif’in yanı sıra toplantıya CTP Milletvekili Dr. Ahmet Gülle, DP-UG Milletvekili Dr. Mustafa Arabacıoğlu, UBP Milletvekili Dr. Esat Ergün Serdaroğlu ve CTP Milletvekili Erkut Şahali katıldı. Komite toplantısında ayrıca CTP Milletvekili Asım Akansoy ve Bağımsız Milletvekili Menteş Gündüz de hazır bulundu.
Print
Yayınlanma tarihi: Nis 3, 2017,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Kasım 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829303112
345
HASİPOĞLU: “KIBRIS TÜRK HALKI HAKLI MÜCADELESİNİ DÜNYAYA ANLATMAYA DEVAM EDECEK”

HASİPOĞLU: “KIBRIS TÜRK HALKI HAKLI MÜCADELESİNİ DÜNYAYA ANLATMAYA DEVAM EDECEK”

“İKİ AYRI DEVLET, İKİ AYRI EGEMEN HALK GERÇEĞİ GÖRÜLMEZDEN GELİNEMEZ”

“ANAVATANIMIZIN DESTEĞİYLE İZOLASYONLARA RAĞMEN KENDİ AYAKLARIMIZ ÜZERİNDE DURUYORUZ”

Devamını oku
6
ENGELSİZ YAŞAM EVİ’NDE 1. UÇURTMA ŞENLİĞİ COŞKUSU

ENGELSİZ YAŞAM EVİ’NDE 1. UÇURTMA ŞENLİĞİ COŞKUSU

ENGELLİ BİREYLER UÇURTMALARINI GÖKYÜZÜNE BIRAKARAK MÜZİK EŞLİĞİNDE KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRDİ

Devamını oku
789
1011121314
Hasipoğlu,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 42.Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı

Hasipoğlu,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 42.Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı

"Bir halkın varlığı yalnızca toprağında değil; emeğinde, inancında ve iradesindedir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, işte bu iradenin somutlaşmış hâlidir. 15 Kasım, Kıbrıs Türk halkının “kendi kaderine sahip çıkma” kararlılığını dünyaya ilan ettiği gündür.
Devamını oku
1516
17181920
HASİPOĞLU, ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

HASİPOĞLU, ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, resmi temaslar için bulunduğu Ankara’da Anıtkabir’i ziyaret etti. Atatürk’ün mozolesine çelenk koyan Hasipoğlu,  Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayarak Kıbrıs Türk halkının Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığını vurguladı.

Devamını oku
21
Çocuk Hakları Çalışma Toplantısı Düzenlendi

Çocuk Hakları Çalışma Toplantısı Düzenlendi

Hasipoğlu: "Devletin en temel sorumluluğu, çocukları korumaktır”
"20 Kasım Dünya Çocuk Hakları" günü dolayısıyla Çocuk Hakları Çalışma Toplantısı düzenlendi.

Devamını oku
2223
24252627282930
1234567

Arşiv