Sosyal Hizmetler Dairesi Velileri Uyardı:" Zayıf Karneyi Cezalandırmayın"

Sosyal Hizmetler Dairesi’nin basın açıklaması şu şekilde: " İlk, orta öğretim ve lise öğrencilerimiz bugün karne alarak yarıyıl tatiline girdi. Tüm velilerimize çağrımız; zayıf gelen karne notları karşısında çocuklarına karşı olumsuz tutum ve davranış sergilememeleri yönündedir.

Karnelerin, hayat başarısının göstergesi olmadığını velilerimiz unutmamalıdır. Ebeveynler, çocuklarının düşük not getirmesi karşısında, öfke ve kızgınlık duygularını çocuğa yansıtabilmekte ve çocukta suçluluk duygusu oluşturabilmektedir. Velilerimizin çocuklarına suçlayıcı değil kabul edici ve destekleyici olması ; çocuklarının eksikliklerini görüp olumlu yönde hareket etmesi için önemli bir adım olacaktır. Eğitim ve öğrenim ömür boyu devam eden bir süreçtir.

Çocuklarımızın başarısızlıkları telafi etme, zayıf notlarını yükseltme fırsatı her zaman vardır ancak onların ruhsal dünyasında açılan yaraların telafisi yoktur.

Tüm velilerimize ,karne notları karşısında çocuklarına suçlayıcı değil, kabul edici, kucaklayıcı ve destekleyici olması için çağrı yaparken , öğrencilerimize de aileleri ile kaliteli vakit geçireceği bir Sömestr tatili dileriz ''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü
Print
Yayınlanma tarihi: Oca 31, 2019,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ekim 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789
EN ÖZEL ADIMLAR ENGELSİZ YAŞAM EVİ İÇİN ATILACAK

EN ÖZEL ADIMLAR ENGELSİZ YAŞAM EVİ İÇİN ATILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, bakanlık personeli, Engelsiz Yaşam Evi ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve eğitmenleriyle bu yılki Lefkoşa Maratonu’na kayıt yaptırdı.

Devamını oku
10
Bakan Hasipoğlu, Ulusal Birlik Partisi’nin 50. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı

Bakan Hasipoğlu, Ulusal Birlik Partisi’nin 50. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Ulusal Birlik Partisi’nin 50. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Bakan Hasipoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Toplum olarak başladığımız, devlet kurarak halk olarak devam ettiğimiz mücadeleye layıkıyla hizmet eden partimizin 50. yılını tamamlamanın mutluluğu içindeyiz. Üç yıl üst üste seçilerek onurla yürüttüğüm Genel Sekreterlik görevim süresince, üç kıymetli Genel Başkanla çalışıp; iki olağan ve ikisi olağanüstü olmak üzere dört kurultay gerçekleştirdim.

Devamını oku
1112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv