Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt,son günlerde yer alan çocuk ihmal ve istismarı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

BASIN AÇIKLAMASI

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi, son günlerde gerek yazılı gerekse sosyal medyada ard arda yer alan çocuk ihmal ve istismarı ile ilgili haberler ve bu haberler üzerinden Daire personeli üzerine yapılan yanlış bilgilendirmelerden dolayı kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla, bir açıklama yapma gereği duymuştur. Sosyal Hizmetler Dairesi, mevcut alt yapısı ve personeli ile; sosyal sorunları önlemek ve oluşan birçok soruna çözüm üretmek için , ilgili mevzuatlar çerçevesinde 7/24 özveriyle hizmet verilen bir kurum olup, Dairemiz gelen tüm ihbarlara tüm bölgelerimizde, anında hassasiyetle yaklaşmakta ve müdahale etmektedir. Son günlerde kamuoyunun gündemine gelen çocuk istismarı ile ilgili vaka, Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından titizlikle takip edilmekte olup Daire’nin kontrolü altındadır. Bu konuyla ilgili Sosyal Hizmetler Dairesi’nin bugüne kadar bir açıklama yapmaması, basında yer aldığı gibi konuya duyarsızlığından değil , sosyal hizmetler mesleğinin etik kuralları gereği, yasalarla korunan çocukların haklarına ve mahremiyetine gösterdiği hassasiyetten kaynaklanmaktadır. Dairemizin en önemli çalışma alanlarından birni çocuklar oluşturmaktadır. Çocuk odaklı çalışan bir kurum olan Dairemiz ; mesleki çalışmalarını sürdürürken ; gizlilik ve özel hayatın korunması ilkesine tam olarak bağlı kalarak hareket etmekte , bu vakalardan elde edilen bilgiyi sosyal hizmet uzmanlarımız sorumlu bir biçimde kullanmaktadır. Söz konusu haberlere konu olan bir çocuktur ve yaşadığı mağduriyet ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işbirliği içinde, konuya hassasiyet göstererek çalışmalarını sürdürmektedir. Gelişen teknolojiyle birlikte, sosyal medya kullanımının yaygınlaştığı ve bilginin hızla paylaşıldığı günümüz koşullarında , yasalar kapsamında korunan çocuklarla ilgili haber yapılırken, çocuk odaklı habercilik yapılması, gereksiz bilgilerin habere girmemesi; mağdurun kimliğinin ve bilgilerinin gizli tutularak özel hayatın korunması ilkesine saygı duyulması konusunda tüm basın kuruluşlarımıza ve sosyal medya kullanıcılarına önemli rol düşmektedir. Ayrıca bu konuda denetim merci olan kurumların da aynı konuya dikkat çekeceğinden şüphemiz yoktur. Bu vesileyle Sosyal Hizmetler Dairesi’nin görev kapsamına giren çocukları konu olan sözkonusu haber ve benzer haberlere , sosyal hizmet mesleği meslek etik kuralları gereği Daire tarafından hiç bir şekilde yanıt verilmeyeceğini bir kez daha hatırlatır, tüm yazılı ve görsel basında görev yapan basın mensuplarının gerekli hassasiyeti göstereceğine inancımızın tam olduğunu belirtmek isterim."

 

Aydan BAŞKURT
Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü

Print
Yayınlanma tarihi: May 3, 2017,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv