Sosyal Hizmetler Dairesi Ailelere Yönelik Eğitim Programı Başlatıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı, Sosyal Hizmetler Dairesi’nin, riskleri önleyici ve koruyucu çalışmalar kapsamında organize ettiği Aile Eğitim Programı uygulama ve yaygınlaştırma projesi, 25 Mayıs Perşembe günü , saat 10.00’da, Gazimağusa Gelişim Akademisi Maraş Konferans Salonu’nda başlayacak. Aile üyesi bireylerin çağın gerektirdiği temel aile yaşam becerilerine yönelik bilgi, beceri ve tutumları kapsamlı olarak edinebilmeleri için hazırlanan Aile Eğitim Programı (AEP) “Eğitim ailede başlar” ilkesinden hareketle hazırlanmıştır. Bu sayede bilgi çağının gereklerine uygun olarak ailelerin yaşam kaliteleri artırmak amaçlanmıştır. Açılışını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn.H.Ersan Saner’in yapacağı ve beş hafta sürecek olan "Aile Eğitim Programı" çerçevesinde; Aile İçi Sağlıklı İletişim, Evlilik ve Aile Hayatı, Çocuk Yetiştirme, Çocukluk ve Ergenlik Dönemi Sorunları, Madde Kullanımı ve Sağlığa Etkileri, Aile Hukuku, Üreme Sağlığı ve İlkyardım, Aile ve İnternet, Aile Bütçesi ve Kaynak Yönetimi konularında sosyal hizmet uzmanları tarafından bilgilendirme yapılacaktır. 2017 yılı sonuna kadar devam etmesi planlanan Aile Eğitim Programı uygulama ve yaygınlaştırma projesi ile; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çapında tüm bölgelerde Ailelere yönelik eğitimler verilecek olup, eğitimlerin uygulanacağı bölge ve tarihler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilerleyen zamanlarda duyurulacaktır. Aile Eğitim Programlarının Mağusa’dan sonra Eylül ayının ilk haftası Alayköy bölgesinde, Ekim ayında Güzelyurt/Lefke bölgesinde , Kasım ayında Girne ve Akdoğan bölgelerinde, Aralık ayında ise İskele bölgesinde devam etmesi ve 2017 yılının sonuna kadar tüm bölgelere ulaşılması hedeflenmektedir.
Print
Yayınlanma tarihi: May 24, 2017,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv