SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BASIN AÇIKLAMASI

SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BASIN AÇIKLAMASI

Son günlerde sosyal medyada devletin koruması altında bulunan küçük bir çocukla ilgili yer alan ve bugün de Sosyal Hizmetler Dairesi önünde düzenlenen eylemde ortaya atılan iddialarla ilgili Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Sosyal Hizmetler Dairesi’nin tüm çalışma alanları son derece hassasiyet ve gizlilik gerektiren alanlar olup Daire hizmetlerini bu prensiple yürütmektedir. Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından verilen Koruyucu Aile hizmeti, " Koruyucu Aile Tüzüğü" çerçevesinde yürütülmekte ve tüzük kapsamında koruyucu aile olmak isteyen ailelerin başvuruları, aranılan koşullar ve istenilen belgeler ışığında Daire tarafından değerlendirilmektedir.

 Koruyucu aile başvurusu kabul edilen ailelerin çevre ve ekonomik koşulları, yaşları, kişilik özellikleri, çocuk yetiştirme konusundaki tutum ve davranışları aile ilişkileri açısından dikkate alınarak Daire tarafından sosyal inceleme yapılmaktadır. Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından yapılan sosyal inceleme ve değerlendirme, bir süreci içermekte; söz konusu süreç içerisinde Koruyucu Aile’nin, Koruyucu Aile Tüzüğü’nün 9. Maddesinde yer alan yükümlülükleri yerine getirip getirmediği Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından izlenmekte; herhangi bir aksaklık tespit edilmesi halinde aileyi izlemekle görevli Sosyal Hizmet Memuru tarafından hazırlanan Sosyal İnceleme Raporu ışığında , Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü çocuğu tüzüğün 11. Maddesi gereği koruyucu aileden alarak; ailenin koruyucu aile statüsünü iptal edebilmektedir. Daha önce de kamuoyunun bilgisine getirildiği ve yukarıda da belirtildiği gibi, Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından , Daire’nin görev alanine giren çocukları konu olan iddialara ve sosyal medya paylaşımlarına; çocukları korumak adına sosyal hizmet mesleği meslek etik kuralları gereği, gizlilik prensibi çerçevesinde hiçbir şekilde yanıt verilmeyecektir. Bu açıklama, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla yapılmıştır.

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü
Print
Yayınlanma tarihi: Haz 30, 2017,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv