Saner, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği heyeti ile görüştü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, bugün Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli başkanlığındaki Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB) heyetini kabul etti.
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli konuşmasında, 14-15 Temmuz tarihlerinde Belediyeler Birliği tarafından bir çalıştay düzenlendiğini ve çalıştayda belediyelerin sorunlarına yönelik tespit ve çözüm önerilerinden oluşan kararlar alındığını söyledi. Çalıştayda üretilen 10 maddelik karardan birinin de Belediyelerin birikmiş Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı borçlarınının hükümetle işbirliği içerisinde ödenmesi olduğunu kaydeden Benli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner’i ziyaret ederek sorunlarının çözümü konusunda görüş alışverişinde bulunmak istediklerini ifade etti.
Benli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Sosyal Sigorta Gecikme Zammı İndirimi’nden belediyelerin faydalanabilmesi ve sorunların çözülmesi için Bakan Saner’den destek istedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner de konuşmasında, Bakanlık tarafından Sosyal Sigortalar Yasası’nda 17 maddelik değişikklik yapıldığını, bu değişikliklerden birinin de birikmiş sosyal sigorta borçlarının ödenmesini düzenleyen Sosyal Sigortalarda Gecikme Zammı İndirimi olduğunu söyledi. Sigorta primlerindeki gecikme zamlarının bağışlanması konusunun kamuoyunda af olarak algılandığını kaydeden Saner, yapılan yasal değişikliklerin aslında yıllardır çözümlenmeyen bir çok soruna cevap verdiğine işaret etti.

Belediyelerin güncel borçlarının haricinde eskiye dönük borçlarının olduğunu ifade eden Saner, Sostal Sigortalar Dairesi’nin borcunun %60’dan fazlasının belediyelerin geçmişe dönük borçlarından oluştuğunu belirtti. Göreve geldikleri günden itibaren belediyelere hiçbir baskıcı tutum izlemediklerini, ortak ve mantıklı bir çözüm bulmak için işbirliği içinde çalışma arzusu içinde olduklarını dile getiren Saner; yerel yönetimler olarak Belediyelerin halkla doğrudan temas eden ve halka dokunan kurumlar olduğunu önemle vurguladı. Saner, Sosyal Sigortalar kurumunun sürdürülebilir yapıda kalması kaydıyla Belediyeler ile gecikmiş prim borçlarının ödenmesi konusunda ortak bir çözüm bulacaklarına inandığını söyleyerek , belediyelerin geçmişe dönük sosyal sigorta borçlarının ödenebilmesi için Bakanlık olarak olumlu katkı sağlamaya çalışacaklarını ifade etti.

Yeniden düzenlenen İnşaatlardaki İş Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü yürürlüğe girdikten sonra, Bakanlık olarak Belediyeler ile yakın temas içinde çalışmak istediklerini de kaydeden Saner, kaza riskinin diğer iş kollarına göre inşaat alanında daha fazla olduğunu anımsatarak inşaat sahasında Belediyelerle sürdürülen ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Saner, yerel yönetimlerin özellikle inşaat sahasında, gücünü ve kontrol mekanizmasının hissettirmesinin yapı denetimi ve iş sağlığı güvenliği açısından önemli olduğunu kaydetti.
Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 9, 2017,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
HASİPOĞLU’NDAN İŞVERENLERE ÇAĞRI: ‘‘ 1 MAYIS’TA KEPENKLER EMEĞE SAYGI İÇİN KAPANSIN’’

HASİPOĞLU’NDAN İŞVERENLERE ÇAĞRI: ‘‘ 1 MAYIS’TA KEPENKLER EMEĞE SAYGI İÇİN KAPANSIN’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Devamını oku
30123
4567
HASİPOĞLU: “İŞ GÜVENLİĞİ ERTELENEMEZ”

HASİPOĞLU: “İŞ GÜVENLİĞİ ERTELENEMEZ”

4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi müfettişleri tarafından Girne’de geniş kapsamlı iş sağlığı ve güvenliği denetimi gerçekleştirildi.

Devamını oku
8910
10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

ENGELLER BİRLİKTE AŞILACAK
10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında “Engelleri Aş, Hayatı Paylaş” sloganıyla toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan bir dizi etkinlik düzenliyor.
Devamını oku
11
AİLELERE UMUT OLACAK OTİZM MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

AİLELERE UMUT OLACAK OTİZM MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, tadilatı devam eden Otizm Merkezi’nde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha önce Çağlayan Çocuk Yuvası olarak kullanılan binanın, kapsamlı tadilat çalışmalarının ardından 2-3 ay içerisinde otizme yönelik bir eğitim merkezi olarak hizmet vermesi hedefleniyor.

Devamını oku
1213
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ENGELLİ ANNELERİNİ KAHVALTIDA BULUŞTURDU

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ENGELLİ ANNELERİNİ KAHVALTIDA BULUŞTURDU

HASİPOĞLU: “ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN ANNELERİNİN HER BİRİ BİRER KAHRAMANDIR”

Devamını oku
14151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Arşiv