Lapta Huzurevi Projesinin Hayata Geçirilmesi ile İlgili Protokol İmzalandı.

Lapta Huzurevi Projesinin Hayata Geçirilmesi ile İlgili Protokol İmzalandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği arasında yaşlı kişilerin bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlandırılmasını sağlayacak yeni Lapta Huzurevi binasının yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer arasında imzalanan protokol çerçevesinde, yeni huzurevi en fazla üç yıl içerisinde tamamlanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na teslim edilecek.
Daha önce 2007 yılında taraflar arasında imzalanan protokol çerçevesinde Lapta’daki eski huzurevinin bulunduğu arazi üzerinde temelleri atılan ancak bir takım nedenlerle tamamlanamayan bakım evi projesi ile yaşlı kişilerin yaşamlarını sağlık, huzur ve güven içinde sürdürmeleri amaçlanıyor.
3 bin 973 metrekare alana sahip, bodrum +3 kattan oluşan yaşlı bakım evi projesinde, ideal bir huzur evi için gerekli kolaylık tesisleri yanında otuz tam donanımlı yatak odası bulunuyor.
Modern Bir Tesis Yapılacak…
Protokole koyulan imza sırasında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman, huzurevinin yapımını üstlenen Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin gösterdiği duyarlılıktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bakım evinin yapımı ile ilgili belirtilen süre içerisinde hedeflenen amaç doğrultusunda her türlü işbirliğini gerçekleştireceklerini belirten Bakan Çağman, sevgiye en çok muhtaç olan yaşlı insanların yaşayabilecekleri modern bir tesis yapılacağını dile getirdi.
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer de, protokolde yapım süresi üç yıl olarak öngörülen yeni bakım evinin çok daha kısa sürede tamamlanarak, hizmete sunulacağını belirtti.
Print
Yayınlanma tarihi: Kas 18, 2021,
Haber Kategorisi: Duyurular 2021,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26
GARDİYANOĞLU: "KKTC’NİN OLMADIĞI BİR TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI DÜŞÜNÜLEMEZ"

GARDİYANOĞLU: "KKTC’NİN OLMADIĞI BİR TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI DÜŞÜNÜLEMEZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev sahipliğinde "Küreselleşen Dünyada Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi" temasıyla düzenlenen Uluslararası Aile Forumu'nda, İhlas Haber Ajansı muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Devamını oku
27282930
BAKAN GARDİYANOĞLU OTROPEDİK ÖZÜRLÜLER DERNEĞİ KABUL

BAKAN GARDİYANOĞLU OTROPEDİK ÖZÜRLÜLER DERNEĞİ KABUL

GARDİYANOĞLU: “ENGELLİ BİREYLERİN İSTİHDAM ALANLARININ ÇOĞALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Devamını oku
311
234
GARDİYANOĞLU: ''KADIN KOOPERATİFLERİ 5 YILLIK  PRİM DESTEĞİ İLE  GÜÇLENDİRİLECEK ''

GARDİYANOĞLU: ''KADIN KOOPERATİFLERİ 5 YILLIK PRİM DESTEĞİ İLE GÜÇLENDİRİLECEK ''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, kadın kooperatiflerine yönelik prim desteği çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Devamını oku
5678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Arşiv