Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü,Bakan Çeler’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Güngördü, inşaatların en yoğun olduğu Girne bölgesinde; inşaatların faaliyet saatleri ile iş sağlığı güvenliği denetimleri konusundaki denetimlerde Çalışma Bakanlığı ile işbirliği içinde çalıştıklarını kaydetti.
Girne Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde şiddete uğrayan kadınlara ve çocuklar başta olmak üzere dezavantajlı kesimlere destek vermek amacıyla "Danışma ve Destek Merkezi’" nin hizmete açılacağını söyleyen Güngördü, Belediye olarak Sosyal Hizmetler Dairesi başta olmak üzere ilgili kurumlarla sıkı işbirliği yapmayı arzuladıklarını ifade etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de, Girne ilçesinden seçilen bir milletvekili olarak Girne Belediye Başkanı Güngördü’ye ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Bakanlık olarak yerel yönetimlerle işbirliği yapacakları bir çok alan olduğuna dikkat çeken Çeler, iş sağlığı ve güvenliği denetimlerinde kendilerine verdiği destekten dolayı Girne Belediyesi zabıta birimlerine teşekkür etti. Yerel yönetimlerin önceliği olan rutin görevler dışında toplumsal sorunlara da duyarlılık göstermesinin gurur verici olduğunun altını çizen Çeler, açılacak olan Danışma ve Destek Merkezi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Bakanlık olarak yıl sonuna kadar Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’ni hayata geçirmeyi hedeflediklerini anlatan Çeler, "Her ne kadar TOCED bütçesi kaleminde düşük görünse de Maliye Bakanlığı ile yapılan istişare çerçevesinde, Daire fiilen hizmete girince kaleme bütçenin aktarılacağı bilgimizdedir.Bu yılın sonuna kadar TOCED faaliyete geçecek " ifadelerini kullandı.
Print
Yayınlanma tarihi: Mar 2, 2018,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv