Gardiyanoğlu, TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu'nu kabul etti.

Gardiyanoğlu, TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu'nu kabul etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Türkiye Cumhuriyeti’nde muhatap olduğu iki bakanlıktan birinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olduğunu söyleyen Gardiyanoğlu, sosyal hizmetler alanında en büyük paydaşlarının Anavatan ve KEİ ofisi olduğunu kaydetti. Uzun yıllardır eksiklikler olan sosyal hizmetler alanında 2024 yılını atılım yılı olarak ilan ettiklerine işaret eden Gardiyanoğlu, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile 2022 yılında imzladığımız bir protokolümüz var. Birlikte yapacağımız çalışmaları heycanla bekliyoruz.Her türlü işbirliğine büyük bir memnuniyetle açığız. 2024 yılı içinde, KKTC’nin altı ilçesinde devletin sıcaklığıını hissettiremediği bölgelere dokunmayı hedefliyoruz" dedi.
İskele ilçesi başta olmak üzere ülkedeki rehabilitasyon merkezleri ve huzurevlerinin yeniden yapılması, Lapta Huzurevi ve Kalkanlı Yaşam Evi’nin modernleştirilmesiyle ilgili atılımlar içinde olduklarını ifade eden Gardiyanoğlu,
" Anavatanla et ve tırnak gibiyiz. Tarih sürecinde de Anavatanla can bağı ile, kan bağı ile bağlıyız.Birlikte bir çok projeye imza atacağımıza inancım tamdır.Önemli olan bu ülkenin her bir ferdine dokunabilmektir. Size ve heyetinize hoş geldiniz diyorum."şeklinde konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu da konuşmasında,KKTC'yi ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın selamlarını getirdiğini ifade etti.
Zafer Tarıkdaroğlu " Kıbrıs bizim kardeşimiz. Kıbrıs meselesinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın ortaya koyduğu iki devletli çözüm vizyonunu destekliyoruz. Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin gönlümüzde yeri her zaman ayrı. KKTC’nin güçlendirilmesi ve Kıbrıslı Türklerin ekonomik refah düzeyinin artırılması daima önceliğimiz.TC ile KKTC arasındaki ilişkiler sarsılmaz dayanışma ve ilhamla her alanda güçlenerek devam edecektir. Kıbrıs meselesinde herhangi bir yeni müzakere sürecine başlanabilmesinin ötesinde egemen eşitliğiniz ve eşit uluslararası statünüzün tescil edilmesi gerektiği muhataplarınıza her anlamda anlatılmalıdır. KKTC’nin uluslararası toplum tarafından tanınması ve hak ettiği yere gelmesi en büyük arzumuzdur." şeklinde konuştu.
Kıbrıs Türk halkının hürriyetinin ve geleceğinin teminat altına alınması, refah düzeyinin yükseltilmesi ve tüm kurum kuruşları ile güçlendirilmesinin öncelikli hedefleri olduğunu söyleyen Zafer Tarıkdaroğlu, Kıbrıs Türk halkının refahını artıracak projeleri hayata geçirmek konusunda azimle çalıştıklarını söyledi.
Zafer Tarıkdaroğlu: "Lefkoşa Surlariçi’nde 1 milyon TL kaynak tahsis edilen ÇOGEM projesinin en kısa sürede tamamlanacak. Bu proje bölge için çok önemli. Uygulamaya başlanan tüm projelerin yanısıra engelli kardeşlerimiz ve ailelerinin yaşam kalitesinin artırılması için projelerin hayata geçirilmesine desteğimiz tam. Bu kapsamda hizmete açılmak üzere olan Engelsiz Yaşam Evi Projesi'ne şimdiye kadar 4 milyon TL katkı sağladık.Karpaz bölgesinde de ciddi anlamda bir 18 yaş üstü rehabilitasyon merkezine ihtiyaç olduğunun farkındayız. Bu eksikliğin giderilmesi için de Yeni Erenköy 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi'ne 10 milyon TL ödenek tahsis edildi. Bakanlığın işlemlerini tamamlanmasının ardından 2024 yılında hayata geçilmesinin takipçisi olacağız. 2022 yılında imzalanan protokolle de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bizlere çizdiği doğrultuda, dün olduğu gibi bugün de yarın da Kıbrıs halkının her daim yanında olacağız. Kıbrıs halkına hizmet verme adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz." ifadelerini kullandı.
Tarıkdaroğlu "Bakanlıklarımızın sorumluluk alanına giren ortak konularda deneyim ve bilgi birikimlerimizi paylaşarak ülkelerimiz arasında var olan yoğun işbirliğinin daha da ileriye taşınmasını temenni ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.
KKTC'de temaslarda bulunan konuk heyette TC Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Adil Çalışkan, Yurtdışı Aile Hizmetleri Daire Başkanı Hulusi Gölpınar, Bakan Yardimcısı Danışmanı Anıl Derici, Mimar Mehmet Okan Aydoğan, Anlaşmalar ve İkili İlişkiler Birim Personeli Ebru Atlık, KEİ Koordinatörü Erol Öz, Uzman Tuğba Sin Seçerdim, TC Lefkoşa Büyükelçilik Müsteşarı Mehmet Uçar yer aldı.
Print
Yayınlanma tarihi: Şub 8, 2024,
Haber Kategorisi: Duyurular 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçiye verilen faiz oranını yüzde 48’e yükseltti. Karar, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Devamını oku
1
GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nünde sosyal güvenlik yatırımlarını düzenli yapan örnek işyerlerini ziyaret ederek çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Devamını oku
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv