GARDİYANOĞLU: "ECZACI, DOKTOR VE SİGORTALILARIN KENDİNİ DAHA GÜVENDE HİSSETMESİ SAĞLANMIŞTIR. "

GARDİYANOĞLU: "ECZACI, DOKTOR VE SİGORTALILARIN KENDİNİ DAHA GÜVENDE HİSSETMESİ SAĞLANMIŞTIR. "
GARDİYANOĞLU: "ECZACI, DOKTOR VE SİGORTALILARIN KENDİNİ DAHA GÜVENDE HİSSETMESİ SAĞLANMIŞTIR. "
Sigortalıların ve eczacıların ilaç temini ile geri ödemelerinde yaşanan sorunların çözülmesi amacıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile paydaş örgütler arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Başbakan Ünal Üstel’in katılımıyla Başbakanlık’ta düzenlenen imza töreninde, protokole; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Tahir Serhat, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz ve Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu imza koydu.
Protokol kapsamında, paydaşlar, Sosyal Sigortalar Dairesi ile sözleşmeli eczacı ve doktorların sorunlarını, işbirliği, yardımlaşma ve çözüm odaklı olarak çözmeye çalışacak. Bu amaçla doktorların reçete yazımı, eczacıların ve sigortalıların ilaç temini ve geri ödemeleri ile ilgili süreçleri değerlendirmek üzere taraflar “Denetleme ve Etik Kurulu” oluşturacak.
Taraflar bu amaçla birlikte çalışarak, yeni doktor ve eczacı sözleşmesi hazırlarken, bu sözleşmeler ışığında daha güvenli bir sistem kurulması için de gerekli tedbirleri aldı. Varılan mutabakata göre, oluşturulan yeni sistem, 1 Şubat’tan itibaren uygulamaya girecek.
GARDİYANOĞLU: ECZACI, DOKTOR VE SİGORTALILARIN KENDİNİ GÜVENDE HİSSETMESİ SAĞLANDI.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu yaptığı konuşmada paydaş örgütlerle uzun bir toplantı sürecinden sonra protokol aşamasına geldiklerini kaydetti.
"Bundan yaklaşık 3 ay önce müzakere süreci başladığında, bakan olarak artık sigortalar doktor ve eczacılar arasında bir denetleme kurulu oluşturulması gerektiğini, her ay bu kurulun toplanması gerektiğini , sorunlar büyümeden, bir çıkmaza girmeden bunun bir neticeye varması gerektiğini söyleyerek müzakereye başlamıştık. Sistemin daha güvenli olabilmesi için Eczacılar Birliği’ne, Serbest Çalışan Hekimler Birliği’ne ve Sosyal Sigortalar Dairesi çalışanlarına çok teşekkür ederim. Yüzlerce saat süren toplantılar yaptık. Üç bacak vardır: Eczacı, doktor ve sigortalıların kendini daha güvende hissetmesidir, ki bu protokolle bu sağlanmıştır. Üç kuruma da ben çok teşekkür ederim. " ifadelerini kullandı.
Tüm paydaşların ortak paydada buluşarak protokole imza koyduğunu önemle vurgulayan Gardiyanoğlu, "Bu süreçten sonra gerek eczacılarımızın gerekse serbest hekimlerimizin bu sisteme daha hızlı katılmasıyla her şeyin yoluna gireceğine inanıyorum. Sayın Başbakan’a tüm paydaşlara, önümüzü açtığı için kamuoyunun önünde çok teşekkür ediyorum. " dedi.
Print
Yayınlanma tarihi: Şub 1, 2024,
Haber Kategorisi: Duyurular 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçiye verilen faiz oranını yüzde 48’e yükseltti. Karar, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Devamını oku
1
GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nünde sosyal güvenlik yatırımlarını düzenli yapan örnek işyerlerini ziyaret ederek çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Devamını oku
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv