Soruşturma Eğitimi Alan Sosyal Sigortalar Dairesi Müfettişlerine Sertifika

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen sertifika törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ve Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu katıldı.
Manavoğlu:" Kurumlar arası işbirliği önemli" Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu törende yaptığı konuşmada; çalışma yaşamının denetlenmesi hususunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile devamlı işbirliği içinde olduklarını, tüm kurumlarla işbirliğine içinde çalışmaya önem verdiklerini söyledi.
Çeler: " Bir devlet yasal çerçevede ağırlığını herkese hissettirirse ancak devlet olabilir" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de , Sosyal Sigortalar Dairesi’nin kamunun en temel kurumlarından biri olduğuna dikkat çekerek, Daire’nin vatandaşların çalışma hayatında kazanacağı hakların yegane savunucusu olduğunu ifade etti.
Son 8 ayda KKTC genelinde Sosyal Sigortalar Dairesi tarafından toplam 10558 teftiş ve tahkikat yapıldığını açıklayan Çeler; ülkedeki denetimin yeterli olmadığının altını çizdi. Halen ülkede sigorta yatırımlarında geride olan, isteyerek sigorta yatırımlarını çalışanlarına yapmayan ve çalışanlarının hem gününü hem geleceğini ipotek altında bırakan işverenlerin olduğunu belirten
Bakan Çeler: "Bir devlet yasal çerçevede ağırlığını herkese hissettirirse ancak devlet olabilir. Bir daire, yasal çerçevede vatandaşın ve çalışanın hakkını savunma noktasında ne kadar denetim yaparsa; çalışanların hakları güvence altında olur."
ifadelerini kullandı.
Kayıt dışılığın ülkede yaygın olduğuna vurgu yapan Çeler; vatandaşların sosyal güvenlik yatırımlarının yapılmadığına ve ülkeye getirilen yabancı uyruklu işçilerin çalışma şartları konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çekti. Bakan Çeler, Sosyal Sigortalar Dairesi müfettişlerinin aldıkları eğitim ile, artık hem soruşturma memurluğu yapabileceğini hem de dava açma yetkisi ile dosya hazırlama konusunda ciddi bir güce sahip olacağını ve kayıt dışılığa geçit vermeyeceğini de söyledi.

Çeler, konuşmasının sonunda soruşturma eğitimi veren Polis Genel Müdürlüğü çalışanlarına ve eğitime katılan Sosyal Sigortalar müfettişlerine de katkılarından dolayı teşekkür etti. Son 8 ayda, Sosyal Sigortalar Dairesi tarafından ülke genelinde 10558 işyerinin teftiş ve tahkikatı yapıldı. Sosyal Sigortalar Müfettişleri tarafından 1 Ocak -31 Ağustos 2018 tarihleri arasında Lefkoşa’da 3833, Girne’de 2285, Mağusa’da 2664, İskele’de 926, Güzelyurt’ta 850 olmak üzere, ülke genelinde toplam 10558 işyerinin teftiş ve tahkikatı yapıldı.
Print
Yayınlanma tarihi: Eki 10, 2018,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ağustos 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829303112
3
ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DAÜ ARASINDA DİJİTAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DAÜ ARASINDA DİJİTAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İhtiyat Sandığı Dairesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında bilişim projelerinin yönetimi ve teknik danışmanlığına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Protokole Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç imza koydu.

Protokol kapsamında İhtiyat Sandığı Dairesi’nin yazılım sistemleri günün teknolojik şartlarına uygun olarak yeniden düzenlenecek, yeni bilişim projeleri bilimsel yöntemlerle planlanacak ve proje yönetimi süreçleri DAÜ'nün teknik danışmanlığında yürütülecek. Yazılım geliştirme çalışmaları ise İhtiyat Sandığı Dairesi’nin kendi bilişim personeli tarafından DAÜ ile koordinasyon içerisinde gerçekleştirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, dijital dönüşümün kamu hizmetlerinin kalitesini artıran en önemli unsurlardan biri olduğuna dikkat çekerek, vatandaşlara daha hızlı, daha etkin ve daha güvenilir hizmet sunabilmek amacıyla İhtiyat Sandığı Dairesi’nin bilişim altyapısını modern teknolojilerle güçlendirmeye devam ettiklerini ifade etti.

Hasipoğlu, üniversiteler ile iş birliğinin kamu yönetiminde yenilikçi çözümler geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, Doğu Akdeniz Üniversitesi ile gerçekleştirilen iş birliğinin yalnızca mevcut projelere değil, gelecekte hayata geçirilecek dijital dönüşüm çalışmalarına da önemli katkılar sağlayacağını vurguladı ve protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını temenni etti.

Devamını oku
456789
101112
HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMETİNİN İSTİKRARI; ETKİN HİZMETİ SAĞLADI

HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMETİNİN İSTİKRARI; ETKİN HİZMETİ SAĞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Hakikat Web TV’de Güven Arıklı’nın konuğu olarak çalışma hayatından hükümetin icraatlarına ve Kıbrıs sorununa kadar gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devamını oku
13141516
17
AŞIRI SICAKLARDA AÇIK ALANDA ÇALIŞMA YASAĞI 23 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI

AŞIRI SICAKLARDA AÇIK ALANDA ÇALIŞMA YASAĞI 23 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI

BAKAN HASİPOĞLU: “SICAKLIK DEĞERLERİ NORMALE DÖNENE KADAR ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞINI RİSKE ATMAYACAĞIZ”

Devamını oku
181920212223
24252627282930
31123456

Arşiv