Güzelyurt’ta narenciye sektörüne sıkı denetim....

 Çalışma Dairesi Güzelyurt Bölge Amirliği tarafından  8 Mart 2019 tarihinde  narenciye sektöründe faaliyet gösteren   Kalyoncu Dış Ticaret ve Yaşar Akpolat’a ait  Paketleme Evleri’ne yapılan denetimlerde; 4’ü 18 yaşından küçük çocuk olmak üzere 49   kayıt dışı işçi  tespit edildi.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Alo 102 İhbar Hattı’na gelen şikayetleri dikkate alan  Çalışma Dairesi müfettişleri tarafından yapılan denetimlerde, Kalyoncu  Dış Ticaret Ltd’de  21 KKTC uyruklu çalışan, 35 kayıt dışı   TC uyruklu çalışan ( 4’ ü 18 yaşından küçük çocuk işçi )  tespit edildi.  Çalışma Dairesi tarafından  son 1 yılda ,  yine   kayıt dışı işçi  teftiş edilen   işyerine;  Yabancıların Çalışma İzinleri Yasası uyarınca, 110,250 TL idari para cezasının  iki katı para cezası  uygulanarak 220, 500 TL ceza kesildi.

Denetim yapılan  diğer işyeri olan Yaşar Akpolat’a ait  Paketleme Evi’nde ise,  Çalışma Dairesi  Güzelyurt Bölge Amirliği müfettişleri tarafından 36  çalışma izinli işçi tespit edilirken; 3 işçinin kayıt dışı olduğu ; 11  işçinin çalışma iznin ise başka işyerine ait olduğu  tespit edilerek ; 44, 100 TL tutarında idari para cezası kesilmesi için işlem başlatıldı.

63/2006 Sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Yasası’na göre   KKTC’de  kayıt dışı işçi çalıştırmanın cezası bir asgari ücret ( 3150TL) olarak uygulanıyor.

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 12, 2019,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1
BAKAN HASİPOĞLU'NUN 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

BAKAN HASİPOĞLU'NUN 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu'nun 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.Hasipoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Çocuklarımız, geleceğimizin en değerli hazinesi, toplumumuzun umudu ve yarınlarımızın teminatıdır. 1 Haziran Dünya Çocuk Günü vesilesiyle, tüm çocuklarımızın bu anlamlı gününü kutluyor; sağlıklı, güvenli, mutlu ve sevgi dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.
Devamını oku
23
"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR VE GENÇ ERİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASYON İLE TAHLİYE SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR VE GENÇ ERİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASYON İLE TAHLİYE SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

Ceza infaz kurumunda bulunan 16-24 yaş arası KKTC vatandaşı çocuk ve genç erişkinlerin rehabilitasyon sürecinin desteklenmesi ve tahliye sonrasında topluma uyumlarının güçlendirilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Devamını oku
4567
89101112
ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER "ENGELLERİ AŞ HAYATA KARIŞ" ETKİNLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER "ENGELLERİ AŞ HAYATA KARIŞ" ETKİNLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından Girne’de “Engelleri aş, hayata karış” etkinliği düzenlendi.

Devamını oku
1314
1516
İRFAN NADİR REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE İLK KARNE SEVİNCİ

İRFAN NADİR REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE İLK KARNE SEVİNCİ

HASİPOĞLU ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN KARNE HEYCANINA ORTAK OLDU

Devamını oku
17
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDAN ÇOCUKLARIN DİJİTAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDAN ÇOCUKLARIN DİJİTAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çocukların dijital dünyada daha güvenli bir ortamda bulunmalarını sağlamak amacıyla önemli iş birliklerine ve projelere imza atıyor.

Devamını oku
18192021
22232425262728
293012345

Arşiv