Engelsiz gençlerin gösterisi büyük beğeni topladı.

Güneşköy 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi tarafından , Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi’nde " Birlikte Başaralım, Engelleri Aşalım " sloganıyla gerçekleştirilen gösteri büyük alkış topladı. Etkinliğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Güzelyurt UBP Milletvekili Ali Pilli ile Bağımsız Güzelyurt milletvekili Menteş Gündüz, Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç ve Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt da katılarak özel gereksinimli gençleri yalnız bırakmadı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Güneşköy 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Gülay Gündüz Efendi, Güneşköy’ de bulunan merkeze devam eden kocaman yürekli gençlerle bir aile olduklarını, farklı gelişen gençlerin yeteneklerini sergilemek için aylardır özveriyle çalıştığını ifade etti. Efendi, merkezin altı yıldan beri ihtiyacı olan minibüs ihtiyacının karşılanmasının da kendilerini mutlu ettiğini belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner’e teşekkür etti. Saner: " Farklı gelişen gençlerin neler yapabileceğini göstermek istiyoruz " Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner de konuşmasında, Sosyal Hizmetler Dairesi’na bağlı üç merkezde, özel gereksinimli gençlere hizmet verdiklerini ifade ederek, verdikleri hizmetin bu tarz gösterilerle karşılığını görmekten mutlu olduklarını belirtti. Engelliler Haftası boyunca, her gün Bakanlık olarak özel gereksinimli gençlere yönelik bir etkinlik düzenleyerek , onların toplum içinde farkındalık yaratmasını ve özgüvenlerinin desteklenmesini amaçladıklarını kaydeden Saner, "Bu tür etkinliklerle özel gereksinimli kardeşlerimizin neler yapabileceğini göstermek istiyoruz" dedi. Özel gereksinimli gençlerin ortaya koyacağı başarının önemine işaret eden Saner, " Gençlerimizin özvesirisi ve başarısı bizler için onur verici " şeklinde konuşarak, etkinliğe katkı koyan Merkez personeli ile Sosyal Hizmetler Dairesi yetkililerine teşekkür etti. Saner, iki merkeze alınan minibüsün özel gereksinimli gençlere yönelik hizmetler için bir başlangıç olduğunu; daha güzel işlere imza atacaklarını da sözlerine ekledi. Bakan Saner’in konuşmasının ardından, Güneşköy 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’ne devam eden öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro, dans ve ritimli müzik grubu gösterisi sergilendi. Gençlerin geleneksel kıbrıs kıyafetleri içinde okuduğu maniler de izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Print
Yayınlanma tarihi: May 24, 2017,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22
GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu , Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi'nin iş birliğinde düzenlenen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin destek verdiği “Siyaset ve Liderlik Okulu’nun” açılış törenine katıldı.

Devamını oku
232425262728
293012345

Arşiv