DOWN SENDROMLU GENÇLER, "+1LİKTEYİZ, FARKLILIKLARIMIZLA GÜZELİZ" DİYEREK DİKKAT ÇEKTİ

DOWN SENDROMLU GENÇLER, "+1LİKTEYİZ, FARKLILIKLARIMIZLA GÜZELİZ" DİYEREK DİKKAT ÇEKTİ
21 MART DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ’NE ÖZEL ETKİNLİK
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü dolayısıyla, Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı on sekiz yaş üstü engelli rehabilitasyon merkezlerine devam eden down sendromlu gençlerle anlamlı bir etkinlik düzenledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Sadık Gardiyanoğlu ve bakanlık bürokratlarının da katıldığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Bakan Gardiyanoğlu, down sendromlu gençlerle birlikte renkli el baskısı yaptı.
Bakan Gardiyanoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada + 1 farkla gençlerin her zaman yanında olduklarını belirterek gençlerin ihtiyacı olan araç konusunda da müjde verdi. bir iş insanının 5 araç bağışında bulunduğunu araçların yakın zamanda teslim alınacağını kaydetti.,
‘’+1likteyiz, Farklılıklarımızla Güzeliz ‘’ sloganıyla gerçekleşen etkinlik sonunda özel gereksinimli gençler tarafından hazırlanan pankart, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın duvarına asıldı.
Down sendromu 21. kromozomun 1 fazla olma durumuyla karakterize genetik bir hastalıktır ve en yaygın görülen kromozomal hastalıktır.
En basit anlatımı ile sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken Down sendromlu bireylerde bu sayı 47 kromozom olmaktadır.
2011 yılında tüm dünyada Down Sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, Down Sendromlu bireylerin ayrımcılığa ve olumsuz tutumlara maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek ve mevcut çalışma imkanları ile iş sahalarını artırmak amacıyla, Birleşmiş Milletler 21 Mart'ı Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak ilan etmiştir.
Print
Yayınlanma tarihi: Mar 21, 2024,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22
GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu , Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi'nin iş birliğinde düzenlenen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin destek verdiği “Siyaset ve Liderlik Okulu’nun” açılış törenine katıldı.

Devamını oku
232425262728
293012345

Arşiv