BASIN DUYURUSU

BASIN DUYURUSU

BASIN DUYURUSU

İŞVERENLERİMİZİN DİKKATİNE: 5 VE ÜZERİ ÇALIŞANI OLAN İŞYERLERİNDE BANKA ÖDEME ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR

İşyerlerinde Çalışan Sayısına Göre Maaş Ödemelerinde Banka Zorunluluğu 31 Mart’ta Yürürlüğe Girecek

Cumhuriyet Meclisi tarafından kabul edilen İş (Değişiklik) Yasası kapsamında, İş Yasası’nın 21’inci maddesinde yapılan düzenleme ile; aynı işverene ait işyerlerinde çalışan toplam işçi sayısının en az beş (5) olması halinde, işverenler tarafından çalıştırılan her işçiye ait aylık ücret ve her türlü ödemenin, yasal kesintiler yapıldıktan sonra kalan net tutarının banka veya kooperatifler aracılığıyla, işçi adına açılmış hesaplara yatırılması zorunlu hale getirilmiştir.

Bu düzenleme ile; çalışma yaşamında ücret ödemelerinde şeffaflığın sağlanması, kayıt dışılığın önlenmesi, çalışan haklarının korunması, işçi ile işveren ilişkilerinde hukuki belirliliğin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Söz konusu yasa değişikliği 31 Mart 2026 tarihinde yürürlüğe girecektir. Belirtilen tarihten itibaren, yasada öngörülen şartları taşıyan işyerlerinde ücretlerin nakit olarak ödenmesi mümkün olmayacaktır.

Mevzuata aykırı uygulamalar hakkında Bakanlığımız tarafından yasal işlem başlatılacaktır.

İşverenlerimizin, 31 Mart 2026 tarihinden önce gerekli banka hesap düzenlemelerini tamamlamaları ve muhasebe/bordro sistemlerini yeni düzenlemeye uygun hale getirmeleri önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 3, 2026,
Haber Kategorisi: Duyurular 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Kasım 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
262728
MEHMET VE NAZİFE TAŞKER OTİZM MERKEZİ’NDE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

MEHMET VE NAZİFE TAŞKER OTİZM MERKEZİ’NDE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Mehmet ve Nazife Taşker Otizm Merkezi öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenledikleri etkinlikle Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadı.

Devamını oku
2930311
23456
HASİPOĞLU: ‘‘40 BİN TL İKRAMİYE ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILDI’’

HASİPOĞLU: ‘‘40 BİN TL İKRAMİYE ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILDI’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, bugün itibarıyla toplam 46 bin 660 hak sahibinin banka hesaplarına ödemelerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Devamını oku
78
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Arşiv