Bakan Sucuoğlu, Kemal Atakan başkanlığındaki Balıkçılar Birliği temsilcileri ile görüştü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kemal Atakan başkanlığındaki Balıkçılar Birliği temsilcileri ile görüştü.

 Görüşmede konuşan Birlik Başkanı Kemal Atakan, kendilerini görüşmeye davet eden   ilk bakan olduğu için Sucuoğlu’na davetinden dolayı  teşekkür etti. 400’e yakın  üyeleri olduğunu belirten Atakan, balıkçılık sektöründe yaşadıkları sıkıntıları Sucuoğlu’na aktardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da konuşmasında yerel işgücünün en yoğun olduğu ve yıllar içinde ihmal edilen sektörlere yönelik olarak, çalışma yaşamında karşılaştıkları sıkıntılarla ilgili olarak   Bakanlık tarafından çalışma başlatıldığını ifade etti. Bu  çerçevede  Çiftçiler ve Hayvancılar Birliği yetilileri  ile toplantılar yaptıklarını kaydeden Sucuoğlu, Balıkçılar Birliği temsilcileri  ile de bir araya gelmek istediklerini söyledi.

Çiftçilik, hayvancılık ve  balıkçılık sektörlerinin  yerli işgücünün yüzde yüze yakının kullanıldığı sektörler olduğunu vurgulayan  Sucuoğlu,   bu sektörlerde çalışan insanların sosyal güvenlik yatırımlarını yatıramadığından dolayı emekli olamadığına,  Bakanlığa sosyal yardım başvurusunda bulunduğuna işaret  etti ve bu sektörlerde ezilen insanların bu duruma düşmesinden  vicdanen rahatsızlık duyduğunu, Bakanlık olarak yasalar çerçevesinde bu kişilere  yardımcı olmak istediklerini söyledi. Üç sektöre özellikle hassasiyet gösterdiklerinin altını çizen Sucuoğlu, Bakanlık olarak  çalışanları ortak paydada buluşturacak ve sıkıntılarına çözüm bulacak desteklerin hayata geçirilmesi noktasında ilerleyen günlerde Çiftçiler, Hayvancılar ve Balıkçılar Birliği ile çalışma toplantısı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Sucuoğlu; çiftçilik, hayvancılık ve balıkçılık sektörlerinin önünü açmak için ilgili diğer bakanlıklarla da her türlü işbirliği yapmaya  ve katkıyı koymaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Sucuoğlu: "Bizde icraatlar konuşmada kalmaz."

      Görüşmenin sonunda Bakanlığının hayata geçirdiği açılımlara da değinen Sucuoğlu: " Bizde icraatlar konuşmada kalmaz. Muhaceret Affı ve Sigorta Affı çıkmayacak dendi çıktı. KKTC vatandaşı olan , her ay maaşı  asgari ücret ile 4000 TL arasında olan, banka hesabına yatırılan her işçimize,  bir   yıl içerisinde 2400 TL  hiç bir karşılık beklemeden yerel işgücünü destekleme anlamında  verilecek. Bunun kararını çıkardık , hukuksal onayını aldık. Bir yıl için geçerli olmak üzere, üç ayda bir  600 TL vereceğiz. Bu da en azından ufak bir katkı olacak. Elimizden geldiğince bu tür açılımları yapmaya devam edeceğiz. Kamuda çalışan engellilerimizin yıllardır beklediği barem artışı ilgili yasayı da  düzelttik. Hayata geçireceğimiz güzel icraatları kamuoyuna açıklamaya devam edeceğiz ." şeklinde konuştu.

Print
Yayınlanma tarihi: Oca 29, 2020,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv