Bakan Sucuoğlu,Zeytin Ağacı Yardımlaşma Derneği’ni (ZAYDER) ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu,  Zeytin Ağacı Yardımlaşma Derneği’ni (ZAYDER) ziyaret ederek, derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu,  Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’ni (ZAYDER) ziyaret etti. Girne, Lefkoşa ve Mağusa’da şubesi bulunan ve ülke genelinde ihtiyaçlı aile ve kişilere yardımlarıyla dikkat çeken derneğin yönetim kurulu başkanı Rabia Özcömert ile görüşen Sucuoğlu, derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Dernek başkanı Rabia Özcömert,  derneğin  gıda ve giyim bankası  aracılığıyla ihtiyaçlı ailelere destek verdiğini belirterek  çocuklara, ailelere,  hasta ve yaşlılar ile özel gereksinimli bireylere de    destek sağladıklarını kaydetti.

ihtiyaçlı ev kadınlarını üretime teşvik etmeye çalıştıklarını söyleyen Özcömert,   Kadın sığınma evinden gelen kadınlarla çalıştıklarını  ve  onları topluma kazandırarak kendi ayakları üzerinde üretimde yer almalarını sağlamak  için de ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Özcömert, kadınların  el emeği ile ürettiği ürünlerin  Surlariçi  bölgesinde satışının yapılmasına imkan sağlayacak  bir yere ihtiyaç duyduklarını belirterek Bakan Sucuoğlu’ndan destek istedi.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da  Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etmekten büyük heyecan duyduğunu dile getirerek  derneğin ihtiyaçlı kadınlara  yönelik hayata geçirdiği üretim modelinin güzel bir örnek olduğuna dikkat çekti. Sucuoğlu, ihtiyaçlı kadınlara ve annelere  çalışarak üretme ve üreterek katkı sağlama imkanı  sağlayan derneğin , gönüllülük esası ile  kadınlara destek olmasının öneminin altını çizdi. Engelli  vatandaşların da üretime katılarak yaptıkları işten  kazanç elde etmesini  hedefleyen projelerin ilerleyen günlerde hayata geçirilmesi için çalışma başlatılacağını kaydeden Sucuoğlu,   Bakanlık olarak derneğin çalışmalarına destek vermeye hazır olduklarını  da sözlerine ekledi ve derneği yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti.

Print
Yayınlanma tarihi: Haz 19, 2019,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Temmuz 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
“İLHAM VEREN ELLER” SERGİSİ AÇILDI: ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN ESERLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

“İLHAM VEREN ELLER” SERGİSİ AÇILDI: ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN ESERLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Gazimağusa İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nden hizmet alan özel gereksinimli gençlerin yıl boyunca hazırladığı resim ve el sanatları eserlerinden oluşan “İlham Veren Eller” sergisi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Gazimağusa Kaleiçi Bandabulya’da açıldı.

Devamını oku
30
HASİPOĞLU’NDAN KORUYUCU AİLE GÜNÜ’NDE ANLAMLI ZİYARET

HASİPOĞLU’NDAN KORUYUCU AİLE GÜNÜ’NDE ANLAMLI ZİYARET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü dolayısıyla biri özel gereksinimli iki çocuğa koruyucu ailelik yapan Gül Korkmaz, Cemal Korkmaz ile Nazmiye Karakılınç'ı ziyaret etti.

Devamını oku
123
BAKAN HASİPOĞLU, KIBRIS TÜRK ESNAF VE ZANAATKÂRLAR ODASI YÖNETİMİ İLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN HASİPOĞLU, KIBRIS TÜRK ESNAF VE ZANAATKÂRLAR ODASI YÖNETİMİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO) yönetimiyle bir araya gelerek çalışma hayatına ilişkin güncel konuları değerlendirdi.

Devamını oku
45
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv