Asgari Ücret Basın Duyurusu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, 14 Mart 2018 tarihli Asgari Ücret Saptama Komisyonu Toplantısı’nda asgari ücretin belirleme şeklinin doğru olmadığına dikkat çekmiş; hem asgari ücreti belirleme sürecinin hem de ilgili yasanın değişmesi gerektiğini önemle vurgulamıştı.

Bakan Çeler, toplantının ardından yaptığı açıklamada; en kısa sürede tüm paydaşlarla birlikte asgari ücretin belirlenmesinde yeni bir sistemin yaratılması için, adım atılması yönünde Bakanlığının öncü olacağını da ifade etmişti. Bundan hareketle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bugün yaptığı duyuru ile, asgari ücret sisteminde değişiklik yapılması ve mevcut sistemde varolan sıkıntıların ortadan kaldırılması amacıyla; ilgili tüm paydaşlardan 6 Nisan 2018 tarihine kadar yazılı görüş ve öneri istediğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan duyuru şu şekilde: "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı , 1 Mart 2018 tarihinden itibaren geçerli olacak olan asgari ücretin belirlenmesinin ardından; 22/1975 Sayılı Asgari Ücretler Yasası çerçevesinde izlenen asgari ücret belirlenme sürecinde değişikliğe gidilmesini kararlaştırmış ve bu yönde çalışma başlatmıştır. Bakanlığımız, ilgili tüm paydaşlardan, asgari ücretin tanımı ve belirlenmesi sürecinin nasıl olması gerektiği konusunda 6 Nisan 2018 tarihine kadar yazılı görüş, öneri ve tavsiye istemektedir.

İlgili örgütler, 6 Nisan 2018 tarihine kadar yazılı görüş ve önerilerini Bakanlığımızın csgbinfo@yahoo.com adresine iletebilirler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, tüm paydaş örgütlerinin görüş ve önerilerine başvurarak , onlarla işbirliği içinde hareket ederek asgari ücretin belirleme şeklinin değiştirilmesi amacıyla yasal çalışmalarına başlayacaktır.

Kamuoyuna önemle duyurulur

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Print
Yayınlanma tarihi: Mar 16, 2018,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Temmuz 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
“İLHAM VEREN ELLER” SERGİSİ AÇILDI: ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN ESERLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

“İLHAM VEREN ELLER” SERGİSİ AÇILDI: ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN ESERLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Gazimağusa İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nden hizmet alan özel gereksinimli gençlerin yıl boyunca hazırladığı resim ve el sanatları eserlerinden oluşan “İlham Veren Eller” sergisi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Gazimağusa Kaleiçi Bandabulya’da açıldı.

Devamını oku
30
HASİPOĞLU’NDAN KORUYUCU AİLE GÜNÜ’NDE ANLAMLI ZİYARET

HASİPOĞLU’NDAN KORUYUCU AİLE GÜNÜ’NDE ANLAMLI ZİYARET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü dolayısıyla biri özel gereksinimli iki çocuğa koruyucu ailelik yapan Gül Korkmaz, Cemal Korkmaz ile Nazmiye Karakılınç'ı ziyaret etti.

Devamını oku
123
BAKAN HASİPOĞLU, KIBRIS TÜRK ESNAF VE ZANAATKÂRLAR ODASI YÖNETİMİ İLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN HASİPOĞLU, KIBRIS TÜRK ESNAF VE ZANAATKÂRLAR ODASI YÖNETİMİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO) yönetimiyle bir araya gelerek çalışma hayatına ilişkin güncel konuları değerlendirdi.

Devamını oku
45
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv