AFTAN YARARLANMAK İSTEYENLER İÇİN SON ŞANS !!!

Aftan yararlanmak isteyenler için son şans

Çalışma ve Muhaceret Affı  27 Ocak 2017’de sona eriyor.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner,  "Yabancıların Çalışma İzinleri Değişiklik Yasası"  ile "Yabancılar ve Muhaceret Değişiklik Yasası"  kapsamında yürürlüğe giren Çalışma ve Muhaceret Affı’nın 27 Ocak 2017 Cuma günü sona ereceğini açıkladı.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner ‘in açıklaması şu şekilde:

" Ekonomik örgütlerden gelen  yoğun talepler üzerine  ülkemizdeki çalışma yaşamında yer alan  sıkıntıların düzenlenmesi  ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla   Bakanlığımız  ve İçişleri Bakanlığı’nın koordineli çalışması sonucu,   29 Kasım 2016  tarihli  Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren  Çalışma ve Muhaceret Affı,  27 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek.

29 Kasım 2016’dan  itibaren 60 gün süreyle geçerli olan  Çalışma  Affı’ndan bugüne kadar  237 işveren  yararlanmış ; 274, 797 TL tutarında para cezası ödenmiştir.

Muhaceret Affı’ndan ise Yasa gücünde  kararname  olarak yürürlüğe girdiği dönemde 2701   kişi;  Yasa değişikliği  olarak yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar ise  2547  kişi olmak üzere toplam  5,248 kişi yararlanmıştır.

Yürürlüğe giren her  iki aftan yararlananların sayısı  Bakanlığımız tarafından aftan yararlanması  tahmin edilen  kayıtdışı çalışan  sayısı ile  örtüşmekte bu da Bakanlığımızın   çalışma yaşamının kontrol edilmesi ve   kayıtdışı durumda bulunanların kayıt altına alınması   amacıyla   yapılan af düzenlemesine verdiği önceliğin ne kadar doğru olduğunu  gözler önüne sermektedir.

Aftan Kimler Yararlanabilir

Çalışma ve Muhaceret  Affından ; KKTC’de çalışma izinsiz ve iş kurma izinsiz şekilde kayıt dışı durumda bulunup vize cezası oluşan yabancı uyruklular; yurtdışına vize cezalı çıkış yapan yabancı uyruklular ve kayıt dışı çalışırken yakalanıp ihraç edilen yabancı uyruklular ile KKTC’de ziyaretçi izinsiz ve ikamet izinsiz şekilde kayıt dışı durumda bulunup, vize cezası oluşan yabancı uyruklular yararlanabilir.

Ülkemizde kayıtdışı durumda bulunanlar ,  af kapsamında, yurtdışına çıkış yaparak bir asgari ücret  ödemeleri halinde  ya da yurtdışına çıkış yapmadan ,   İçişleri Bakanlığı’na bağlı Muhaceret Dairesi’ne 1 Asgari Ücret’e  ek olarak 250 TL ödeyip aftan faydalanarak 45 günlük ziyaretçi izni  alabilirler.

 

Yurtdışına vize cezalı çıkış yapanlar ise ; KKTC’ye giriş yaparak, Polis Muhacerete 1 asgari ücret tutarında ceza ödemesi halinde aftan faydalanabilir ve 45 günlük ziyaretçi izni alabilir.

Afla ilgili bilgi almak isteyenler,   Bakanlığımıza bağlı 102 İhbar Hattı’nı  arayarak bilgi alabilirler.

Kayıtdışı durumda bulunanlara bu affın Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen son af düzenlemesi olduğunu bir kez daha hatırlatarak ,  27 Ocak 2017’de sona erecek  aftan yararlanmaları için çağrı yapıyorum.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ilerleyen günlerde çalışma  hayatı  ile uyumlu yeni düzenlemeler  yaparak ve mevcut düzenlemeleri etkinleştirerek    iş yaşamında kayıtdışılığa müsamaha göstermeyecektir. "

H. Ersan SANER

BAKAN

 

 


Print
Yayınlanma tarihi: Oca 23, 2017,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Temmuz 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
“İLHAM VEREN ELLER” SERGİSİ AÇILDI: ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN ESERLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

“İLHAM VEREN ELLER” SERGİSİ AÇILDI: ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN ESERLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Gazimağusa İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nden hizmet alan özel gereksinimli gençlerin yıl boyunca hazırladığı resim ve el sanatları eserlerinden oluşan “İlham Veren Eller” sergisi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Gazimağusa Kaleiçi Bandabulya’da açıldı.

Devamını oku
30
HASİPOĞLU’NDAN KORUYUCU AİLE GÜNÜ’NDE ANLAMLI ZİYARET

HASİPOĞLU’NDAN KORUYUCU AİLE GÜNÜ’NDE ANLAMLI ZİYARET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü dolayısıyla biri özel gereksinimli iki çocuğa koruyucu ailelik yapan Gül Korkmaz, Cemal Korkmaz ile Nazmiye Karakılınç'ı ziyaret etti.

Devamını oku
123
BAKAN HASİPOĞLU, KIBRIS TÜRK ESNAF VE ZANAATKÂRLAR ODASI YÖNETİMİ İLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN HASİPOĞLU, KIBRIS TÜRK ESNAF VE ZANAATKÂRLAR ODASI YÖNETİMİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO) yönetimiyle bir araya gelerek çalışma hayatına ilişkin güncel konuları değerlendirdi.

Devamını oku
45
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv