Çeler, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü dolayısıyla mesaj yayımlayarak, tüm basın emekçilerinin gününü kutladı.
Bakan Çeler’in açıklaması şöyle:

“Basın bir toplumun gözü, kulağı dilidir. Demokratik bir toplumun en temel taşlarından birini “özgür basın” oluşturmaktadır. Düşünce ve ifadenin özgür bir şekilde kabul edilebildiği toplum, her zaman daha aydınlık yarınlara açıktır. Tüm bunlar yanında, basın emekçilerinin daha iyi koşullarda, emeğinin karşılığını alabileceği, sendikalaşarak hakkını arayabileceği bir düzen oluşturmak için göreve geldiğimiz günden bu yana basın emekçilerinin hep yanında durduk.

Basında yerel işgücünün artırılması ve sendikalaşma yönünde attığımız adımlar, içinden geçilen bu zor dönemde basın adına bazı ilkleri oluşturdu. Kıbrıs Postası, Kıbrıs Medya Grubu, Birinci Medya Grubu, Detay Gazetesi, Havadis Gazetesi ,Mayıs Radyo-TV , Kanal T sendikalar ile toplu iş sözleşmesine imza koyarak, önemli bir duruş sergiledi.

Fedakarlıklarla canla başla görevlerini icra eden, tüm basın emekçilerinin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününü kutluyorum.”

Zeki ÇELER
Bakan

 

 

Print
Yayınlanma tarihi: May 3, 2019,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERE ANLAMLI YENİ YIL YEMEĞİ

ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERE ANLAMLI YENİ YIL YEMEĞİ

Demirhan Engelsiz Yaşam Evi’ne devam eden özel gereksinimli gençler için The Elysium Park’ta yılbaşı yemeği düzenlendi.

Devamını oku
3112
Hasipoğlu , Pakistan Kültür ve Dayanışma Derneği ile görüştü.

Hasipoğlu , Pakistan Kültür ve Dayanışma Derneği ile görüştü.

Ülkedeki çalışanların haklarını korumak, insanca yaşam sürmelerini sağlamak için çalışmalarına devam edeceklerini belirten Hasipoğlu , Pakistan Kültür ve Dayanışma Derneği'ne kapılarının her zaman açık olduğunu kaydetti.

Devamını oku
34
5
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI HASİPOĞLU, TÜRK KIZILAY HEYETİNİ KABUL ETTİ

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI HASİPOĞLU, TÜRK KIZILAY HEYETİNİ KABUL ETTİ

Hasipoğlu, “Sizlerin ülkemize bakış açısı ve desteği için müteşekkiriz. Bu iş birliğinin artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Sizlerin de desteğiyle çalışmalarımıza devam ederek ihtiyaçlı kesimlere dokunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Devamını oku
6789
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINDAN ASGARİ ÜCRETLİ YURTTAŞLARIMIZA 12.000 TL DESTEK

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINDAN ASGARİ ÜCRETLİ YURTTAŞLARIMIZA 12.000 TL DESTEK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 09.01.2026 tarihinde aldığı tavsiye kararıyla, yüzde 18.39 oranı üzerinden asgari ücreti brüt 60.618 TL, net ise 52.738 TL olarak belirlemiştir. Ancak bakanlığımız bu orana ek olarak toplamda %22.90'a tekabül eden aşağıdaki ücret katkısını asgari ücretli çalışan yurttaşımıza yapacaktır.

Devamını oku
1011
121314
Sosyal Hizmetler Dairesi Personeline “Engellilerde Zorlayıcı Davranışla Baş Etme ve Uğraş Atölyeleri” Eğitimi

Sosyal Hizmetler Dairesi Personeline “Engellilerde Zorlayıcı Davranışla Baş Etme ve Uğraş Atölyeleri” Eğitimi

Sosyal Hizmetler Dairesi personelinin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla, Cumhurbaşkanlığı V Salonu’nda Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Tijen Zeybek tarafından “Engellilerde Zorlayıcı Davranışla Baş Etme ve Uğraş Atölyeleri” konulu eğitim gerçekleştirildi.

Devamını oku
15161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Arşiv