Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Teknik Toplantı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner’in de hazır bulunduğu toplantıya  Makine Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar  Odası ve  Elektirik Mühendisleri Odası Başkanları  ile Bakanlık yetkilileri katıldı.

İş Yasası  kapsamında yapılan " İnşaatlarda İşçi Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü", "Basınçlı Kaplar Denetim Tüzüğü", "Kaldırma Cihazları ve Aksamları Denetim Tüzüğü" ile "Asansörler Denetim Tüzüğü" nün günün  şartlarına uygun olarak  değiştirilmesi  ve tadil edilmesi amacıyla , Bakanlık ile ilgili paydaşlar görüş alışverişinde bulunarak ortak çalışma grubu oluşturdu.         

Toplantının başında söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan  Saner, iş sağlığı ve güvenliğinin ülke gündeminde yer alan önemli konulardan biri olduğuna dikkat çekti. Yaşanan her iş kazası sonrasında, ilk olarak  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önlem alması için göreve çağrıldığı anımsatan Saner,  bu alanda doğru ve düzgün  işler yapılabilmesi için  alfabenin  sonundan değil başından başlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Ülkede inşaat maliyetini belirleyen iki  kurumdan birinin Planlama İnşaat Dairesi diğerinin de Kıbrıs Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği olduğunu anlatan  Saner, çıkılan ihalelerde  malzeme fiyatına inşaatların  tamamlanmasının  beklendiğini  ifade etti ve bunun da mümkün olmadığını söyledi.

Bakanlık olarak İş sağlığı ve güvenliği mevzuatında  yer alan tüzüklerde  bir takım eksiklikler tespit ettiklerini kaydeden Saner, tüzüklerle ilgili sıkıntıları  paydaş örgütlerle ele almayı  ve  gerek tüzükleri gerekse  iş yaşamında  yapılması gereken değişiklikleri paydaşlarla  birlikte  tartışıp çözüm üreterek ülkeye çağdaş  bir iş sağlığı ve  güvenliği  kazandırmak için katkı koymak  istediklerini söyledi.

 

 

Mimarlar Odası Başkanı  Türker Aktaç da toplantıda yaptığı konuşmada,  İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatında yaşanan sıkıntıların  ortadan kaldırılması için  her türlü işbirliğine hazır olduklarını , mevzuatın bir an önce uygulamaya konulması için  destek vermekten memnuniyet duyacaklarını söyledi.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal da  inşaat alanında disiplinin sağlanmasının  ve iş sağlığı güvenliği mevzuatının uygulanmasının  yapı denetimi ile mümkün olacağına işaret etti. Baysal, yerel yönetimlerin de kendi bölgelerinde yapı denetimi konusunda destek vermesi gerektiğini savunarak, kaçak inşaatların  ülkede büyük sıkıntı yarattığını;   kaçağı engellemek ve mücadele etmek için yapı denetiminin  önemli rol oynadığını   vurguladı.

 Elektirik Mühendisleri Odası Başkanı Mert Girgen ise  iş sağlığı ve güvenliği alanında sorunların bütünlüklü  olarak çözülmesi gerektiğini dile getirdi. "Bütünlüklü olarak  bir hükümet politikası oluşturulursa inşaat kalitesi artar " diyen Girgen,  Çalışma Bakanlığı’nın bu konuda İçişleri Bakanlığı ile  ortak çalışma yapması gerektiğini söyledi.

 Makine Mühendisleri Odası  Başkanı Emir Taşçıoğlu da konuşmasında İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın 2008 yılında  oy birliğiyle geçen  yasalardan biri olduğunu anımsatarak yasa kapsamında  10 tüzüğün çıkarıldığını ancak  tüzüklerde düzelmesi gereken bir takım eksiklikler olduğunu  ifade etti.  İş sağlığı ve güvenliğinin  müteahhitler tarafından gider  ve külfet olarak görüldüğünü kaydeden Taşçıoğlu,  yalnızca Çalışma Bakanlığının denetimi ile  bu alandaki sorunların çözülemeyeceğini belirtti. İş sağlığı ve güvenliğinin yalnızca inşaatlarla ilgili olmadığını, sanayi sektörü ve taş ocakları başta olmak üzere farklı  faaliyet alanlarını  da kapsadığını kaydeden Taşçıoğlu, Oda olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını  ifade etti.

Çalışma toplantısı, 11 Ekim 2016  Salı günü  yeniden yapılacak.


Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 29, 2016,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
111213
GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ  TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

Kabulde konuşan Başkan Alper Özsakınç, bakanlığı döneminde ortaya çıkardığı yolsuzlukları takdir ettiklerini belirterek, Gardiyanoğlu’na görevinde başarılar diledi

Devamını oku
1415
GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu kısa bir süre içinde yeniden hizmete açılması planlanan, İki hayırsever iş insanı ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin katkıları ile tadil edilen ‘Halk Vakfı Yaşam Sitesi’deki çalışmaları yerinde inceledi.

Devamını oku
1617
18
Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin ayağa kalktığı bir silkiniş, diriliş ve yükseliştir.

Devamını oku
1920
GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Dünya Sosyal Hizmet Günü dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi Bölge Amirleri ile biraraya geldi.

Devamını oku
21222324
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28293031
1234567

Arşiv