Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda İş Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü ile ilgili toplantı yapıldı.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Kıbrıs Türk Mimarlar Odası Başkanı Türker Aktaç, Kıbrıs Türk Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mert Girgen, Kıbrıs Türk İnşaat Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Bora Kutruza ve bakanlık bürokratları katıldı.

Toplantıda konuşan çalışma ve sosyal güvenlik bakanı h. ersan saner, toplantının amacının 28 eylül 2016 da hep birlikte başlatılan iş sağlığı ve güvenliği tüzük değişiklik çalışması hakkında fikir alışverişinde bulunmak olduğunu belirterek, mevcut tüzüğün artık çağın gereksinimlerine cevap vermediği bundan dolayı da yeni bir tüzük yaparak daha çağdaş ve denetleyenlerin iş yükünü hafifletici, uygulayıcıların da yaşam kalitesini artıracak olan bir tüzük yapmak için çalıştıklarını söyledi. bu tüzüğe katkı koyan herkese teşekkür eden saner, sivil toplum örgütlerinin kendilerine bu konuyla ilgili görüşlerinin ne olacağını geçtiğimiz yıl sonu ve 2017 ocak ayı itibariyle bildirdiklerini, bakanlık olarak tüm görüşleri dikkate alarak tüzüğü tekrardan düzenlediklerini söyleyerek, bugünkü son aşamaya gelen iş sağlığı ve güvenliği yasası altında çıkardıkları tüzüğün hazır hale geldiğini belirtti.

Saner, tekrardan bir araya gelme sebeplerinin hazırlanan tüzüğün biz yaptık oldu değil hep birlikte istişare edilerek son şeklinin verilmesi olduğunu, burada herkesin tüzük hakkında görüşlerini alıp, önce başsavcılığa ardından merkezi mevzuata gönderdikten sonra bakanlar kurulundan geçirip, uygulamaya koyacaklarnı söyledi. Mevcut tüzüğün birçok açığı bulunduğunu çok net ifade eden Saner, teknolojinin ilerlemesinden sonra, muhakkak süreç içerisinde bu yapılan tüzüğün de eksikleri olabileceğini ama gerçeğe en yakın ve optimum olanın bu tüzük olduğunu düşündüğünü belirtti. Saner, konuşmalarında iş sağlığı ve güvenliğinin kendileri için gerekli olduğunu fakat bütünün bir parçasını oluşturduğunu, yapı denetimi ile birlikte iş sağlığı ve güvenliğinin bir anlam ifade edeceğini, onun dışında uğraşıldığında ise çok fazla bir getirisi olmayacağını , yapı denetiminin olmadığı bir yerde iş sağlığı ve güvenliğinden bahsetmenin anlamsız olduğunu vurguladı. Bu gün yine bir iş kazası yaşandığına değinen Saner, konuya verilen önemi gösterirken ,toplantınında tam bu güne denk gelmesinden dolayı ayrı bir üzüntü duyduğunu ifade ederek hayatını kaybeden kişiye allahtan rahmet diledi. Yaşanan kazanın olduğu yerde iş sağlığı ve güvenliği raporunun bulunmuş olması kendini iki kere üzdüğünü Çünkü kazaların yüzde yetmişinin İSG’si olan yerde gerçekleştiğini söyledi.

Konuşmasının sonunda Saner, İş Sağlığı ve Güvenliği Konusuna bakanlık olarak çok önem verdiklerini belirterek, bu yapmış oldukları tüzükle de bunu çok net ortaya koduklarını katkı koyan herkese teşşekkür ettiklerini söyledi. Oda başkanları da yaptıkları konuşmalarda , kendilerine bu ortamı sağladıkları ve fikirlerini net bir şekilde ortaya koyma fırsatı verdikleri için Bakan Saner’e teşekkür ederek, Yeni yapılan tüzüğün bir çok sıkıntıyı ortadan kaldıracağına inandıklarını belirttiler.
Print
Yayınlanma tarihi: Tem 3, 2017,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22
GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu , Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi'nin iş birliğinde düzenlenen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin destek verdiği “Siyaset ve Liderlik Okulu’nun” açılış törenine katıldı.

Devamını oku
232425262728
293012345

Arşiv