Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler,Basın Sen’i ziyaret ederek,basın sektörünün sorunlarını görüştü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, bugün Basın Sen’i ziyaret ederek, sendika temcilcileri ile basın sektörünün sorunlarını görüştü. Basın İş Yasası’nın önemi üzerinde durulan görüşmede söz alan Basın Sen Başkanı Ali Kişmir, ilk ziyaretini Basın-Sen gerçekleştirdiği için Çalışma Bakanı Çeler’e teşekkür etti.
Çeler’in muhalefet olduğu dönemde özel sektörde sendikalaşma ile ilgili dik duruşunun memnuniyetle karşılandığını ve her fırsatta mücadelesini sürdürdüğünü belirten Kişmir; Çeler’e Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevinin hayırlı olmasını diledi. Basın emekçilerinin yaşadığını sıkıntıları Bakan Çeler’in geçmiş dönemlerden beri yakından takip ettiğini ve basın çalışanlarının sorunlarının çözümü için kişisel olarak bir çok kez duyarlılık gösterdiğini kaydeden Kişmir; basın sektöründe yaşanan ve çözüm bekleyen öncelikli sorunları Bakan Çeler’e aktardı.

Basın İş Yasası’nın uygulanmaması, basındaki özel sector çalışanlarının sosyal haklarının korunmaması ; bazı kurumlarda çalışanlara mobbing uygulanması ve uzun saatlere kadar basın emekçilerinin çalıştırılması sorunlarının altını çizen Kişmir; basın çalışanlarının İş Yasası’na aykırı bir şekikde bahanesiz olarak işten çıkarıldığını; aldıkları maaşlar üzerinden sosyal yatırımlarının yapılması konusunda sorunlar yaşadıklarını ve bu sorunların çözülmesi için mücadele verdiklerini anlattı.

Kişmir, BRT yasasının hala geçirilmemesi ve TAK’taki olumsuz çalışma koşullarının sorunlar arasında yer aldığına da işaret ederek, “tüm bu sorunların bir anda çözümlenemeyeceğinin bilinci içinde sabır göstermeye hazırız” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de, basının ülke için büyük önem taşıdığına dikkat çektiği konuşmasında, bakanlığının görev alanının çok geniş olduğunu ve her kesim haklarını savunması gerektiği üzerinde durdu. Çeler, sadece işverenin değil işçinin de ve sadece işçinin değil işverenin de haklarını savunmak görevimiz. İşçi haklarını savunurken işverenin ülke ekonomisine yaptığı katkıyı gözardı etmeyeceğiz ama insanların sömürülmesine de müsaade etmeyeceğiz” dedi. Basın özgürlüğünün önemini vurgulayan Bakan Zeki Çeler, “Bir basın çalışanının haklarının verilmesi, kaleminin özgür olduğunu bilmesi ve baskı altında tutulmaması ülkenin geleceği için çok önemlidir. Çünkü bir ülkede basın ne kadar özgür olursa, toplum da o kadar bilinçli olur” ifadelerini kullandı.

Zeki Çeler, BRT yasasının geçirilmesi ve Basın-İş Yasası’nın tam anlamıyla uygulanması için elinden geleni yapacağını da kaydetti. Sivil toplum örgütlerine düzenlediği ziyaretler ile herkesle istişare edeceğini ve her sektörün sorununu anlamk istediğini kaydeden Çeler; "Bakanlığımız için tüm sektörlerin sorunları eşit önemdedir.
Ziyaretleriimizi yapıp elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Tüm paydaşlarla birlikte katılımcı bir şekilde tüm kurumlarla iştişare içinde çalışacağız." Şeklinde konuştu.
Print
Yayınlanma tarihi: Şub 5, 2018,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22
GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu , Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi'nin iş birliğinde düzenlenen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin destek verdiği “Siyaset ve Liderlik Okulu’nun” açılış törenine katıldı.

Devamını oku
232425262728
293012345

Arşiv