Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı (KTTO) ziyaret etti:


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı (KTTO) ziyaret  etti:

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Fikri Toros Başkanlığındaki  Kıbrıs Türk Ticaret Odası’ nın, bakanlığı devraldıktan sonra kendilerine yapmış olduğu ziyarete karşılık iade-i ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, ziyaretin amacının ülkedeki iş insanlarının sıkıntılarını birlikte tartışarak ne gibi katkılar konabileceği konusunda istişare etmek olduğunu söyledi.

Bakan Saner, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak ilk günden beri yapılan görüşmelerde ortaya çıkan sorunların üzerine kararlılıkla gittiklerini, iş dünyasının kaliteli işçi bulma konusundaki  çalışmalarını rahatlatmak ve tıkanıklığın önünü açmak için de Kanun Hükmünde Kararname Yayınladıklarını, ancak bunun daha sonra mahkeme tarafından durdurulmasına rağmen ayni kararlılıkla konunun üzerine giderek yasayı önce alt komiteden daha sonra da meclisten oy birliğiyle geçirerek çok ciddi bir adım attıklarını söyledi.

Ziyarette yapılan Yasa değişikliğine de değinen Saner, yapılan Yasa değişikliğiyle birlikte Hükümetin iş verenlere ceza kesmek  yerine önce uyarıda bulunma, daha sonra şartlar yerine gelmezse cezai uygulama yapmak zorunda kalınacağını çok net bir şekilde ifade ettiklerini belirterek, böylece herhangi bir iş yerinde kayıt dışı çalışan bir kişi bulunduğu zaman direk ceza yazmak yerine işverene uyarı yapılacak, bu süre içerisinde gerekli işlemler yapılmadığı taktirde ceza uygulamasına gidileceğini ve cezanın da beş asgari ücretten, bir asgari ücrete düşürülerek iş insanlarını rahatlatma adına kararlı adımlar attıklarını söyledi.

Bakan Saner, özellikle Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Müteahhitler Birliği ve diğer kurumların Bakanlık’larından bu konularda çok ciddi talepleri olduğunu, diğer sıkıntılı konular da  da iş insanlarının ve çalışanların önünü açmak için talep edilen konular doğrultusunda her zaman istişareye hazır olduklarını belirtti.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros’da konuşmasında, kendisi ve Yönetim Kurulu olarak  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner’i  odalarında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın Kıbrıs Türk özel sektörünün en büyük ve en önde gelen ekonomik örgütü olduğunu, ana misyonlarının Kıbrıs Türk ekonomisinin büyümesi ve Kıbrıs Türk halkının uluslararası refah seviyesine ulaşması olduğunu söyledi.

Toros, ekonominin sermaye ve emeğin birleşiminden oluşan bir olgu olduğunu belirterek, ekonomik büyüme için sermaye ve iş  gücünün birlikte çalışması gerektiğine vurgu yaptı. Bu iki unsurun dengeli bir şekilde ekonomiyi büyütmesi için; birbiriyle uyumlu yasaların ve düzenlemelerin şart olduğunu söyledi.

Konuşmasının devamında Toros, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile  Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın ve genelde de iş dünyasının iş birliği içerisinde olmasının çok önemli olduğunu, Saner’in göreve  gelmesinden  sonra bu işbirliğinin gözle görülür bir biçimde arttığını ve olumlu somut sonuçlarla büyük bir ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Konuyla ilgili örnek de veren Toros, ülkede en çok ihtiyaç duyulan mesleki teknik eğitimle alakalı “VETLAM” projesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte imzalayarak hayata geçirdiklerini, bundan dolayı da çok memnun olduklarını söyledi.

Ülkede yaklaşık  % 20 oranında olan işsizliğe vurgu yapan Oda Başkanı Toros , profesyonel genç mezun kişilerin bu işsizlik oranını oluşturduğuna dikkat çekerek, yaklaşık otuz  bin yabancı çalışana bakıldığı zaman  alanında uzman mesleki teknik eğitim sahibi ara elemana ihtiyaç ifade etti. Toros, bu konuda dengesizlik olduğunu belirterek, bakanlıkla imzalanan protokolün önemine vurgu yaptı.

Toros, uzun süreden beri işverenlerin  kamu reformu beklentisi içinde olduğunu kaydederek,bakanlık ile birlikte  ekonomik büyümenin önünde en büyük engel olan rekabet edebilirliğe,  özel sektör çalışma saatleri ile uyumlu kamu sektörü çalışma saatlerine ve bürokratik prosedürlerin hantallığı ile ilgili sorunlara el attıklarını söyledi ve bu verimli çalışmaların çok iyi sonuçlar doğuracağına inanç belirtti.

Konuşmasının sonunda Toros, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gerek muhaceret affı gerekse çalışma izinlerindeki prosedürlerin basitleştirilmesi ve amaca daha pratik bir şekilde katkı koymasıyla ilgili koyduğu tüm katkılar için oda adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner’e teşekkür etti.


Print
Yayınlanma tarihi: Kas 16, 2016,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
111213
GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ  TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

Kabulde konuşan Başkan Alper Özsakınç, bakanlığı döneminde ortaya çıkardığı yolsuzlukları takdir ettiklerini belirterek, Gardiyanoğlu’na görevinde başarılar diledi

Devamını oku
1415
GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu kısa bir süre içinde yeniden hizmete açılması planlanan, İki hayırsever iş insanı ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin katkıları ile tadil edilen ‘Halk Vakfı Yaşam Sitesi’deki çalışmaları yerinde inceledi.

Devamını oku
1617
18
Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin ayağa kalktığı bir silkiniş, diriliş ve yükseliştir.

Devamını oku
1920
GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Dünya Sosyal Hizmet Günü dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi Bölge Amirleri ile biraraya geldi.

Devamını oku
21222324
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567

Arşiv