Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Bakan Saner’in mesajı şu şekilde:

                 
" Kadına yönelik şiddet, ülkemizde ve dünyada içinde bulunduğumuz yüzyılın en önemli sorunlarından birisidir. Birleşmiş Milletler tarafından 1990 yılında alınan bir kararla her yıl 25 Kasım'ın “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslar arası Mücadele Günü” olarak benimsenilmesine karar verilmiştir.

 Bu önemli gün, kadına yönelik şiddet olgusunun hem kadını, hem de toplumu sarsan sosyo-ekonomik koşullar, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerle birlikte değerlendirilmesi gerekliliğini dünyanın gündemine taşımakta, soruna ve çözüm yollarına ilişkin çalışmalar yapılması konusunda farkındalık yaratmaktadır.

 

  Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yasal düzenlemelere katkıda bulunmak, şiddete maruz kalan kadınlara koruyucu hizmetler sunmak ve bu kişilerin sosyo-ekonomik olarak güçlendirmek Bakanlığımızın en önemli görevleri arasında yer almaktadır.

 

Şiddete uğrayan kadınlar Bakanlığımıza bağlı Alo 183 Acil Sosyal Hizmet Hattı’nı arayarak veya Sosyal Hizmetler Dairesi’ne başvurarak kurumlarımızdan destek alabilmektedir. 2014 yılında kabul edilen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi Yasası kapsamında kurulması hedeflenenToplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin münhal kadroları Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından ilan edilmiş olmasına rağmen sınavlarının henüz tamamlanmamış olmasından dolayı Daire’nin fiilen hizmet vermesi bu gün itibarı ile maalesef mümkün olamamıştır.

 

Son bir yılda 192 kadın Bakanlığımıza bağlı, Gençlik Aile Destek Birimi’ne şiddet bildiriminde bulunmuştur.Şiddet bildiriminde bulunan kadınların %99.1’nin başvuru nedeni darptır. En fazla şiddete uğrayan kadınların yaş aralığının ise 26-45 yaş arasında olduğu gözlemlenmektedir.

 

Kadınlara bilgi ve danışmanlık hizmeti sağlayan, şiddete maruz kalan kadınların, psikolojik ve hukuksal destek alabilecekleri “Şiddet Önleme Merkezi”nin kurulması, Bakanlığımızın 2017 yılı içerisinde hayata geçirmeyi planladığı en önemli projeler arasında yer almaktadır.

 Bu projenin hayata geçmesi adına Ocak ayında özel sektörden proje hizmeti satın alınarak ihaleye çıkılması ve Şiddet Önleme Merkezi’nin ihalesinin tamamlanması hedeflenmektedir.

 

Şiddet Önleme Merkezleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ile koruyucu tedbirlerin etkin olarak uygulanmasına yönelik destek ve izleme hizmetlerinin verildiği danışma merkezleridir. Bu merkezlerde, şiddet mağduru kadınlara Bakanlığımız tarafından hukuki, psiko-sosyal, ekonomik ve sağlık hizmetleri verilmesi , ayrıca ilgili kurumlarla koordinasyon sağlanarak meslek edinme, iş bulma ve benzeri konularda rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sunulması amaçlanmaktadır. Boylece kadınlarımızı koruma altına alma anlayısı yerine, onlara guvenli bir ortamda meslek kazandırarak kendi ayakları üzerinde durabilecek bir konuma getirmeyi hedeflemekteyiz.Bakanlığımızın sağlayacağı yardımlarla cocukları ile birlikte kendi ayakları üzerinde durabilen sağlıklı bir aile yaşamı sürmelerini hedeflemekteyiz. Korumacılık anlayışı yerine katılımcılık anlayışını benimseyerek,  kadını korumak yerine eğitim ve maddi destek vererek topluma sağlıklı bir aile kazandırmayı hedeflemekteyiz.

 

Unutulmamalıdır ki, kadına yönelik şiddetle mücadelede tüm sivil toplum örgütlerine, yerel yönetimlere, siyasi partilere ve sendikaların kadın kolları temsilcilerine, yasama, yürütme ve yargıya büyük görevler düşmektedir.Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, ancak devlet ve sivil toplum örgütlerinin koordineli işbirliği ile daha etkin olabilecektir.Devlet ve sivil toplum örgütlerinin koordineli işbirliği ile, aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinde önemli adımlar atılacağına inanıyorum.

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Bakanlık olarak tüm kadınlarımızın yanında ve destekçisi olduğumuzu belirtir, kadınların toplumda hak ettiği yere ulaşmasındaki tüm engellerin kalktığı bir dünya dilerim.’’

 

H. Ersan SANER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

 


Print
Yayınlanma tarihi: Kas 24, 2016,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv