Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Sigorta Affı ve Çalışma İzni Otomasyon Sistemi Hakkında Basın Toplantısı düzenledi.

SİGORTA AFFIYLA İLGİLİ BAŞVURULAR PAZARTESİNDEN İTİBAREN KABUL EDİLECEK

YATIRIMLARINI DÜZENLİ YAPAN, 1-10 ARASINDA ÇALIŞANI OLAN İŞLETMELERE TEŞVİK VERİLECEK

SUCUOĞLU: “İLK KEZ 20 YILI KAPSAYAN BİR DÖNEMLE İLGİLİ AF ÇIKARILIYOR. İŞLETMELERE TEŞVİK VERME UYGULAMASI DA DEVRİM NİTELİĞİNDE”

“ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANI KKTC VATANDAŞLARINA VERİLECEK TEŞVİKLE İLGİLİ 3 GÜNDE BİNE YAKIN BAŞVURU ALDIK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, yatırımlarını düzenli yapan işletmelerin teşvik edilmesini sağlamak üzere yürürlüğe konulan kararla 1 ile 10 arasında çalışanı olan KKTC vatandaşı işverenlere her çalışan için 573 TL destek verileceğini açıkladı.

Sigorta yatırımlarını düzenli yapan işverenleri teşvik için hayata geçecek uygulamanın 24 ay süreceğini belirten Sucuoğlu, işverenlerin çalışanlarla ilgili yatırımlarını yapacağını, işveren katkı payı ile ihtiyat sandığı depozitlerinin 3 ayda bir işverene iade edileceğini söyledi.

Sucuoğlu, bugün Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı bürokratlarının da katılımıyla basın toplantısı düzenleyerek yürürlüğe girecek teşvik, af ve diğer uygulamalarla ilgili bilgi verdi.

Pazartesi günü başvuru kabul edilmeye başlanacak sigorta affıyla ilgili de konuşan Sucuoğlu, affın 2000 ile 2019 arasını kapsadığını belirterek, “KKTC tarihinde ilk kez bir af 20 seneyi kapsayacak şekilde düzenlendi” dedi.

Faiz Sucuoğlu, özel sektör çalışanı KKTC vatandaşlarına sağlanacak teşvikle ilgili ilk ödemeyi 30 Nisan’da yapmayı planladıklarını da duyurdu, 3 günde bine yakın başvuru aldıklarını açıkladı.

2 Mart itibarıyla çalışma izinleriyle ilgili de yeni bir uygulamaya geçileceğini de açıklayan Sucuoğlu, “Artık işlemler pasaport üzerinden yapılmayacak. Süreç ivme kazanacak” dedi.

Sucuoğlu, Genel Sağlık Sigortası ile ilgili resmi görüşmelerin teknik heyetler düzeyinde 5 Mart’ta Ankara’da başlayacağını da açıkladı.

AF

Sucuoğlu, ilk olarak afla ilgili konuştu. Sigorta affına müracaatların pazartesinden itibaren kabul edileceğini kaydeden Sucuoğlu, 4 ay boyunca başvuru kabul edileceğini, sürenin 30 Haziran’da sona ereceğini söyledi.

Faiz Sucuoğlu, affın ana borcu değil faizleri kapsayacağını belirterek, başvuru sahiplerine “peşin ödeme” “taksitle ödeme” konusunda iki seçenek sunulacağını aktardı.

Sucuoğlu, başvuru süresinin uzun olduğunu belirterek, vatandaşlara, “Paniğe kapılmanıza gerek yok” diyerek seslendi.

Bakan Sucuoğlu, başvuruların tamamlanmasından sonra 2 aylık bir değerlendirme süresi öngörüldüğünü, değerlendirmelerden sonra başvuru sahiplerine bilgi verileceğini kaydetti.

Yatırımlarını düzgün yapan işletmelerin teşvik edilmesinin de önemli olduğunu kaydeden ve sözünü verdikleri gibi bu konuda da çalışma yaptıklarını kaydeden Sucuoğlu, bu konuda hazırlanan önergenin Bakanlar Kurulu’nda onaylanarak dün itibarıyla Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, sigorta yatırımlarını düzenli yapan işverenlerin primlerinin yeni istihdam teşvik paketi çerçevesinde bağışlanacağını, 24 ayı kapsayacak bu uygulamanın 1 ile 10 arasında çalışanı olan KKTC vatandaşı işletme sahiplerini kapsayacağını açıkladı.

Sucuoğlu, en az asgari ücretle prim yatıran KKTC vatandaşı işverene her çalışan için verilecek teşvikin 573 TL olacağını söyledi.

Buna göre, işverenler çalışanlarla ilgili yatırımlarını yapacak, söz konusu miktar 3 ayda bir işverene iade edilecek.

ÇALIŞMA İZİNLERİ

Çalışma izinleri konusunda 2 Mart Pazartesi günden itibaren yeni bir uygulamaya gidileceğini açıklayan Sucuoğlu, çalışma izinleriyle ilgili işlemlerin artık pasaport üzerinden değil Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hazırladığı izin belgesi üzerinden yapılacağını söyledi.

Sucuoğlu, “İşlemler aynı gün tamamlanacak, pasaport bırakma ve bekleme dönemi sona erecek, süreç ivme kazanacak” dedi.

Sucuoğlu, online çalışma izni başvurularının yarın saat 16.00 itibarıyla sistem yenileceğinden durdurulacağını, yeniden online başvuruların 2 Mart Pazartesi günü mesainin başlamasıyla yapılabileceğini dile getirdi.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI

Sucuoğlu, Genel Sağlık Sigortası ile ilgili resmi görüşmelerin teknik heyetler düzeyinde 5 Mart’ta Ankara’da başlayacağını da açıkladı.

Yasa tasa tasarısıyla ilgili çalışmaların da sürdüğünü belirten Sucuoğlu, “Yasaya son şekline vermeye çalışıyoruz” dedi.

Türkiye ile bu konuda protokol imzalandığını da anımsatan Sucuoğlu, protokolde sürenin 3 yıl olarak öngörüldüğünü ancak bunu 2 seneye çekme hedefinde olduklarını dile getirdi.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle hastanın doktor ve hastane seçme hakkının olacağını belirten Bakan Sucuoğlu, “Sağlıktaki sunum da alt yapı da daha iyiye gidecek. Genel sağlık sigortasının özü, sağlığı bize yakışır duruma getirmektir” dedi.

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARINA TEŞVİK

Çalışma Bakanı Sucuoğlu, özel sektör çalışanı KKTC vatandaşlarına verilen teşvik konusunda soruları da yanıtladı.

Pazartesi günden bu yana 3 günde bine yakın başvuru aldıklarını belirten Sucuoğlu, “Müracaatlar yoğun” şeklinde konuştu.

Başvuruların toplu yapılabileceğini, bu 3 günde saptadıkları en büyük sorunun bu olduğunu dile getiren Sucuoğlu, aynı işletmeden 50 kişinin başvuruya geldiğini söyledi.

Katkının 3 ayda bir 600 TL, yıllık da 2 bin 400 TL olarak ödeneceğini ve direkt işçiye verileceğini belirten Sucuoğlu, işçilerin bu destekten yararlanabilmesi için banka hesabı olması gerektiğini hatırlattı.

Sucuoğlu, 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020’ye kadar olan süreyi kapsayacak teşvikten 30 bine yakın KKTC vatandaşının yararlanmasını öngördüklerini dile getirdi.

Sucuoğlu, “Kurumlar ve belediyeler bu kapsamın dışında. Katkı, özel sektörde çalışanı KKTC vatandaşlarını kapsıyor” dedi.

Sucuoğlu, ilk ödemenin 30 Nisan’da yapılmasının planlandığını söyledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Şub 27, 2020,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Aralık 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
242526
KKTC'DE 2026'NIN "AİLE YILI" İLAN EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

KKTC'DE 2026'NIN "AİLE YILI" İLAN EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

"İŞKUR (Türkiye) ve İşbul (KKTC) arasında online bir iş gücü portalı oluşturulması konusunda son aşamaya gelindi"

Devamını oku
27282930
1
Bakan Hasipoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde Bakanlarla bir araya geldi

Bakan Hasipoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde Bakanlarla bir araya geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş ile biraraya gelerek verimli görüşmeler gerçekleştirdi.

Devamını oku
234
HASİPOĞLU, AZERBAYCAN'DA TEMASLARDA BULUNUYOR

HASİPOĞLU, AZERBAYCAN'DA TEMASLARDA BULUNUYOR

HASİPOĞLU, AZERBAYCAN'DA TEMASLARDA BULUNUYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Türk dünyasında iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Çalışma, İstihdam ve Sosyal Güvenlik Bakanları Birinci Toplantısı’na katılmak üzere üç günlük resmi temaslar kapsamında Bakü’ye gitti.
Devamını oku
567
891011121314
15161718
SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ PERSONELİNE AKTİF YAŞLANMA EĞİTİMİ

SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ PERSONELİNE AKTİF YAŞLANMA EĞİTİMİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Altınbaş Kıbrıs Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından, Sosyal Hizmetler Dairesi personeline yönelik “Aktif Yaşlanma” konulu eğitim düzenlendi. Lefkoşa Türk Lisesi Mehmet Altınbaş Toplantı Salonu’nunda yer alan eğitim, Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Elif Şen Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.

Devamını oku
192021
2223
HASİPOĞLU,“DİJİTAL ORTAMDA ÇOCUKLARIN KORUNMASI" ORTAK DEKLERASYONU İMZALADI

HASİPOĞLU,“DİJİTAL ORTAMDA ÇOCUKLARIN KORUNMASI" ORTAK DEKLERASYONU İMZALADI

Hasipoğlu, "Her ne kadar izolasyonlar altında olsak dahi, dijital tehditler sınır tanımaz. Bu sorunların çözümü ancak ulusal, bölgesel ve küresel iş birliğiyle mümkündür.” ifadelerini kullandı.

Devamını oku
24
AZERBAYCAN MİLLİ MECLİSİ VE ÜST DÜZEY TEMASLARDA “ÜÇ DEVLET TEK MİLLET” VİZYONU VURGULANDI

AZERBAYCAN MİLLİ MECLİSİ VE ÜST DÜZEY TEMASLARDA “ÜÇ DEVLET TEK MİLLET” VİZYONU VURGULANDI

“KKTC YALNIZ DEĞİLDİR” 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu’nun Azerbaycan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ikinci gününde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına uluslararası nitelik taşıyan önemli temaslar gerçekleştirildi. Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk Bakanlığı’nın davetiyle Bakü’de bulunan heyet, program kapsamında Azerbaycan Milli Meclisi’ni ziyaret etti.
Azerbaycan Milli Meclisi’nde Musa Quliyev başkanlığında; Jale Aliyeva, Azer Allahverənov ve Hikmet Mammadov’dan oluşan milletvekili grubu, KKTC heyetini kabul etti.
Bakan Hasipoğlu’na Bakanlık Müdürü Berna Bayur, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit, Özel Kalem Müdürü Derviş Bayraktar, Danışman Eda Özçetiner Demir, KKTC Bakü Temsilcisi Büyükelçi Ufuk Turganer ve Bakü Temsilciliği 3. Sekreteri Görkem Reis eşlik etti.
Görüşmede, Azerbaycan ile KKTC arasındaki kardeşlik bağlarının kurumsal düzeyde daha da güçlenmesine yönelik mesajlar verildi.
Devamını oku
25262728
2930311234

Arşiv