Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü " dolayısıyla mesaj yayınladı.

" Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1977 yılında , "Dünya Kadınlar Günü " olarak kutlanması kararlaştırılan 8 Mart, tüm dünya kadınlarının eşitlik, güvenlik, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam şartları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesidir. Kadın sorunlarının  çözümlenmesi noktasında, 8 Mart gününde, kadınların  haklarının hatırlanması ve bir farkındalık oluşturulması  bu yüzden son derece önemlidir.

Kadın, insanlığın devamı için olmazsa olmazdır. Çoğu zaman değil, her zaman her gözün nuru, hayatın can damarıdır.  Şehirlisi, köylüsü, yaşlısı, genci, eğitimlisi her kadın  bir emekçidir ve hayatın her alanında vardır. Kadınlarımız; siyasette, iş dünyasında, evimizde, sokağımızda her yerde,  var olmaya da devam edecektir.

Kadınlarımızın hayatın her alanında eşit, özgür ve adil bir şekilde yer alması;  maruz kaldıkları  fiziksel ve ruhsal şiddet başta olmak üzere  yaşadıkları  her türlü olumsuzluğun giderilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak  canla başla çalışsak da; daha söylenecek sözümüzün, yürünecek yolumuzun ve alınacak hayli mesafemiz olduğunun bilincindeyiz.

Bakanlığımız bünyesinde  Aralık 2018 tarihinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği  Dairesi eski Çalışma Bakanlığı binasında  faaliyetlerine başlamış, TOCED Yasası kapsamında öngörülen  İçişleri Bakanlığı ,Maliye Bakanlığı , Eğitim Bakanlığı ve Sağlık  Bakanlığı Cinsiyet odak noktalarında görev yapacak personeller belirlenmiştir.

Bakanlığımız bünyesinde şiddet mağduru kadınlara   7/24 hizmet veren Alo 183 Acil  Sosyal Hizmet Hattı’na gelen ihbarlar,  Polis Genel Müdürlüğü’nde kurulan Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Birimi’ne aktarılmakta, Polis Genel Müdürlüğü ile Bakanlığımız arasında koordineli bir çalışma yürütülmektedir.  Toplumsal Cinsiyet Eşitliği  Dairemize gelen ihbarlar kapsamında şiddet gören ve yeterli maddi imkanı olmayan  kadınlarımıza,  Kıbrıs Türk Barolar Birliği  ile imzaladığımız işbirliği protokolü kapsamında adli yardım desteği verilmektedir, bugüne kadar bu destekten  76 kadınımız  faydalanmıştır. Ev ve barınma  ihtiyacı olan kadınlarımıza  ise Vakıflar  İdaresi ile işbirliği içinde kira desteği sağlanmaktadır.

Bakanlığımız, Lefkoşa Türk Belediyesi,   Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve SOS Çocuk Köyü Derneği, kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi çalışmalarına yönelik olarak, veri toplama, araştırma -risk değerlendirmesi yapma ve eğitim konularında  Aile İçi Şiddetle Mücadele Koordinasyon Mekanizması oluşturmuştur. Mekanizma, ev içi ve aile içi şiddetle ilgili bilgilerin  en geç 24 saat içerisinde online sistemde paylaşılmasını ,  veri tabanı oluşturulmasını ve verilerin taraflarla paylaşılmasını  hedeflemekte,  Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi  mekanizmada koordinatör kurum olarak yetkilendirilmektedir.  

Kadınlarımızın  her zaman söyleyecek sözü, değiştirecek gücü vardır düşüncesi ve her türlü ayrımcılığın sona erdiği, kadınların kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı bir dünya temennisiyle; tüm kadınlarımızın  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar sağlık, mutluluk ve esenlikler  dilerim. "

 

Dr. Faiz SUCUOĞLU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

 

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 7, 2020,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
111213
GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ  TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

Kabulde konuşan Başkan Alper Özsakınç, bakanlığı döneminde ortaya çıkardığı yolsuzlukları takdir ettiklerini belirterek, Gardiyanoğlu’na görevinde başarılar diledi

Devamını oku
1415
GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu kısa bir süre içinde yeniden hizmete açılması planlanan, İki hayırsever iş insanı ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin katkıları ile tadil edilen ‘Halk Vakfı Yaşam Sitesi’deki çalışmaları yerinde inceledi.

Devamını oku
1617
18
Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin ayağa kalktığı bir silkiniş, diriliş ve yükseliştir.

Devamını oku
1920
GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Dünya Sosyal Hizmet Günü dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi Bölge Amirleri ile biraraya geldi.

Devamını oku
21222324
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567

Arşiv