Çalışma Dairesi(Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları)(Değişiklik)Yasa Tasarısı ile Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı oybirliğiyle kabul edildi.

Tasarıya ilişkin komite raporunun okunmasının ardından söz alan olmadı, tasarının oylamasına geçildi. Nisap olmadığı için toplantıya 10 dakika ara verilirken, Genel Kurul yeniden toplandıktan sonra yapılan oylamada tasarı oybirliğiyle kabul edildi. Bunun üzerine söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, teknik bir sorunun çözülmesi için başlattıkları çalışmalar sonucu tasarının oluşturulduğunu anlattı. Saner katkı koyanlara teşekkür etti. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda daha sonra Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nden gelen, Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı ele alınarak, oy birliğiyle onaylandı. Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı ele alındı. Tasarı üzerinde söz alan olmadı ve oy birliğiyle onaylandı. Tasarının onaylanması ardından, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşüldü. SANER Tasarıya ilişkin raporun okunmasının ardından söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, asgari ücret üzerine yatırım yapanları ileride bekleyen bir çok sorun bulunduğuna işaret ederek, hem işverenleri denetlemeye, hem de çalışanlarda farkındalık yaratmaya çalışıldığını söyledi. Herkesin yatırdığı prim üzerinden emekli olacağına dikkat çeken Bakan Saner, yeni sistemle kimseye çıkar sağlanmasının mümkün olmayacağını söyledi. Atılan adımın yılda 2-3 milyon kar getireceğine işaret eden Saner, değişiklikle, yatırımların aylık olarak yapılacağını ve elektronik yatırımın önünün açılacağını kaydetti. 65 yaşın üzerindekilere, eksik günlerini ödeyerek emekli olma şansı tanınacağını ifade eden Saner, tasarıya verilen tüm destek için milletvekillerine teşekkür etti. Bakan Saner’in konuşması ardından yasa tasarısı oy birliğiyle onaylandı.
Print
Yayınlanma tarihi: Nis 10, 2017,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv