Çalışma Dairesi, Lefkoşa’da iş sağlığı ve güvenliği denetimleri yaptı.

 Çalışma Dairesi, Lefkoşa’da iş sağlığı ve güvenliği denetimleri yaptı.

Çalışma Dairesi Müfettişleri tarafından  İş Yasası altında bulunan "1998 Sayılı İnşaatlarda İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü" ile "35/2008 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası" kapsamında Lefkoşa’da gerçekleştirilen rutin iş sağlığı ve güvenliği denetimlerinde  13 inşaat teftiş edilirken; 6 inşaatın faaliyeti  iş sağlığı ve güvenliği açısından insan hayatı için acil ve tehlikeli  koşullar tespit edildiği gerekçesiyle  mevzuat gereği gerekli önlemler alınıncaya kadar faaliyete kapatıldı.

4 inşaata  ise  ;  Çalışma Dairesi tarafından tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için;  ilgili mevzuat kapsamında gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması amacıyla  yazılı uyarı verildi.

Teşhir ve Utandırma Uygulaması

Dün ve bugün  Lefkoşa’da yapılan denetimlerde;  Hamitköy’de  Nazım Behlül’e ait inşaat ile  Özinanç İnşaat Şti. Ltd; Gönyeli’de Baştaşlar İnşaat Şti. Ltd. İle İrfan Göçen  İnşaat ve Emlak Şti. Ltd , Dumlupınar bölgesinde ve  Gelibolu bölgesinde  Cysing Construction Ltd.’e ait iki  inşaat ;  İnşaat Tüzüğü’nün 6.maddesi 1. fıkrası;  60.maddesi (1)(2)(3) fıkrası, 26. Maddesi , 57.maddesi, 23. Maddesi  (1)(2) fıkrası,  66. Maddesi ,  62. Maddesi (2)fıkrası ve    İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın 8.maddesi uyarınca kapatılmıştır.

Hamitköy’de Labor  İnşaat Şti. Ltd,  Gönyeli’de Ali Kofalı Construction Ltd, Kızılbaş’ta Erkan Turan İnşaat Ltd.   Ve Marmara bölgesinde  Kızıl İnşaat Ltd’e ait inşaata ise, ilgili mevzuat kapsamında; tespit edilen eksikliklerin giderilmesi ve gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması  için Çalışma Dairesi tarafından  uyarı verildi.

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 1, 2019,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1
BAKAN HASİPOĞLU'NUN 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

BAKAN HASİPOĞLU'NUN 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu'nun 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.Hasipoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Çocuklarımız, geleceğimizin en değerli hazinesi, toplumumuzun umudu ve yarınlarımızın teminatıdır. 1 Haziran Dünya Çocuk Günü vesilesiyle, tüm çocuklarımızın bu anlamlı gününü kutluyor; sağlıklı, güvenli, mutlu ve sevgi dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.
Devamını oku
23
"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR VE GENÇ ERİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASYON İLE TAHLİYE SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR VE GENÇ ERİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASYON İLE TAHLİYE SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

Ceza infaz kurumunda bulunan 16-24 yaş arası KKTC vatandaşı çocuk ve genç erişkinlerin rehabilitasyon sürecinin desteklenmesi ve tahliye sonrasında topluma uyumlarının güçlendirilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Devamını oku
4567
89101112
ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER "ENGELLERİ AŞ HAYATA KARIŞ" ETKİNLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER "ENGELLERİ AŞ HAYATA KARIŞ" ETKİNLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından Girne’de “Engelleri aş, hayata karış” etkinliği düzenlendi.

Devamını oku
1314
1516
İRFAN NADİR REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE İLK KARNE SEVİNCİ

İRFAN NADİR REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE İLK KARNE SEVİNCİ

HASİPOĞLU ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN KARNE HEYCANINA ORTAK OLDU

Devamını oku
17
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDAN ÇOCUKLARIN DİJİTAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDAN ÇOCUKLARIN DİJİTAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çocukların dijital dünyada daha güvenli bir ortamda bulunmalarını sağlamak amacıyla önemli iş birliklerine ve projelere imza atıyor.

Devamını oku
18192021
22232425262728
293012345

Arşiv