Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Aşırı Sıcaklarda Dışarıda Çalışma Yasağı

BASIN DUYURUSU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Aşırı Sıcaklarda Dışarıda  Çalışma Yasağı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Meteoroloji Dairesi’nin yapmış olduğu  son meteorolojik değerlendirmeler  ışığında, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği  temsilcilerinin de hassasiyetlerini dikkate alarak , ülkemizde hava sıcaklığının 1-5 Eylül 2020  tarihleri arasında   mevsim normalleri üzerinde seyretmesi beklendiğinden; sürekli olarak  dışarıda güneş altında  çalışan işçilerin  sağlığının  korunabilmesi amacıyla, 22/1992 Sayılı  İş Yasası’nın  36. maddesinin verdiği yetkiye dayanarak, sabah 07.00-12.00 ile öğleden sonra 16.00-20.00 saatleri arasında  çalışma yapılmasını uygun bulmuş, saat 12.00- 16.00 arasında  dışarıda, güneş altında çalışma yapılmasını yasaklamıştır.

Kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur.

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 

 

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 31, 2020,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1
BAKAN HASİPOĞLU'NUN 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

BAKAN HASİPOĞLU'NUN 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu'nun 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.Hasipoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Çocuklarımız, geleceğimizin en değerli hazinesi, toplumumuzun umudu ve yarınlarımızın teminatıdır. 1 Haziran Dünya Çocuk Günü vesilesiyle, tüm çocuklarımızın bu anlamlı gününü kutluyor; sağlıklı, güvenli, mutlu ve sevgi dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.
Devamını oku
23
"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR VE GENÇ ERİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASYON İLE TAHLİYE SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR VE GENÇ ERİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASYON İLE TAHLİYE SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

Ceza infaz kurumunda bulunan 16-24 yaş arası KKTC vatandaşı çocuk ve genç erişkinlerin rehabilitasyon sürecinin desteklenmesi ve tahliye sonrasında topluma uyumlarının güçlendirilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Devamını oku
4567
89101112
ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER "ENGELLERİ AŞ HAYATA KARIŞ" ETKİNLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER "ENGELLERİ AŞ HAYATA KARIŞ" ETKİNLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından Girne’de “Engelleri aş, hayata karış” etkinliği düzenlendi.

Devamını oku
1314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv