Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner’den Üreten Kadınlara Tam Destek

Bakan Saner, Serdarlı köyünde  kesme şeker üretimi yapan Kamer Belet’i,  sele  örgücülüğü yapan  Ayşe Çimen’i ve  Lütfiye Sağıroğlu’nu ziyaret ederek, unutulmaya yüz tutmuş Kıbrıs’a özgü meslekleri devam ettiren üretici kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı  ve günün anısına çiçek takdim etti.Saner’e ziyaretinde Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt da eşlik etti.

 

  Üretici kadınlarla sohbet eden ve  el emeği göz nuru ürünlerini inceleyen  Saner: " Sizlerin yaptığı iş çok değerli. Hem kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerimzi icra ederek  kültürümüzü gelecek nesillere aktarıyorsunuz  aile bütçesine katkı sağlıyor hem de kadınlarımızın her işi  yapabileceklerini gösteriyorsunuz. Kadınlarımızın her alanda olmalarını ve üretmelerini istiyoruz. Elinize, emeğinize sağlık, başarılarınızın devamını diliyorum"  dedi.

 

Daha sonra Serdarlı  Sağlık ve Kültür Derneği’ni ziyaret eden Bakan Saner,  Dernek Başkanı Vicdan Karagözlü eşliğinde Serdarlı Kültür Sanat Evi’ni gezerek  köy kadınlarının ürettiği ürünleri inceledi. Dernek başkanı Karagözlü’den  derneğin çalışmaları hakkında bilgiler alan Saner, Serdarlı köyü kadınlarını başarılarından dolayı tebrik etti.

 

Ziyaretin sonunda  8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basına  açıklama yapan  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner: "Dünyada kadınları sadece 8 Mart’ta hatırlamak doğru değildir.Sadece kadınları bir kadınlar gününde,  bir anneler gününde  hatırlamak doğru olmaz. Onlar bizim her zaman baş tacımızdır. Bugünlerde çok allı pullu sözler   olur. Bakanlık olarak buna katılmak yerine bunu gerçek icraatlarla göstermek niyetindeyiz. Sosyal Hizmetler Dairemizle birlikte kadınlarımıza destek olma çalışmalarını birlikte yürütüyoruz.

Bugün de Sosyal Hizmetler Dairemizin yaptığı araştırma sonucu,  kendi öz kültürümüzü ve sanatımızı  üreten, gelirini bundan  kazanan kadınlarımızı Serdarlı’da  ziyaret etmek istedik. Hepsinin kendine özgü ürünlerini gördük. Bu da bize büyük bir gurur verdi. Bakanlık olarak, çok yakında,  kadınlarımızın kendi yöresel değrelerini tekrardan bizim kuşaklara kazandıracağı ve bunu yaparken de bir gelir elde edeceği    kadın kooperatiflerinin   kurulması  için çalışacağız. Kooperatif kurup bişeyler üretmek isteyen kadınlarımızın 4 yıl süreyle  sosyal sigorta yatırımlarını biz karşılayacağız.  Bugünden itibaren tüm köylerde ve bölgelerimizde,  yerel ürünleri üretecek kadınlarımıza  sosyal güvenlik yatırımları için destek vereceğiz. Hem kadının işgücüne katılım oranını attıracak hem de aileye destek sağlayacağız. " dedi.

 

Kadına yönelik şiddetin de bir ülke gerçeği olduğunu ifade eden Saner, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilk kez 1. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı  düzenleneceğini ve   çalıştaydan çıkacak sonuca gore  Bakanlığın   kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planının  şekillenip hayata geçirileceğini söyledi. Saner, bunun için bütçenin de hazır olduğunu sözlerine ekledi.                                                                                             


Print
Yayınlanma tarihi: Mar 8, 2017,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERE ANLAMLI YENİ YIL YEMEĞİ

ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERE ANLAMLI YENİ YIL YEMEĞİ

Demirhan Engelsiz Yaşam Evi’ne devam eden özel gereksinimli gençler için The Elysium Park’ta yılbaşı yemeği düzenlendi.

Devamını oku
3112
Hasipoğlu , Pakistan Kültür ve Dayanışma Derneği ile görüştü.

Hasipoğlu , Pakistan Kültür ve Dayanışma Derneği ile görüştü.

Ülkedeki çalışanların haklarını korumak, insanca yaşam sürmelerini sağlamak için çalışmalarına devam edeceklerini belirten Hasipoğlu , Pakistan Kültür ve Dayanışma Derneği'ne kapılarının her zaman açık olduğunu kaydetti.

Devamını oku
34
5
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI HASİPOĞLU, TÜRK KIZILAY HEYETİNİ KABUL ETTİ

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI HASİPOĞLU, TÜRK KIZILAY HEYETİNİ KABUL ETTİ

Hasipoğlu, “Sizlerin ülkemize bakış açısı ve desteği için müteşekkiriz. Bu iş birliğinin artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Sizlerin de desteğiyle çalışmalarımıza devam ederek ihtiyaçlı kesimlere dokunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Devamını oku
6789
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINDAN ASGARİ ÜCRETLİ YURTTAŞLARIMIZA 12.000 TL DESTEK

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINDAN ASGARİ ÜCRETLİ YURTTAŞLARIMIZA 12.000 TL DESTEK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 09.01.2026 tarihinde aldığı tavsiye kararıyla, yüzde 18.39 oranı üzerinden asgari ücreti brüt 60.618 TL, net ise 52.738 TL olarak belirlemiştir. Ancak bakanlığımız bu orana ek olarak toplamda %22.90'a tekabül eden aşağıdaki ücret katkısını asgari ücretli çalışan yurttaşımıza yapacaktır.

Devamını oku
1011
121314
Sosyal Hizmetler Dairesi Personeline “Engellilerde Zorlayıcı Davranışla Baş Etme ve Uğraş Atölyeleri” Eğitimi

Sosyal Hizmetler Dairesi Personeline “Engellilerde Zorlayıcı Davranışla Baş Etme ve Uğraş Atölyeleri” Eğitimi

Sosyal Hizmetler Dairesi personelinin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla, Cumhurbaşkanlığı V Salonu’nda Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Tijen Zeybek tarafından “Engellilerde Zorlayıcı Davranışla Baş Etme ve Uğraş Atölyeleri” konulu eğitim gerçekleştirildi.

Devamını oku
15161718
1920
DİJİTAL DÜNYADA ÇOCUK HAKLARI KONUŞULDU

DİJİTAL DÜNYADA ÇOCUK HAKLARI KONUŞULDU

Hasipoğlu, Bakü resmi ziyaretinin  ilk gününde  , BM Çocuk Hakları Komisyonu’nun katılımıyla düzenlenen “Dijital Ortamda Çocukların Korunması:Modern Araçlar ve Uluslararası İş Birliği” başlıklı uluslararası konferansta konuşma yaptı.

Devamını oku
21
KIBRIS TÜRK İNŞAAT TAŞERONLARI BİRLİĞİ'NDEN BAKAN HASİPOĞLU'NA 6 MADDELİK TALEP

KIBRIS TÜRK İNŞAAT TAŞERONLARI BİRLİĞİ'NDEN BAKAN HASİPOĞLU'NA 6 MADDELİK TALEP

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Osman Amca başkanlığındaki Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği temsilcilerini kabul etti. Başkan Amca, inşaat sektöründe yaşanan sorunları Bakan Hasipoğlu’na aktararak sıkıntılarının çözümü konusunda destek istedi

Devamını oku
2223
ASGARİ ÜCRETLİYE 12 BİN TL ÜCRET DESTEĞİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

ASGARİ ÜCRETLİYE 12 BİN TL ÜCRET DESTEĞİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Bakanlar Kurulu onayı ile  asgari ücret %18,39 artışla brüt 60.618 TL, net 52.738 TL olarak belirlenmiştir. Bu artışa ek olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, toplamda %22,90’a karşılık gelen katkıyı asgari ücretli çalışanlara sağlama kararı aldı.

Devamını oku
2425
2627282930311
2345678

Arşiv