Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği sıkıntılarını Saner’e iletti.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Ertan Ersan başkanlığındaki Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği kabul ederek, dernek yetkilileri ile yaşadıkları sıkıntılar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

 

Dernek Başkanı Ertan Ersan,  KKTC’deki şehit maaşlarının  Türkiye ile kıyaslandığında  çok düşük olduğunu kaydederek,  geçimleri zorlaşan  şehit eşlerinin , ebeveynlerinin  ve  malül gazilerinin maaşlarına 2017 yılından itibaren %3  oranında artış yapılmasını talep etti.

Ersan, şehit ailelerinin  ve malül gazilerin bağlı olduğu Bakanlık olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın girişimi ile ,   özel  eczanelerden  alınan ilaçlarda dernek üyelerine indirim yapılmasını istediklerini  söyledi.

 Dernek üyelerinden Türkiye seyahatlerinde , Türkiye içi ulaşım araçlarında   ücret alınmaması ile konaklama yerlerinde ve sağlık kuruluşlarında  indirim yapılmasının sağlanması hususunda  girişimde bulunulması için Bakan Saner’den destek istedi.

Saner: " KKTC’nin varoluşunda  sizin mayanız var "

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ KKTC’nin varoluş mücadelesinde  vatanımız için şehit olan kişilerin ailelerine veya Malul Gazi’lik mertebesine erişen insanlarımıza bakmak  bizim görevimizdir” dedi. Toplumun her kesiminde, her ailede şehitlerin olduğunu, kendisinin de  bir şehit yakını olduğunu ifade eden Saner, " Sizlerin sıkıntılarını yakından biliyor, sorunlarınıza  hassasiyetle yaklaşıyoruz"  dedi.

Derneğin sorunlarına ilgili bakanlık olarak  duyarsız kalmalarının mümnkün olmadığını  belirten Saner,  taleplerin ele alınacağını  ve sorunların  çözüme kavuşturulması konusunda kendilerine yardımcı olacaklarını söyledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 10, 2016,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22
GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu , Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi'nin iş birliğinde düzenlenen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin destek verdiği “Siyaset ve Liderlik Okulu’nun” açılış törenine katıldı.

Devamını oku
232425262728
293012345

Arşiv