Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği sıkıntılarını Saner’e iletti.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Ertan Ersan başkanlığındaki Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği kabul ederek, dernek yetkilileri ile yaşadıkları sıkıntılar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

 

Dernek Başkanı Ertan Ersan,  KKTC’deki şehit maaşlarının  Türkiye ile kıyaslandığında  çok düşük olduğunu kaydederek,  geçimleri zorlaşan  şehit eşlerinin , ebeveynlerinin  ve  malül gazilerinin maaşlarına 2017 yılından itibaren %3  oranında artış yapılmasını talep etti.

Ersan, şehit ailelerinin  ve malül gazilerin bağlı olduğu Bakanlık olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın girişimi ile ,   özel  eczanelerden  alınan ilaçlarda dernek üyelerine indirim yapılmasını istediklerini  söyledi.

 Dernek üyelerinden Türkiye seyahatlerinde , Türkiye içi ulaşım araçlarında   ücret alınmaması ile konaklama yerlerinde ve sağlık kuruluşlarında  indirim yapılmasının sağlanması hususunda  girişimde bulunulması için Bakan Saner’den destek istedi.

Saner: " KKTC’nin varoluşunda  sizin mayanız var "

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ KKTC’nin varoluş mücadelesinde  vatanımız için şehit olan kişilerin ailelerine veya Malul Gazi’lik mertebesine erişen insanlarımıza bakmak  bizim görevimizdir” dedi. Toplumun her kesiminde, her ailede şehitlerin olduğunu, kendisinin de  bir şehit yakını olduğunu ifade eden Saner, " Sizlerin sıkıntılarını yakından biliyor, sorunlarınıza  hassasiyetle yaklaşıyoruz"  dedi.

Derneğin sorunlarına ilgili bakanlık olarak  duyarsız kalmalarının mümnkün olmadığını  belirten Saner,  taleplerin ele alınacağını  ve sorunların  çözüme kavuşturulması konusunda kendilerine yardımcı olacaklarını söyledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 10, 2016,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan 8 Mart’a Özel Panel: “Dijital Alanda Kadın Olmak”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan 8 Mart’a Özel Panel: “Dijital Alanda Kadın Olmak”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında dijital mecralarda kadınların karşı karşıya kaldığı şiddet ve hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenliyor.

Devamını oku
3
BASIN DUYURUSU

BASIN DUYURUSU

İŞVERENLERİMİZİN DİKKATİNE: 5 VE ÜZERİ ÇALIŞANI OLAN İŞYERLERİNDE BANKA ÖDEME ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR

Devamını oku
456
“DİJİTAL ALANDA KADIN OLMAK” KONUŞULDU

“DİJİTAL ALANDA KADIN OLMAK” KONUŞULDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında dijital mecralarda kadınların karşı karşıya kaldığı şiddet ve hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Devamını oku
78
9
KADIN EMEĞİ TOPRAKLA BULUŞUYOR

KADIN EMEĞİ TOPRAKLA BULUŞUYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteğiyle, Beyarmudu Belediyesi himayelerinde ve Mesaryalı Kadınlar Tarım ve Sanat Derneği iş birliğinde yürütülen “4 Mevsim Meyve Bahçesi Projesi” kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirilecek.

Devamını oku
10
“4 MEVSİM MEYVE BAHÇESİ PROJESİ” KAPSAMINDA FİDANLAR DİKİLDİ..

“4 MEVSİM MEYVE BAHÇESİ PROJESİ” KAPSAMINDA FİDANLAR DİKİLDİ..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteğiyle Beyarmudu Belediyesi himayelerinde ve Mesaryalı Kadınlar Tarım ve Sanat Derneği iş birliğinde yürütülen “4 Mevsim Meyve Bahçesi Projesi” kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
“Toprağa hayat, geleceğe nefes oluyoruz” sloganıyla hayata geçirilen proje; tarım ve turizm alanında kadın iş gücünü desteklemeyi, üretime katılımı artırmayı ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor. Kadın emeğinin güçlendirilmesi ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi hedefiyle yürütülen proje çerçevesinde Beyarmudu Belediyesi ev sahipliğinde fidanlar toprakla buluştu.
Devamını oku
1112131415
16
ENGELLİ YOKLAMA BİLDİRGELERİ İÇİN SON TESLİM TARİHİ:31 Mart 2026

ENGELLİ YOKLAMA BİLDİRGELERİ İÇİN SON TESLİM TARİHİ:31 Mart 2026

Bakanlığımıza bağlı Çalışma Dairesi’nden nakdi yardım almakta olan engellilerimize her yıl olduğu gibi bu yıl da yoklama bildirgeleri gönderilmiş olup, bu bildirgelerin en geç 31 Mart 2026 tarihine kadar Çalışma Dairesi Bölge Amirlikleri veya Büroları’na ulaştırılması gerekmektedir.

Devamını oku
17
Hasipoğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görev yapan  PERSONELİN Dünya Sosyal Hizmet Günü’nü kutladı.

Hasipoğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görev yapan PERSONELİN Dünya Sosyal Hizmet Günü’nü kutladı.

Her yıl Mart ayının üçüncü Salı günü kutlanan Dünya Sosyal Hizmet Günü kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan  Hasipoğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi Şube ve Kaza Amirleri ile makamında bir araya geldi.

Devamını oku
1819202122
23242526272829
303112345

Arşiv